הטרדה מינית בקרב ילדים

s h o o s h a

New member
הטרדה מינית בקרב ילדים

באתר Ynet מתפרסמת היום כתבה בענין הטרדה מינית בקרב ילדים. "http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347858,00.html? מתברר שמדובר בתופעה נפוצה בגני הילדים, שבהחלט נחשבת על ידי מומחים להטרדה מינית. אם נדע להסביר לילדים מה מותר ומה אסור - אולי נמנע הטרדות מיניות של אישי ציבור ומעסיקים בעתיד. החינוך לנושא מתחיל בגן" אני מסכימה שחינוך נגד כל אלימות מכל סוג שהוא מתחיל בגיל צעיר מאד ומי שאמור 'להוביל' אותו ולהיות מודל החיקוי הוא אנחנו, ההורים. אך האם כל נגיעה בין ילדי גן, בגילאים צעירים ביותר, יכולה להיחשב כהטרדה מינית או שמדובר בניסוי וחקירה, כפי שנהגו להסביר לנו פעם? האם הרגישות הגבוהה שלנו למה שקורה בחברה שלנו היום, קץ עידן התמימות- יש שיכנו אותו, האם ייתכן כי אלו קצת מסמאים את עינינו, מעוותים את הבנתנו וגורמים לנו להפריז ולהגזים בפרשנות שאנו נותנים לדברים שקורים? ואולי אכן מדובר בתופעה שכדי למנוע ממנה להתפתח לממדים מפלצתיים חובה עלינו לקרוא לה בשמה 'הטרדה מינית' גם כאשר מדובר בילדים רכים בשנים? "אורן שוכב על השטיח בפינת הספרייה שבגן. לידו מונח ספר אך הוא לא קורא בו. יעל ותמר ניגשות לפינת הספרייה, בוחרות ספר מכוננית הספרים ומתיישבות על השטיח. אורן מביט בהן, קם ממקומו ופונה לפינת הקוביות, שם משחק חברו גיא. אורן לוחש משהו באוזניו של גיא וחוזר לפינת הספרייה. בינתיים, תמר הקטנה מקריאה ליעל סיפור. אורן נעמד מאחורי גבה של תמר שממשיכה לקרוא. הוא מתכופף, מרים את חולצתה של תמר, מכניס ידו תחתיה ונוגע בחזה. תמר נבהלת וקמה. מנסה למשוך את חולצתה למטה וצועקת: 'מה אתה עושה?' ואז פורצת בבכי. אורן קם ממקומו, רץ לגיא המחייך אליו, נותן לו "כִּיף" ובורח לחצר הגן"

czar

New member
שטויות המיץ גזר

סלחי לי יקירה על נחרצותי. אני חושב שכשם שאנחנו מכניסים לראש של עצמנו שילד עד גיל 9 לא יודע לעבור כביש בגלל שיקול דעת לא סביר, לא ניתן על אחת כמה וכמה להסביר לילד בן 4 מה הוא עשה. הסיפור על אורן הילד מהגן תלוש מכל מציאות סבירה, ובאמת, נותן לו כיף ורץ לחצר.....גבר גבר....- זה סיפור שמתאים אולי לגיל 17 אני אבא לילד בן 4, לשירותים הוא צריך ליווי....מה הקישקוש הזה?! אנחנו בעידן שמפריזים בכל דבר, מאבדים את התמימות באופן מאולץ כבר בגיל צעיר, מאבדים ילדות לגמרי...איפה משחקי רופא וחולה, היום על משחק עזה מכניסים ילד בן 4 למוסד סגור עד סוף חייו (הפרזה כמובן)....עולם הפוך. Ynet ידועים כמעלים חומר להפגת השיעמום בימי שבת, כמות הזבל שיש שם כבר בעמוד הראשי הוא מטורף, ניתן לסנן.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

התייחסות לדברים כאלה כאל הטרדה מינית היא פשע איום לכל הילדים המעורבים.

