הטרדה מינית באינטרנט..

הטרדה מינית באינטרנט..

קראתי את החוק, ואני קוראת את סבלם של האנשים היקרים בפורום תקיפה מינית, ואחד הדברים כשאני חושבת לעצמי כשאני נכנסת לצטים הרגילים, שזה לא פייר שרגלם של המותקפים מינית בחיים, לא יכולה לדרוך בצטים האלה, לפחות מהסיבות הרגשיות המובנות, וההטרדות המיניות ללא הרף שם. בחוק למניעת הטרדה מינית ,יש התיחסות, ל"מחשב" ו"חומר מחשב" כהגדרתם בחוק המחשבים , התשנ"ה 1995. סעיף 3 לחוק מגדיר מה היא הטרדה מינית , ואתיחס רק לשם השאלה לסעיף 3(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעוניין בהצעות האמורות". בצטים יש את תופעת הכינויים כגון "רוצה זיון" וכו´....שלא ארחיב, הטפילים האלה נכנסים לנשים לפרטי, ולא מפסיקים להטריד גם כשהאישה נאלצת לצאת לכללי ולכתוב לו אוף לי מהפרטי, כדי שמי מהאופים יתעורר ויתערב ויעשה משהו בהזהרה או בסילוקו. אני מבינה מהחוק שהוא חל כאשר מתקיימים יחסי עבודה , יחסי עובד מעביד. האם החוק חל גם על מטרידים ברשת האינטרנט(לפחות בתיאוריה)? ואם לא אז למה התכוון המחוקק בהתיחסות למחשב בתחולת החוק? יום נפלא מרחל-נשמה

חוק מניעת הטרדה מינית

אנסה לענות לך: החוק הוא חוק "חדש" כלומר חוקק בתקופה שאנו קוראים לה, "המהפכה החוקתית, קרי לאחר חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו וחוק יסוד: חופש העיסוק, ולכן יש בו רטוריקה שתואמת את התקופה. ראי סעיף 4 לחוק: 4. איסור הטרדה מינית והתנכלות לא יטריד אדם מינית את זולתו ולא יתנכל לו. ראי איזו הכרזה כללית, אפשר לקרוא לה חגיגית. עכשיו בואי תראי את סעיף 1: 1. מטרת החוק חוק זה מטרתו לאסור הטרדה מינית כדי להגן על כבודו של אדם, על חירותו ועל פרטיותו, וכדי לקדם שוויון בין המינים. עכשיו מהי הטרדה מינית? החלופות מוגדרות בסעיף 3: 3. הטרדה מינית והתנכלות (א) הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה: (1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני; (2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין; (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות; (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות; (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית; (6) הצעות או התייחסויות כאמור בפסקאות (3) או (4), המופנות למי מהמנויים בפסקאות המשנה (א) עד (ג), בנסיבות המפורטות בפסקאות משנה אלה, גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות או בהתייחסויות האמורות: (א) לקטין או לחסר ישע - תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול; (ב) למטופל, במסגרת טיפול נפשי או רפואי - תוך ניצול תלות של המטופל במטפל; (ג) לעובד במסגרת יחסי עבודה, ולאדם בשירות במסגרת שירות - תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות. (ב) התנכלות היא פגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או בתלונה או בתביעה, שהוגשו על הטרדה מינית. החוק מורכב לדעתי משני רבדים, רובד אחד הוא באמת הרובד ההצהרתי הזה שקובע את האיסור הגורף, את מטרת החוק ואת מהות עבירת ההטרדה, והרובד השני הוא הרובד שמטיל חובות ואיסורים על מעבידים ועל ממונים אחרים. חשיבותו העיקרית של החוק היא לא בהטלת איסור ההטרדה אלא בהטלת חובות מניעה על מעבידים וממונים וקביעת מערכת כללים מוגדרים שמטרתם למנוע את ההטרדה במקומות עבודה, במקומות שרות ביטחון ועל מי שממונה על חוסים ואנשים הנתונים למרות. לכן, רוב המאמרים והפסיקה עוסקים במניעת הטרדה במקומות עבודה, בצה"ל וכד´. אני רוצה להוסיף: ניתן להטריד מינית ברחוב, בגנים, בפאבים בבתי קפה ובמסעדות, אך החוק לא הטיל חובה על ראשי ערים ומועצות למנוע הטרדה ברחובות ובגנים, וגם לא על בעלי מסעדות, פאבים, מועדונים, חנויות וכד´ למנוע הטרדה מינית של אורחים. הדגש הוא על יחסי כפיפות. עובד או עובדת מוטרד במקום העבודה עלול לחשוש לאבדם מקום העבודה, חייל או חיילת או שוטר/ת סוהר/ת אסיר/ה תלמיד/ה עלולים לחשוש מפני סנקציות משמעתיות והתנקלויות, לא כך לקוח/ה בפאב או בחנות, או אדם שהולך ברחוב. גם באינטרנט הכניסה היא וולונטארית, אף אחד לא חייב להיכנס לצ´אט ואם הוא נחשף לתחנים שפוגעים בו הוא יכול לצאת. אני מסכים איתך שקל מאד להטריד באינטרנט, בדיוק כפי שקל לזייף, לגנוב, לפרוץ למחשבים ולהפיץ וירוסים ולעשות כל מיני עבירות, יחד עם זאת, באינטרנט אי אפשר לגעת באדם אלא ההטרדה יכולה להיות רק מילולית, ומי שמוטרד יכול לעוב מייד מבלי לחשוש למקום עבודתו, שרותו, לימודיו וכד´. לשאלתך, מדוע החוק מצא לנכון לציין את המונחים מחשב וחומר מחשב, התשובה היא שהטרדה מינית במקום עבודה או שירות עלולה להתבצע בעזרת מחשב, היות והמטריד יכול לשלוח למוטרד חומר מטריד בדואר אלקטרוני (הצעות מטרידות או חומר פורנוגרפי למשל) או להכניס למוטרד קבצים מטרידים למחשב, למשל שומר מסך פורנוגרפי במחשב של העובד. בארה"ב שם החוק שונה במקצת, היו כמה שידוע לי מקרים של עובדות שנכנסו בטעות לקבצים פורנוגרפיים של הממונה, שהוחזקו על הרשת המשרדית ונקבע שהמעביד אחראי כי היה מחובתו לוודא שלעובדת לא תהי גישה לאותם קבצים. אך כאמור החוק שלנו שונה מהחוק האמריקאי.

