הטענה למעצר של סרסי (לפי הסדרה)

hagashaga

New member
הטענה למעצר של סרסי (לפי הסדרה)

יצא לי לחשוב על זה מאז הפרק האחרון, ובעצם - מה הסיבה של הדרורים לעצור את סרסי? כלומר - איזה חטא היא חטאה?
הרי על ג'יימי אין להם שום הוכחה, מה שהם יודעים זה עליה ועל לאנסל. היא ולאנסל בני דודים, כאשר אנחנו יודעים שבני דודים רשאים להינשא (טיווין וג'ואנה לאניסטר הם הדוגמה הראשונה שבאה לכולם בראש), כלומר שזה לא שהם אסורים זה על זה, זה לא אמור להיחשב גילוי עריות, לא?
עכשיו היא גם לא הייתה נשואה בזמן שהם שכבו, אז יש לנו אישה שבסך הכל שכבה עם גבר מחוץ לנישואין, על זה כל המהומה? אני מסכים שזה נראה רע, אבל זאת ההצדקה של הדרורים לאסור אותה? על פי חוקי השבעה זה חטא כל כך חמור? (והם לא יכולים לטעון כמו על מארג'רי ולוראס שהיא העידה עדות שקר כי אפילו זה לא קרה).
אם כל איש ואישה ששוכבים מחוץ לנישואים היו נאסרים לא היו אנשים חופשיים בווסטרוז.
אז... מה?
(אני רק מבהיר שכל מה שנאמר נאמר על הסדרה. בספרים זה קורה בצורה שונה. בעייתי לי מה שהלך בסדרה וההיגיון שאמור להחזיק את הכל לא ברור לי)

מבחינת האמונה מדובר בניאוף לכל דבר

שאמנם יש לו נסיבות מקילות (אלמנה בודדה וכו') אבל עדיין, החוק היבש וכו'.
בנוסף, יש את העניין הפעוט הזה שלאנסל נשלח ע"י סרסי לגרום למותו של המלך של שבע הממלכות, ע"י שהוא ישקה אותו ללא הפסקה ביין מחוזק, בזמן ציד מסוכן. אבל זה בקטנה...

ע"פ חוקי השבעה- גם אלמנה.

נכון שזו סוג של עבירה שלא מופעלים כלפיה סנקציות בד"כ- אבל בד"כ גם אין לאמונה כוח לאכיפת חוקיהם, כך שבכל מקרה אנו רואים פה תקדימים.
&nbsp
העניין הוא שזה מה שקורה בד"כ כשחברה מסויימת מתחילה להתקומם כנגד שחיתות: המואשמים הראשונים לא מבינים איך פתאום אסור להם מה שלכולם היה עד עכשיו מותר... כי הם לא מבינים שהתרבות המושחתת אותה הם מתארים כ"מצב נורמאלי" היא זו שהגדישה את הסאה והביאה להתקוממות מלכתחילה. לכן אפשר להפיל את סרסי גם על עניין "פעוט" כמו יחסים ללא נישואין.

Uri04

New member
היא לא שכבה איתו בזמן שהיא היתה נשואה לרוברט?

הייתי בטוח שכן.

גם אני חושב שכן, אע"פ שאין ראיות ישירות

היא לקחה את לאנסל כתחליף לג'יימי, וג'יימי יצא ממעלה מלך אחרי התקרית אצל צ'אטאיה. שזה היה לפני שרוברט מת.
היא גם ידועה בשכנוע גברים לעשות בשבילה עבודות מלוכלכות באמצעות פיתוי שלהם, ורציחת מלך היא ללא ספק עבודה מלוכלכת.

hagashaga

New member
בסדרת הטלויזיה

הפעם היחידה שאנחנו רואים ויודעים שהם שכבו זה בעונה השנייה לקראת הקרב על הבלאקווטר.

עד שאתה שואל לגבי סרסיי, שאל על מארגרי

מילא לוראס מואשם ביחסי מין הומוסקסואליים, והעד שמאשים אותו מציין כתם לידה שיש לו במקום נסתר כהוכחה.
אבל האם כתם הלידה של לוראס מוכיח שמארגרי ידעה על המעשים של לוראס? היא בסה"כ נשבעה שהוא לא הומוסקסואל למיטב ידיעתה.

אוליבאר העיד שמארגארי תפסה אותם על חם

והיא מצידה העידה שאין לה כל ידיעה על קיום יחסי מין הומוסקסואליים מצד אחיה. על כן (אליבא דאוליבאר) עדותה היא עדות שקר

אבל זו המילה שלו מול המילה שלה.

קצת מוזר שכל זב חוטם מעמק הפשפשים, או במקרה דנן נושא כלים שמשלים הכנסה בבית הבושת של אצבעון, יכול להאשים את המלכה ולצפות שישימו אותה במעצר עד למשפט. אז נכון, לעדות שלו נגד לוראס יש הוכחה, אחרת מניין לו על כתם הלידה של לוראס (בערך. בכל זאת נושא כלים הוא זה שמלביש את האביר שלו בין היתר)? אבל כתם הלידה פלוס עדות נגד לוראס היא דבר אחד. עדות כנגד המלכה היא דבר אחר לחלוטין. פשוט עם יכול למשל להעיד שסר גרגור שדד את אדמותיו, ועל הדרך לטעון שסרסיי הייתה שם ולא התערבה. העובדה שגרגור אכן שדד אדמות ושיש לאיכר הזה הוכחות שגרגור שדד את האדמות שלו לא אומרת אוטומטית שכל העדות נכונה ושסרסיי הייתה שם.

Uri04

New member
אבל זה בדיוק העניין - זה הכל היה "מכור" מראש

לטובת סרסי. ללוראס ולמארג'רי לא היה שום סיכוי.

קודם כל, לאוליבאר אין מניע, לכאורה.

לעומת מארגארי, שבעדותה היא מנסה להגן על אחיה- מניע ברור.
מעבר לכך, אוליבאר מוכיח אמינות כשהוא מספר על כתם הלידה של לוראס, הגיוני שיתחשבו גם בשאר דבריו.
&nbsp
ברור שבית משפט מודרני היה חותך את העדויות האלה מכל וכל, אבל לא בכך אנו עוסקים.

כיוונתי לדעת גדולים!

בפרק ששודר הלילה (8) קיבורן אומר לסרסי שהאמונה תופסת את המושג "ראיות" שונה מהאופן בו הכתר (בית המשפט) תופס אותן.

hagashaga

New member
זה מילה במילה מה שאמרתי

בסיכום שלי על הפרק בה מארג'רי נעצרה. כן, גם זה לא נראה לי הגיוני ומתיישב עם העלילה טוב (של הסדרה!)

זה מרטין שאמר שאם משנים משהו קטן אחד

בסדרה זה יגרור השלכות גדולות יותר בהמשך, כן, זה לא ממש הגיוני שהדרורים עוצרים את שתיהן, אז מה ?

AlonPe

New member
נראה לי גם כן,

ש-"הרומן" עם לאנסל היה לפני מותו של רוברט.
יותר מזה, יכול להיות שחלק מ-"הוידוי" של לאנסל כלל
מזימות של סרסיי למסטל את רוברט בזמן הציד.

האמת, ייאמר לזכותם,
שמישהו אמר את זה שם, כבר לא זוכר מי,
אולי סרסיי או מרג'ורי,
או אולי ליידי אלנה -
שאם היו הולכים לעצור את כל מי שנאף בממלכה,
היו צריכים לעצור יותר מחצי מהאוכלסיה.

למעלה