הטקס

הטקס

החלטתי לכתוב על הטקס אמירה אמתית ולא פופוליסטית: מבחינה פורמלית: מיליארדי שקלים ולא יכולים לרכוש רשת צל? הבמה מול המסיימים ואחרי ההורים? לא יכולים היו לחשוב להניח את הבמה בצד כך ששני הצדדים יוכלו לראות?! ובמובן המהותי: תגידו, מה זה הטקס הרדוד/השטחי הזה: יזכור?! שאול ויהונתן?! הכרזת העצמאות?! מה הקשר?! מילא שהמפקדים צעירים ועדיין לא חושבים מספיק לעומק אבל מה עם הסא"ל של הבסיס שבא לדבר בפני הציבור: נראה לי שהוא לא הקדיש 3 דקות כדי לבדוק איך נראה הטקס. ההורים לא מטומטמים!!!! ובאותה הזדמנות שהסא"ל בודק מה קורה ביחידתו שיוודא לתת למפקדים קורס/שיעור בהול באיך מדברים עברית תקנית זה א' ב' בפיקוד!

נ ו ע ה 12

New member
היי

התכנים בטקס ההשבעה מן הסתם שונים מטירונות לטירונות, אבל מבחינת הסידור והבמה גם אצלי בהשבעה (בבה"ד אחר) זה היה כך. בכל אופן לדעתי איך שלא יהיה הטקס, מה שמעניין את הקהל אלו בעיקר החיילים ששם, קרובי משפחה שמציינים נקודה משמעותית בחייהם, במיוחד לאחר התהליך הלא פשוט שעברו בדרך לשם, וזה מה שמרגש...

לירן177

New member
היי

בתור אחד הנשבעים, אני יכול לומר שדווקא מאוד התרגשנו.
אני בטוח שגם הילד שלך התרגש כשנשבע אמונים לצה"ל, וכל שאר הפרטים הקטנים לא חשובים

Humbug

New member
אמא (פולניה?) מודאגת, יקרה:

1. אותו סא"ל, בסבירות גבוהה, אינו קורא כאן בפורום. אם יש לך הצעות ייעול (ולא תלונות קנטרניות וטורדניות), את יכולה להעביר לו אותן ישירות (או באמצעות פניה לקצינת פניות הציבור של אמ"ש. פרטים - בגוגל).

2. כל הפוסל במומו פוסל, או במילים אחרות - מיד אחרי שתעבירי שיעורי דקדוק לצמרת הפיקודית של צה"ל, פנקי עצמך בשיעור פיסוק.

3. בכנות, מה ציפית שיהיו התכנים בטקס הזה? המטרה של הטקס (ונוכחות ההורים בו) היא אחת - לרגש את החיילים שהצליחו להגשים דבר שלא זכו לו כברירת מחדל מחד, ומאידך - את ההורים לאותם חיילים, שאני מניח שאחרי ייסורים רבים זוכים לראות את הילדים שלהם במעמד בוגר (עד כמה שניתן), מרגש (לרובם) וממלא.

אסכם ואומר שאותם מפקדים צעירים, שאולי לא חושבים מספיק לעומק, כן התנדבו לעזור לבנך/בתך לזכות בחוויה שחבריו/ה זכו לה בלי להתאמץ וכנראה גם בלי להעריך. ראוי שדווקא את תעריכי את המסירות שלהם.

אחת האמהות לפני שנתיים בדיוק

מסכימה עם מילותיך
גם לנו הייתה שמש קופחת על הראש ובעיניים
גם אצלנו אחת המפקדות עשתה טעויות היגוי
אך אלו דברים זניחים מול החוויה המעצימה.

בכלל החוויות שאני שמעתי מביתי על יחס אותם מפקדים ומפקדות במהלך הטירונות היו מדהימות ברמה כזו שמשרד החינוך צריך ללמוד מצה"ל מהו שילוב אמיתי.

למעלה