תודה רבה על התשובה ...

זו נקודה שאני רוצה להבין יותר. אתה כותב... "אני רוצה להוסיף: ניתן להטריד מינית ברחוב, בגנים, בפאבים בבתי קפה ובמסעדות, אך החוק לא הטיל חובה על ראשי ערים ומועצות למנוע הטרדה ברחובות ובגנים, וגם לא על בעלי מסעדות, פאבים, מועדונים, חנויות וכד´ למנוע הטרדה מינית של אורחים. " לגבי המטריד עצמו , לא בעל המסעדה האם החוק חל? כלומר אני יושבת במסעדה קבועה אפילו ליד מקום עבודתי, אבל אחרי שעות העבודה ומטריד(שאינו אחד העובדים) לא מניח לי ופשוט נדבק אלי ומנצל את העובדה שאני לבד, או נניח בפארק שם אני חשה יותר חשופה אפילו לסכנה פיזית, מטריד בטענת חיזור נדבק אלי ואנני יודעת אם אין הוא אולי סוטה שזומם לפגוע בי....אין לי אפשרות להשתמש בחוק הזה נגדו כדי למנוע הישנות הדבר? נקודה נוספת שאבקש הבהרה . אתה כותב: "הוא על יחסי כפיפות. עובד או עובדת מוטרד במקום העבודה עלול לחשוש לאבדם מקום העבודה, חייל או חיילת או שוטר/ת סוהר/ת אסיר/ה תלמיד/ה עלולים לחשוש מפני סנקציות משמעתיות והתנקלויות". אם הבנתי נכון, אם המעסיק ו/או אחד משלוחיו ו/או אחד העובדים שעובד איתי במקום העבודה מטריד אותי מינית (לפי אחת ההגדרות של החוק), לא בשעות העבודה , ופיזית לא במקום העבודה אלא נניח בשבת בחוף הים.....החוק הזה מטיל אחריות על המעסיק? יום טוב מרחל-נשמה

חובת המעביד

היא לנקוט באותם צעדים שהחוק והתקנות קובעים. כעיקרון, הוא לא ישא באחריות על כך שעובד אחר הטריד מינית עובדת בחוף הים או במסעדה. אחריות המטריד מינית, היא בכל מקום, מכח הוראות החוק, ניתן להגיש תלונות למשטרה. מבחינה מעשית אני בספק אם המשטרה תתערב. אני לא רוצה להשמיץ את המשטרה, ואני גם לא עוסק בתחום הזה, אך ידוע לי בוודאות על מקרים שהמשטרה לא פעלה ולא נשלחה ניידת, לאירועים של איומים ברצח, וגם במקרים של אזרחים שפנו לתחנות משטרה בתלונות על כל מיני עבירות, למשל לשון הרע. בהתחלה השוטרים טענו ש"לא קיימת עבירה כזאת" וכאשר האזרח פנה למשטרה עם העתק מדוייק של החוק מספר החוקים, אמרו לו השוטרים שלא יכולים לפתוח תיק כי הם לא יודעים לאיזה מדור העבירה שייכת. מכל מקום, הנושא של הטרדה מינית בחוף הים או במסעדה איננו שייך לתחום הדיון שלנו והובאה על יגי לשם השוואה בלבד.

