הטקס השמאני ביום ו'

hadaraviram

New member
הטקס השמאני ביום ו'

שלום לכולם! בעת שהייתם בצפון (ומקווה שנהניתם), אני נסעתי לטקס השמאני של "הרוח הגדולה". היה נפלא. התפאורה, מלאה אלות פוריות, פירות, פרחים, פופ-קורן ("תירס רקוד") ועוד דברים שמחים וצבעוניים, השרתה אווירה של קציר ושפע. אחרי ברכות, וקריאה לרוחות, סיפרה לנו טרה סיפור יפה על שפע - ועל כך שצריך לדעת מה רוצים כשמבקשים שפע... אחר כך שרנו, ורקדנו, ואכלנו פירות, והודינו לאמא אדמה על מתנותיה. לי הטקס התחבר מאוד לספר נפלא שאני קוראת עכשיו: Small Wonder מאת Barbara Kingsolver. קינגסולבר, סופרת נפלאה, היא גם מדענית, ופעילה בתנועות אקולוגיות ובזרמים למען גיוון ביולוגי. בספר, בין היתר, היא מסבירה על החשיבות שבצריכת חקלאות מקומית ועונתית, במקום לייבא ירקות ופירות יקרים ממקומות רחוקים על גבם של החקלאים. חשבתי לי, כמה בנות ובני מזל אנחנו בישראל. במרחק קצר מאתנו יש תמיד שפע של ירקות ופירות נפלאים, שהשמש מלטפת אותם בשדה. וכמה מזל יש לנו שהירקות והפירות האלה עוברים ידיים מעטות יחסית מהאדמה אל הצלחת שלנו. אז בפעם הבאה שאוכלים סלט ירקות טעים, הנה משהו לחשוב עליו ולהודות עליו לאלוהות. גם (ובעיקר) זה פאגאניזם! שבוע טוב ושמח, הדר.

L e s t a t

New member
אה, כן.. הטקסים של טרה ../images/Emo13.gif

אין כמוהם!

למעלה