הטראומה לא עוברת לילדים...

spoop

New member
הטראומה לא עוברת לילדים...

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/006/992.html בטח השמאלנים יביאו את הדוגמא של האבא שכמעט זרק את התינוק כהוכחה שאלה הורים מתעללים,רק מה לעשות שהאיש הזה הוא בכלל שב"ח? רוב ההורים דאגו מאד לילדים שלהם.

../images/Emo4.gif

זה ממש עצוב אבל מתוקה האבא ש"כמעט זרק את הילד שלו מהחלון" לא היה לבדו. עצם העובדה שהורים השאירו שם את הילדים שלהם השתמשו בהם כנשק פסיכלוגי ולא מנעו מהם דבר כל כך עצוב תרמה מאד למצד הקשה של ילדי המתנחלים. זה היה מעורר חלחלה לראות הורים שהאדמה חשובה להם יותר מהנפש של הילד שלהם שנפגעה מטראומה קשה- והם לא עשו דבר כדי למנוע זאת שלא נאמר- ניצלו אותם למלחמה שהילדים אפילו לא מבינים. אני אולי נשמעת קטנונית אלב אני אומרת את זה כי אני לא מבינה את ההודעה שלך. את מאשימה את הממשלה ואת השמאלנים בהתנתקות, בסדר אבל זה לא גורע מהעובדה שהילדים הם באחריות ההורים שלא עשו דבר או חצי דבר כדי למנוע מהם את התהליך הקשה. וזה מה שעצוב בכל הסיפור- לא הממשלה היא שפגעה או ניסתה לפגוע בילדים אלו ההורים שלהם שלא מנעו זאת מהם.

ההורים לא השתמשו ../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

בילדים.. הארץ הזאת היא הארץ של הילדים האלה בדיוק כמו של ההורים שלהם, וילדים רבים מבינים יותר מכל אלה שיושבים בממשלה מה היה שם, אז אפשר לחשוב שהם תמימים וזה סתם הרס אותם וכו', אבל הילדים האלה הבינו טוב מאוד מה היה שם וזה מה שהרס אותם יותר מכל: שלקחו להם את הבית ונתנו אותו לערבים- אלה שזרקו עליהם אלפי פצמ"רים, שחיילים נכנסו לביתם כדי לגרשם וכו'. אז אי אפשר לבוא ולהאשים את ההורים בכל המהלך הזה, הילדים יצאו מעצמם ושוחחו עם החיילים, גם להם יש רגשות, תתפלאי, גם הם מבינים.

One Echoe

New member
אוי, נו באמת.

לא יכלת למצוא טיעון יותר עלוב?... מה ילדים יודעים? לילד אין שום שיקול דעת, הוא אוכל את כל מה שמכניסים לו. ההורים בלי ספק השתמשו בילדים שלהם למען מלחמה לא שלהם. גרמו לילדים נזקים נפשיים רציניים והפקירו אותם. --הארץ הזאת היא הארץ של הילדים האלה בדיוק כמו של ההורים שלהם-- יכול להיות. אבל מה הקשר? זה לא שינה את המצב בו ההתנתקות יצאה לפועל וההורים לא שמו קצוץ על מה הילדים שלהם יעברו. מה שהרס את הילדים זה מה שהוריהם הכניסו להם לראש. הרי, זה לא שבאמת לילדים יש יכולת הבנה יותר מדי גבוהה. כמובן אני מדבר על ילדים קטנים.

כן...

אבל שעד היום אין פתרון לאנשים עם ילדים זה בסדר? שהממשלה ידע לזרוק אנשים מהבית אבל למצוא להם פתרון היא לא ידע, אז מה עשינו בזה? אתם יודעים להיות יפי נפש להגיד שהמתישבים השתמשו בילדים שלהם אבל ילד הוא לא מטומתם. הוא רואה שעד היום אין לו בית ויותר מזה שלהורים שלו אין תשובות לשאלות שלו ולא בגלל שהם לא יודעים בגלל שהממשלה לא יודעת איך לצאת מהברוך שהיא נכנסה אליו

One Echoe

New member
אני מסכים איתך לגמרי.

הדרך שבה התבצעה ההתנתקות לא הייתה מושלמת, נגיד ככה. יכלו למצוא פתרונות יותר טובים. אבל האשמים הכי גדולים בזה הם המתנחלים עצמם שלא הסכימו להודות ולהתפנות בזמן, ובכך גם לגרום לממשלה להיות יותר מאורגנת.

גיל על מה אתה מדבר

היו כאלה שיצאו לפני זה איפה אתה חושב שהם בדיוק? באותו מקום כמו אלה שגורשו ביום עצמו!!! אז אתם ידעתם לקורא להם אחים וראים, אבל עכשיו כל אחד שקראה להם הפנה את הגב שלו וזרק אותם לרחוב בלי עבודה בלי בית קבוע בלי חיים וגם כן התקשורת בשבוע עצמו לגרוש היא ידעה לשדר בכל שניה את מה שקורה שם אבל היום חצי דקה היא לא מדברת על זה .

One Echoe

New member
היו בודדים שיצאו לפני.

וגם, לא הרבה לפני... אם הם כולם היו מתארגנים ומקבלים את החלטת הרוב, כמו שצריך להיות, אני בטוח שהיו מוצאים להם פתרונות יותר טובים. ולמרות זאת, יש לי האשמות חמורות לממשלה על היחס לתושבי ההתנחלויות לאחר ההתנתקות עצמה.

Mesarim

Member
מה זה דאגו ....