cardo

New member
את יכולה להיות מוטרדת פעם אחת

את לא חייבת לחזור לצ´אט. חוצמיזה, זה שמישהו קורא לעצמו "רוצה זיון" זה בכלל לא הטרדה מינית, כי זה בכלל לא קשור אלייך, או לגולשת אחרת או לגולש אחר, מה את לא יודעת בני אדם שמעוניינים לקיים יחסי מין? הרי אין גבול לדברים האלה, מחר יבוא מישהו ויגיד שהוא מוטרד מינית כי מישהיא ברחוב הלכה מולו עם חולצת בטן ומכנסיים קצרצרים, את רוצה שיגיש על זה תלונה למשטרה ושהמשטרה תגיש נגד הבחורה הזאת כתב אישום? בכל זאת, המלכה ויקטוריה כבר לא עמנו.

אני מצטרף להודעה של cardo אבל ...

הנימה שבה הוא אומר את הדברים היא לא לטעמי. היה לי מרצה בבר יןן שהמשיל לנו פעם את המשל הבא. ניח שלבשת חולצת שבת לבנה וחגיגית, הי לא יעלה על דעתך להכנס איתה למוסך ולזחול מתחת למכוניות שם. אותו דבר לגבי הצ´אטים. ראשית, יש צ´אטים שהם לא שוק בשר. ושנית, אם מישהו לא אוהב שמדברים איתו בבוטות מינית, הוא לא חייב להכנס לצ´אטים המסויימים האלו. אני לא נכנס לצ´אטים כאלו ואני חייב להגיד שאני לא מרגיש שזכויותי מקופחות במשהו. רוצה אדם להכנס אל לב ליבו של שוק הבשר, שלא יתלונן על הריח
לגבי הכנסת המחשב לחוק ההטרדה, אני חושב שמדובר על שליחת חומר פוגע או הצעות מגונות במחשב. ואחרון אחרון חביב - אם אכן המצב הוא שבחורות מוטרדות על ידי כל מיני **** בצ´אטים ואת רואה דבר כזה, את בהחלט מוזמנת לעודד את אותה הבחורה או הבחור המוטרדים למצוא את אחד המוניטורים ולדאוג שאותו מטריד יורחק. ברגע שהמטרידים יבינו שלא מדובר במקרה בודד אלא שיש מי שדואג להעיף אותם בגלל ההתנהגות שלהם, הם יחפשו להם מקום אחר או שיתחילו להתנהג בנימוס כשהם בצ´אט. עכבר "זה לא ייגמר אם לא תספר"

תודה רבה על התשובות...