mtb7

New member
הנושא חמור מאוד ../images/Emo26.gif

אני אמנם רק בת 28 (כמעט) אבל אני מאמינה שהתופעות של אלימות פיזית/מינית היום נובעת מכמה סיבות. כשאני הייתי ילדה התוכניות שהיו בטלויזיה היו בלי סודות (ובלי בדיחות שחורות על חנן גולדבלט בבקשה), תוכניות ללימוד אנגלית וחשבון, הלב, שכונת חיים, גבי ודבי ופרפר נחמד. דהיינו תוכניות חינוכיות. הפסטיגלים היו שונים. ה"סלבס" היו שונים. לא היו מילים גסות בטלויזיה ובכלל למי היה מחשב אז? כשקיבלתי מחשב הדבר היחיד שהייתי עושה זה משחקת "סופר מריו" או "דיגר". אח... זמנים טובים. היום הכול ללא צנזורה. ההורים לא יודעים לאן הילדים גולשים באינטרנט ולא מפקחים על התוכניות בטלויזיה שהילדים שלהם רואים. ילדים בני 4 מסתובבים ברחוב עם אקדח צעצוע או חרב ורואים בזה משחק. הכול מתחיל מחינוך. כמובן שיש דברים שאין עליהם שליטה. גם אני חוויתי סוג של התעללות מינית. כשהייתי ילדה הייתי במסיבת יום הולדת של חברה שגרה ברחוב שלי ואיש מבוגר (כנראה מהמשפחה שלה) נגע לי בישבן ובחזה. לא הבנתי אז אבל הבנתי שהוא עושה משהו לא בסדר שלא נעים לי ומוזר לי. היום אני מבינה את המשמעות אבל בתור ילדה לא חשבתי אפילו שצריך לספר למישהו. היום זה פשוט פרץ את כל הגבולות. להורים היום יש פחות זמן להשקיע בילדים. לעקוב אחריהם. היום ילדה הולכת למישהו מהבית ספר שלה ואלוהים יודע מה עושים לה שם כמה ילדים... ובשירותים של בית הספר? יש לי אחות בת 15 ונורא לחשוב מה יכול לקרות! והילדים שלנו, התינוקות התמימים שלנו שעדיין לא הולכים לגן. מי יודע מה יכול לקרות. אני בהחלט חושבת שילד בן 4 צריך ללמוד מה מותר ומה אסור. ההורים שלו צריכים לפקח על התוכניות שהוא רואה בטלויזיה. ובגיל יותר מאוחר על החברים שלו. ללמד אותו לא להיכנע ללחץ חברתי ולא לעשות משהו שאסור ולא לתת שיעשו לו משהו שלא נראה לו. חייבים לעצור את הבעיה הזו. גם בבתי הספר ובגנים חייבים ללמד את הילדים. לחנך אותך. לפקח עליהם. ולא רק ע"י מצלמות בשירותים אלא ע"י ענישה. ענישה חמורה. ילד צריך לדעת את התוצאות לפני שהוא עושה את המעשה. (ד"ר פיל)

s h o o s h a

New member
גם בבתי הספר ובגנים חייבים ללמד

עם המשפט הזה אני יותר ממסכימה. אלא שהאם לא מוגזם לכנות ילדים בני 4 כמטרידים מיניים? האם לא מוגזם לייחס להם התנהגות כמו זו המתוארת כהטרדה מינית? בהחלט מסכימה עם אלו הטוענים [ואני ביניהם] שעלינו ההורים ועל המחנכים של ילדינו ללמד אותם כבר מגיל צעיר לשמור על גופם ולא להתיר לאיש לגעת בהם ולגרום להם לאי נוחות. אולם מכאן ועד הקביעה הנחרצת כי מדובר במטרידים מיניים, גם לי נדמה שנסחפו בהגדרות. וחשוב מאד כי אלו האמונים על בטחון ילדינו בגן ובבית הספר יהיו ערניים וקשובים לילדים. לא 'לחפף' בהתייחסות מחד ומאידך לא להיסחף יתר על המידה. פשוט להיות עם אצבע על הדופק ולחנך את הילדים להתנהגות נבונה.

אני מצטערת על מה שחווית

אבל דבר ממה שכתבת לא רלוונטי (גם כשאני הייתי ילדה היו התוכניות הללו והפסטיגלים היו הרבה יותר איכותיים, ועדיין ילדים היו מרביצים וגם מתעניינים בגופם של ילדים אחרים). אין שום סיבה להעצים מאורע וככה לגרום טראומה לשני ילדים תמימים (כן, גם הצד הנוגע תמים לחלוטין והמעשה שלו במקרה הכי גרוע הוא מעשה קונדס), רק להסביר שיש דברים שלא עושים.

