הטעות הגדולה של ספר בראשית.

virus2

New member
הטעות הגדולה של ספר בראשית.

לדעתי לפי בספר בראשית היו שני ישויות שנקראות אלוהים. שלב א: אלוהים הקדמון מחליט לברוא את כדור הארץ. הוא בורא את היום הלילה כל מיני מאורות צמחים חתולים וכו'. זה סוג אלוהות יצרן, פועל, לא אישי, לא מדיני. שלב ב: אחד אלוהינו,אלוהים קטנוני שבוחן מה כל אחד עושה. יום אחד החליט מבול. סדום ועמורה. אלוהים מאמץ את עם ישראל. מתחיל במשחקים קטנונים. עשו ככה עשו ככה. תאכלו את זה ואת זה אסור. לתינוק תחתכו פה ולא שם. בר מצווה. העלאת קורבנות. הרי זה טיפוס עם אופי שונה לגמרי. זו ממש ישות אחרת. אני חושב שמבעצם נחתכו פרקים בספר בראשית עם תאור השתלטות אחד אלוהינו על אלוהים היצרן שכבר היה מותש מפעילות יצירת העולם. תוכלו למצוא לזה רמזים גם בספר בראשית......

MetalRulez15

New member
הגעתי למסקנה

(לא שלא ידעתי קודם...) לא משנה אילו דברים יגיד לכם אדם לא דתי מה יציע תמיד תשללו אותו תגנו אותו מכל הכיוונים תמצאו את כל החסרונות שרק אפשר תכנו את האדם שאמר לכם את אותם הדברים בכינויי גנאי תעלו עליו כאילו מה הוא אמר ותמיד אבל תמידדדד תגידו לו שהוא סתם מצטט את אתר חופש! קיצר...היה נחמד להכיר... אבל בקצב הזה אני לא אתפלא אם בכלל יבואו לפה דתיים לא בגלל שאתם משתיקים אותנו בתשובות שלכם פשוט חבל שלא למדתם תרבות דיון מהי(וגם ידע מדעי בסיסי לא היה מזיק) המשך ערב נעים שיהיה לכם.... Two can play this game... אגב, ההודעה הרבה יותר רלוונטית לדתיי הפורום מאשר לאתאיסטים שבו. ולמרות שאני גידפתי את מלך החיות פעם אחת בעצמי("אידיוט!"-והיה מגיע לו) אני נגד גידופים פה בפורום, והרוב חושבים ונוהגים כמוני.

אם תצא רגע ממי שאתה

ותסתכל על הכל פה מהצד, תראה שההודעה בהחלט היתה במקום. איזה הבדל בין מה שאתם כותבים למה שהדתיים פה כותבים... אבל אני הרי לא אתחיל להתווכח אני אוהבת ויכוחים שמגיעים לאנשהו, לא כאלה שלא מגיעים לשום מקום... מה שבד"כ קורה בפורום הזה. בכל אופן זה שהגבת לי דווקא פה אמור לרמוז משהו? זה שעניתי לו- טוב, לא מוכיח עלי שום דבר ממה שאני אמרתי (פשוט הבנתי ותתקן אותי אם אני טועה, שאולי התכוונת לרמוז שאני עושה בדיוק מה שאמרתי שאתם עושים.)

MetalRulez15

New member
ההודעה לא הייתה במקום

והייתי מצפה ממך לתגובה עניינית.. או ללא תגובה כלל!

MetalRulez15

New member
לא חושב

וטלמון, אני מעריץ את ה-|ליצן\ שלך. זה די מצחיק. אגב פתחתי שירשור ואשמח אם תוכל להגיב כי קראתי שיש לך תואר שני במתמטיקה.

MetalRulez15

New member
לא הלך... ../images/Emo4.gif

!!!!!!

אם אתה מתכוון לסטטיסטיקה

של הדילוגים, אז אני מתנצל אבל אין לי כל חשק להיכנס לזה בכלל. למרות שלמעשה אינני עוסק במתמטיקה, האינטואיציה אומרת לי שזה שטויות, האינטואיציה גם אומרת לי שצריך להאמין למתמטיקאים פעילים, וגם ידוע לי שקיימים הבדלים בטקסטים בין עותקים עתיקים שונים של התנ"ך, ובזמנו היה גם מקצוע כזה - מגיהַ של ספרי תנ"ך: אדם שהיה בודק את הטקסטים של ספרי תנ"ך שונים בקהילות היהודיות. אחד מאבותי עסק בזה, ובנו וחתנו נסעו מירושלים לחאלב והגיהו ספר תנ"ך מול העותק המקורי של "כתר צובא" המפורסם. חוץ מזה, כפי שנאמר כאן לא אחת במילים פשוטות: לא חוכמה לנחש את העבר. כל הדוגמאות מתייחסות ל"ניחוש" ארועים שכבר התרחשו. נראה אותם מנחשים פעם אחת מראש! גם הניסוחים המעורפלים של הניחושים, מילים בודדות שעכשיו אנו מקשרים אותן עם ארועים שכבר התרחשו, אינם מוכיחים דבר. נניח "חֻשַּב" צירוף המילים "מגדלי התאומים + מטוס". מה זה היה אומר למישהו, אם צירוף מילים זה היה מתפרסם לפני הפגיעה במגדלים אלה? מצטער אם אכזבתי אותך.

למעלה