אתחיל בזה שאומר לכם שאתם טועים לגבי לבוש חושפני -אם אני אלך ברחוב עירומה אני אעצר על ידי המשטרה. סיפור: יום אחד נהג של חברה מכובדת נסע בכביש אילון כשהתקרב למקום שבו עבדתי לספק את הסחורה, חש ששלפוחית השטן מציקה לו מאוד-המסכן עצר בצד הדרך ועשה את צרכיו. מזלו הרע הייתה משטרה ממש בקירבת מקום, שמו עליו אזיקים בטענה שהוא סוטה מין בציבור, אבל הוא הצליח לשכנע אותם להכנס כמה מטרים למשרדי והתחנן שאסביר להם שאני מזהה אותו ואאמת את מה שסיפר-שהוא נהג וכו´ ולא איזה סוטה מטריד ברחוב..ועוד אחכ רץ אחרי רופאים אורולוגים שימציאו לו מכתבים שאסור לא להתאפק וכו´ סיפור: עליתי לאוטובוס והנהג אמר לכמה חברה שחזרו מהים ללא חולצה, שאסור לעלות עם בגד ים לבד לאוטובוס, אסור להיות חושפני בציבור. לגבי הצטים-אני חולקת עליכם. אני נכנסתי לפני כמה שנים הרבה שעות ביום (היום אין לי זמן מעבר לדקות מידי פעם),לצטים של הפורטלים הישראלים הגדולים, ובמיוחד לפורטל מכובד אחד של חברה בורסאית. אני כמשתמש בשירותי חברה בורסאית, זכאית לצפות שהחברה תהיה אחראית לשירותים שהיא מספקת, ואני רואה את הצט כאחד משירותי החברה , והתמורה עבור השירות ניתנת להם דרך הפירסומות. אני חושבת שכמו שאם אנשים מפרסמים פרטיים אישיים שלי בכללי (דבר שלא הפריע לחברה בעבר עד שהתרעתי והצטרפו אלי עוד כמה אנשים לתלונות והחברה התעוררה למנות אופים), וזו עבירה על חוק הגנת הפרטיות, ככה אם מקללים אותי ומטרידים אותי , למרות סירובי לדבר , בצט זו אחריות של החברה, לעשות הכל למנוע את זה -ומינוי אופים 24 שעות ביממה היא הדרך שנבחרה . תראו לי צט ברשת, (אני שנים לא מצאתי), בפורטלים הישראלים שאין שם הטרדה מינית שוטפת שמהווה מלחמה יום יומית לאופים (בזמנים שהם נמצאים). לא מקובלת עלי הגישה לא טוב לא כסף אל תכנסי, אני מטבעי מאמינה שמה שרע צריך לתקן, ו/או לפחות להלחם לתקנו אחרת החברה שלנו לא תתקדם ולא תתקן עיוותים. למען הסר ספר-אני לא מוטרדת בצטים, כי אני מראש מתיחסת לצטים כבית זונות וירטואלי , וכשאני נכנסת לצט אני מצפה מראש לא להכיר אנשים או ליצור שיחות פרטיות, אלא סתם להתקשקש בכללי להעביר זמן נחמד אם זה אפשרי ולצאת, איבדתי כבר את האמון שיש בצטים אנשים שיש להם מטרה אחרת מאשר השגת פרטנר לסקס-קשרים אמיתיים ובריאים לא קיימים בעולם הזה של הצטים. יום טוב מרחל-נשמה שמייחלת ליום שבו יקום מישהו ויעשה ברשת צט ישראלי סגור על טהרת הקשרים והחברויות.

האמריקאים אומרים

אם את/ה לא סובל/ת חום, אל תיכנס/י למטבח. אני הייתי אומר גם, אם את/ה שומר/ת מסורת/דת, אל תיכנס/י למעדני מזרע. אני חושב ש cardo עמד על איזשו עניין חשוב, שצריך לפתח אותו קצת: באינטרנט בכלל ובצ´טים בפרט, יש תכנים בעלי אופי מיני. לא כל תוכן בעל אופי מיני הוא הטרדה מינית. השמות של חלק מהגולשים הם בוטים. זו עדיין לא הטרדה מינית. פניות בוטות לגולש/ת במיוחד חוזרות ונשנות כאשר הובעה התנגדות יכולות להוות הטרדה מינית והן לבטח נוגדות את התקנונים של האתרים. ועוד דבר, cardo לא כתב על בחורה שמסתובבת עירומה ברחוב אלא על בחורה שלובשת חולצת בטן ומכנסיים קצרים מאד, ויש כאלה עשרות אלפים. הדבר יכול לגרום למישהו להרגיש מוטרד, אך זה לא הופך את עצם הלבוש המינימליסטי הזה להטרדה מינית. החוק כותב במפורש מה מטרותיו, והמטרות אינן קידום מנהגים ודרכי התנהגות ויקטוריאניים.

אהבתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

למען הסר ספק-לעולם לא הייתה לי בעיה עם מה שאנשים עושים בגופם ובעצמם...נהפוך הוא אני מעריצה את מי שמעז לעשות את מה שאולי הייתי רוצה לעשות ועדינה מידי, כמובן גם לזה יש גבול טעם הטוב. גם לגבי צטים-לי אישית אין בעיה עם "הסוטים", לא פעם ניהלתי איתם שיחה ומשכתי אותה לכיוון שרציתי וגיליתי שדווקא אלה שמתנהגים בצ"ט כ"סוטים", הם בעצם אנשים מאוד חביבים וביישנים שניסו להיות במסך מה שלא אופיני להם בחיים, וכשגילו בחורה שהמילים הבוטות לא מרשימות אותה בשום צורה ניתן היה לגלות שכיף לצחוק ולדבר על נושאים משותפים-כמו הבורסה למשל
אבל העליתי את הנושא למען מי שמרגישים מוטרדים מינית ברשת, ולא היו מעיזים סביר להניח לשאול. יום טוב מרחל-נשמה

למעלה