בייחוד זה שהצעיד אותם עם טלאי צהוב על דש בגדם. כל מי שנשאר בגוש קטיף עד תאריך 15.08.05, הרי הוא פושע, שהיה מוכן להקריב את בריאותם של ילדיו על מזבח מפלץ-ההתנחלויות. וכרגיל, הילדים משלמים את המחיר. הילדים ? שיבואו בטענות להורים הדפוקים שלהם.

spoop

New member
מעניין...התקשורת הצליחה במשימה.

אבא מניף ילדה,אבא מניף תינוק,משפחה יוצאת על טלאי צהוב. זה כל מה שהיה צריך כדי להפוך את כל המתנחלים להורים איומים ומסוכנים. מתי תבינו שאולי הילדים רוצים הביתה?!

One Echoe

New member
כל דבר את מאשימה את התקשורת.

די כבר עם הדמגוגיה. די. הילדים רצו הביתה? אם תגידי לילדים שהשירותים שלי זה הבית שלהם ושזו היא מדינת ישראל בשלמותה, הם ירצו לחזור אל השירותים שלי. חאלס.

spoop

New member
אתה דפוק?!

הרי ברור כשמש שזאת התקשורת! אני לא אגיד עויינת,כי במקרה הזה הם היו חיייבים להראות את האקשן,ולכן חיפשו כל הזמן הורים מתעללים וכאלה. תכלס,ילדי הגוש היו הילדים הכי מאושרים בעולם,שאהבו ואוהבים את ההורים שלהם עד השמיים! השמאלנים החצופים עוד מעיזים להאשים את ההורים בטראומה שנגרמה לילדים,פשוט בושה.

One Echoe

New member
../images/Emo128.gifלא אמשיך לדון עימך

אם תמשיכי לקלל אותי. ההורים המתנחלים הם בושה אחת. לא צריכים לתת להם להמשיך לגדל את ילידהם עם כזאת הפקרות. הילדים היו מאושרים, ואהבו את הוריהם. מי אמר שלא, ואיך זה קשור? כל בנאדם שפוי יאשים את ההורים האלה בטראומות והפקרות.

טעות.../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

הורים מסורים ביותר, ושוב- הכללת. אבל אני רואה שזה דבר בלתי נמנע אצלך, להכליל.. אצלך לא משנה מה, הכל רע אצל המתיישבים. אז אין אפילו על מה לנסות לדבר..... חבל. בסה"כ הם אחים שלך, ואתה מנסה רק למצוא את הרע אצלם, ולשמחתי, גם לא מוצא.

One Echoe

New member
את דווקא טועה מאוד.

והרבה מאלה המסכימים עם דעותייך יעיד על כך. פעמים רבות הגנתי על המתיישבים. אני אפילו יכול לחפש לך לינקים לזה. אבל אני לא מבין למה את נכנסת איתי לפסים אישיים, ואיך זה קשור? ואיפה בדיוק הכללתי? כל הורה שהשאיר את ילדיו עד שצה"ל נכנס, הפקיר את ילדיו לטראומה. איפה ההכללה פה בדיוק?

NetKing17

New member
...../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

שנינו יודעים שבת'כלס הרבה מאוד משפחות נשארו בשלמותן בלי לשלוח אף אחד מהמשפחה גם ברגע האמת, אם ההורים החליטו שהחיילים צריכים לגשת אישית גם אל הילד אז יש להם שיקולים משלהם, ותאמין לי שהם חשבו הרבה על הרגע הזה. אם הילדים בטראומה זה בגלל שחיילים יהודים גרשו אותם, וסליחה אם זה יישמע סיסמתי- יהודי גירש יהודי, מה שמאוד מכביד על אנשים רבים. אם ההורים חשבו שהחייל צריך לעמוד גם מול הילדים, אז הם צדקו.. ולמה שהחיילים לא יגידו את זה גם לילדים? הבית הזה לא היה גם שלהם? ומה שמחזק את הטראומה זה שהילדים האלה מבינים למי נתנו את השטחים האלה... וזה מעציב אותם.. כן, מעציב אותם. אני מצטערת שאמרתי מה שאמרתי בהודעה הקודמת, אבל מההודעות שראיתי, ראיתי הרבה מאוד השמצות, אבל בכלזאת, סליחה. אני

One Echoe

New member
אוי, נו...

לא נמאס מהטיעונים האלה? שיקולים שלהם? אני אשמח לשמוע מה השיקולים שלהם ואם השיקולים האלה שווים שהילדים שלהם יהיו בטראומה וחרדה עקב הישראותם בשטח אסור ע"פ חוק. ילדים לא אמורים לראות חיילים, בטח שלא חיילים מוציאים אותם מהבית שלהם.. ובגלל זה גם הרבה ילדים פוחדים מחיילים ופיתחו חרדה על כך. זו היא אשמת ההורים גרידא. לילדים אין שיקול אישי... הבית היה גם שלהם, אבל רק כנספחים. מבחינתי גם ההורים היו צריכים לצאת לפני שצה"ל נכנס. רק שההורים לא עברו את הטראומה שילדים עברו. במיוחד ילדים לפני גיל 5. שכן הנפש שלנו והאופי שלנו מתפתח בשיאו מגיל 0 עד 5. כמו שזה נראה, הרבה ילדים יתפתחו להיות חרדתיים עקב הפקרותם של ההוריהם. למי נתנו את השטחים האלה.. זה נושא מסורבל ומסובך וטעון במחלוקת, ונשאיר אותו לפעם אחרת. לא השמצתי... לא באתי ואמרתי שכל המתנחלים הם חראות מסריחים ... אמרתי מה שאני חושב... בכל זאת, אני סולח לך.

../images/Emo60.gif סתם הערה

לדעת חלק מהפסיכולוגים עדיף היה שהילדים יטלו חלק במאבק של המשפחה ולא ישארו בצד.

למעלה