הטעמה

interDist

New member
הטעמה

האם אתם יודעים איך בתוכנת Word אני יכול להוסיף את הסימן של ההטעמה (שהוא >) מעל להברה הנדרשת? ראיתי בכמה חוברות לשוניות שהם כן מצליחים לשים אותו שם, אבל לא מצאתי בטבלת הסימנים המיוחדים של Word שום דבר שיכול להתאים. כמובן, יש את הדרכים המכוערות, כמו להשתמש במסגרת או בטקסט צף....

Eldad S

New member
יש לך מושג איך קוראים לסימן

הזה אילו היית מחפש אותו בקובץ העזרה של Word, או באחד ממנועי החיפוש (כמו גוגל, לדוגמה)?

Eldad S

New member
סר, אני מציע לך בינתיים,

עד שתקבל תשובה אצלנו, לפרסם את שאלתך גם בפורום "אופיס", מס' 62 - ואם מישהו יענה לך שם, אנא חזור אלינו כדי לעדכן.

חייםלוי

Member
מנהל
אם אני לא טועה כבר היה על זה דיון

שלם בפורום אופיס ושם מצאו דרך מסורבלת לעשות את זה. זה לא (עד כמה שזכרוני מגיע) מובנה באופיס.

Eldad S

New member
ואילו הייתי רוצה להריץ חיפוש

מתקדם על "אופיס" (פורום מס' 62) - באילו מילות חיפוש היית מציע לי להשתמש? איזה עוד פורום, לדעתך, חיים, יכול להתעניין או להתמצא בשאלה מעין זו? האם ייתכן שפורום תרבות עברית? לא נראה לי סביר.

Eldad S

New member
צדק צדק תרדוף ../images/Emo8.gif

תודה, חיים. אכן, too awkward... קצת בעייתי; בשרשור יש הפניה לתוכנה לכתיבת פונטים עבריים עם כל טעמי המקרא ואולי גם עם הסימן המבוקש, אבל נדמה לי ש-interDist מחפש פתרון פשוט הרבה יותר. הדרך השנייה (בעצם, הראשונה) המומלצת שם היא בעזרת עורך המשוואות, ה-Equation Editor, אבל גם זה נראה לי overkill. <בשרשור האמור היה זה "צדק צדק" שהפנה לתוכנה לכתיבת העברית עם כל הסימנים הנוספים.>

Eldad S

New member
יש לי הצעה אחרת -

faute de mieux (דרך אגב, אם כבר, האם יש למישהו רעיון כיצד אומרים בעברית faute de mieux? מילולית: בהיעדר חלופה טובה יותר>. אולי אפשר לכתוב את המילים בעברית, ופשוט להשתמש בגרש לפני ההברה שעליה נופלת ההטעמה? לדוגמה, במלה אנציקלו'פדיה - ההטעמה היא על "פדיה".

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif עופר האשף ../images/Emo70.gif

איך, מה, כמה ולמה? ספר, ספר!

הוספת סימני הטעמה לטקסט

רציתי לדחות מעט את הפתרון ולהשאיר לכם את הנושא כחידה (נתתי לכם רמז: אין צורך בשום תוכנה מיוחדת, ודי בכלים המובנים של וורד), אבל נוכח בקשתך, אדוני מנהל הפורום, הנה הפתרון שמצאתי, צעד אחר צעד - 1. הקלד את הטקסט שאתה רוצה להטעים. את סימן ההטעמה (ראש החץ) הקלד אחרי האות, שהוא אמור להטעים (שתהיה מתחתיו בסופו של התהליך). 2. בתפריט עיצוב פיסקה קבע רווח שורות סביר, שיותיר מקום לסימני ההטעמה המוגבהים (בדוגמה שצירפתי הרווח הוא 18 נקודות). 3. תפריט עריכה => החלפה. אם מופיע הלחצן "עוד", לחץ עליו (הוא יתחלף ל"פחות"). 4. הקלד את סימן ההטעמה (ראש החץ) גם בתיבה "החלף את" וגם בתיבה "החלף ב-" (רצוי ללחוץ על מקש backspace קודם, כדי לוודא שהתיבה נקייה מתווי רווח, שאולי נותרו מפעולה קודמת). 5. עיצוב (למטה) => גופן. בכרטיסייה "גופן", תחת כותרת המשנה "אפקטים" (לא להתבלבל עם הלשונית "אפקטי טקסט"), סמן v ב"כתב עלי". 6. לחץ על הלשונית "מרווח בין תווים". בתיבה "מרווח" בחר "דחוס" ובתיבה "ב-" שלידה כתוב מספר כלשהו, שיהיה גדול מרוחב התו השכיח בנקודות (לדוגמה, אם גודל הטקסט שאתה רוצה להטעים הוא 13 נקודות, כתוב, 20, 30, 50 או כל מספר סביר אחר. מהניסיונות שעשיתי עולה, שלא משנה מהו המספר, ובלבד שלא יהיה קטן מרוחב האות. אבל לאחר כתיבת המספר למלה "דחוס" יש נטייה להתחלף ל"מורחב". שים לב ותקן זאת). 7. בשורה "מיקום" בחר "מוגבה", ובתיבה "ב-" שלידה כתוב מספר הגיוני לפי טעמך (בדוגמה שצירפתי כתבתי 8). 8. אישור => החלף הכול => אישור => סגור את תיבת הדו-שיח. 9. בהצלחה.

הבהרה

הרעיון הוא לדחוס את התווים למידה הַמְּרַבִּית, כך שייכתבו כאילו זה על זה, ואחר כך להגביה את תו ההטעמה.

Eldad S

New member
אני חושב שהדגשת ההברות

המוטעמות בקו או בעיבוי זה רעיון טוב (אולי אפילו צירוף של שתי ההדגשות). אבל אינטרדיסט כבר יחליט מהו הפתרון הנראה לו.

Eldad S

New member
גליה, hello?

מה קרה להודעה שלך? האם השתמשת בדרך מיוחדת כדי להקליד אותה?

ailag

New member
אתה מכיר את העצה הקבועה שלי

start run charmap זה בכלל היה סימן מהסימנים בערבית (כבר שכחתי איזה), אבל אם הוא עובד, למה לא להשתמש בו לעברית?

Eldad S

New member
אולי את זה הבנתי,

אבל היה לי קשה לתפוש כיצד הצלחת "להלביש" את הסימן הזה על האותיות העבריות, תוך כתיבה בפורום של תפוז. חשבתי שכל אות מופיעה בנפרד כאן, ושלא ניתן "להלביש" אות על אות (מעבר לסימני הניקוד בעברית, שאני כבר יודע שהם כן נכתבים מעל ובתוך האותיות).

interDist

New member
מגניב, זה עובד!!!

זה באמת לא דורש שום תוכנה/גופן נוספים ואם לחשוב על הפתרון, אז זה מאוד פשוט! שיחקתי גם עם גודל הסימנים וגם עם ערך "מוגבה", וקיבלתי בדיוק אתמה שרציתי. עופר -
רבה רבה, סחתיין על הפתרון.

interDist

New member
גדול!

תוכל לפרט, בבקשה, כיצד עשית זאת? הרי זה לא רווחים...

למעלה