תמנע18

New member
ההגדרה מפריעה לי

להגדיר ילד בן 4 כמטריד מינית, מפריע לי. נוטה להאמין שילד בן 4 לא מייחס מגע מיני כשהוא "חוקר". אני נוטה להאמין שזה נובע מסקרנות גרידא. המגיב עם הגזר באמת הזכיר לי, שגם אני בצעירותי לקחתי חלק במשחקי רופא ואחות. לא זכור לי שהיה בזה משהו מיני. הייתה שם הרבה סקרנות. מה שכן, כשילד עושה זאת, אל לנו להתעלם ולומר, זו סקרנות. יש להסביר לו, ללא כעס, כי אסור לו לגעת באחרים. גופו של אדם הוא שלו בלבד.

czar

New member
נכנסתי לקרוא קצת את הטוקבקים

ותראו שרובם כתובים ברוח הדברים שאני טוען..... YNET והכותבת התחלקו על השכל.

my sunshine

New member
נושא מאוד קשה

אך לא מאמינה שילד בן 4 צריך להקרא "מטריד מינית" בגיל הזה הם עדיין חוקרים, בודקים, מנסים לראות את השונה. והכל מסקרנות. ילד בן 4 ? באמת...

wxyz2006

New member
מסכים עם czar

המקרה שתואר מוקצן ומופרז. לא כל חולי חברתי צריך לגרור לתוך מקומות לא לו. אילו הצוותים החינוכיים בגנים ובבתי ספר היו יותר ראויים לשמם, ניתן היה לסמוך על שיקול הדעת שלהם, ולא להזקק להגזמאות מהסוג הזה. אני גם חולק על הנוסטלגיה הורדרדה של mtb7. חוץ מפרפר נחמד (אגב מה בידיוק היתה מערכת היחסים בין עוזה לשבי ?) הטלוויזיה חד הערוצית היתה מלאה בסרטים מצויירים אלימים ביותר וגם לא "פוליטיקלי קורקט". כך גם בתי הספר, לא הייתי כאן בתקופת הגן. וילד קולט מאוד מהר את הסתירה בין המציאות והמתקתקות של חנן אונן. לטוב ולרע הילדים של ימינו הרבה יותר חכמים מתוחכמים מאשר אנו בגילם. כך שהאשם הוא לא בתכניות הילדים של היום. מסכים עם תמנע שההורים והמחנכים צריכים להסביר לילדים איך לכבד את הזולת, לכבד את גופם של האחרים, את רצונותיהם וכה'.

התגובות שלכם מעציבות

הם מסמנים מגמה שלא פוחתת בעתיד - הנטיה לגמד את האירועים. זה גם לא ממש תואם את המציאות. וילדים אגב, לא צריכים תוכניות טלוויזיה או אתרים נוראיים כדי ללמוד התנהגויות כאלה - הם סופגים את זה מהמבוגרים מהם... ילד שתוקף גם יכול להיות ילד שהותקף או נחשף לדברים שלא התאימו לגילו... ההבדל לא אמור להיות בהגדרה. ילדים קטנים יכולים לתקוף בצורה מזעזעת לא פחות (!!!) ממבוגרים... העניין החשוב, הוא שאין להם את היכולת להבין כמו מבוגרים, הם עוד לא עיצבו דפוס מחשבה או דפוס התנהגות, ואפשר להסביר להם. זה משנה את העניין מכמה בחינות : א. ילד הוא לא "מטרידן" כמו שילד שגונב לא נהיה גנב.. ב. אפשר לחנך אותו לדרך אחרת ודרך זה להעביר מסר כללי גם לבנות ולבנים באשר הם - שזה מקרה אסור, וגם אותו ילד ילמד להבדיל מיוענש. ג. הקורבנות הם עדין קורבנות גם אם אין תוקף אחראי שיכול לעמוד לדין. כשם שחולה נפש במצב פסיכוטי - אם תקף מינית, אולי לא יועמד לדין - אבל הקורבן עדין קורבן - וזה עדין משפיע, ואפילו בגלל שמדובר בילדים רכים - משפיע הרבה יותר על מהלך החיים... הן מבחינת המסרים שילדות בעיקר וגם ילדים מפנימים, והן בגלל שככל שהמקרים נהיים חמורים יותר - כך זה משפיע לטווח ארוך יותר ובצורה קשה יותר. יש הבדל גדול בין לגרום לילדים לשתוק ע"י התייחסות לא רצינית, ללהאשים ילד בכך שהוא אנס ולהעמיד אותו לדין. זה שונה בתכלית. הדברים האלה צריכים להיות מטופלים והם התשתית של הערכים והמסרים שילדים יפנימו. ובקשר למה שקראתי בתגובה אחת כאן... בקשר לכך שמכניסים מהר מאוד ילדים לבתי חולים פסיכיאטרים... מהידע שלי אנשים שמגיעים למקומות כאלה הם הרבה פעמים עם עבר של אלימות כלפיהם..

למעלה