הטרדה מינית: תחשבי אלף פעמים לפני שתתלונני

הטרדה מינית: תחשבי אלף פעמים לפני שתתלונני
[URL]http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=36985&msgid=55893785[/URL]

http://www.ha-makom.co.il/post/unionistim-sexual-harrasment

נועה זלוטניק

"הרושם שאת עושה עלי הוא לא של עובדת שהוטרדה, אלא של עובדת שעושה שימוש מסוים במיניות שלה כדי להשיג כל מיני דברים. היתה הטרדה אבל היא ברף הכי נמוך שניתן להעלות על הדעת. יותר טמטום מאשר הטרדה. ככה זה נראה. It takes two to tango. מה לעשות? וכשנכנסים למטבח לא צריך לבכות כשמקבלים כוויה".

את הדברים הללו הטיחה שופטת בית הדין לעבודה, אופירה דגן-טוכמכר, בעובדת לשעבר בחברת החשמל שתבעה את החברה ואת המנהל שהטריד אותה מינית. אף על פי שוועדה פנימית של חברת החשמל קבעה באופן חד-משמעי כי העובדת הוטרדה מינית - בין היתר, במסרונים בוטים - וכך גם עלה ממסכת העובדות שפורסמה בתקשורת, השופטת דגן-טוכמכר לא התרשמה.

החוק למניעת הטרדה מינית, שנחקק ב-1998, מחולל שינוי הדרגתי בהתנהלות במקומות עבודה ובשיח על הנושא. עיקר הבעיה בחוק היא במצג השווא שהוא יוצר ולפיו לנשים יש כלים אפקטיביים להתמודד עם הטרדה מינית במקום העבודה - דבר שאינו נכון בפועל.

חוקים מיטיבים והלכות משפטיות לא מתארים את המציאות, אלא מנסים לקבוע נורמות חדשות. במציאות מספר מקרי ההטרדה המינית הבלתי מדווחים עולה פי כמה וכמה על המדווחים, לא כל שכן על מקרים שבהם המטריד קיבל עונש ראוי. מצבה של המוטרדת חשוב משאלת הענישה: האם קיבלה סביבת עבודה ראויה בסופו של דבר? האם ניזוקה מההליך? האם קידומה נמנע?

תגובת הנגד ביחס לחוק למניעת הטרדה מינית נשמעת לא מעט: "נהרסה הרומנטיקה", "היום אפילו אי אפשר להחמיא לאישה על השמלה שהיא לובשת" וכמובן "'מותק' זה לא הטרדה מינית". אם האלטרנטיבה היא ביזוי נשים, אולי לא נורא ש"נהרסה הרומנטיקה".

אומרים שבאבחת תלונה נשים יכולות "להרוס חיים" של גבר. דווקא המקרה של השופטת דגן-טוכמכר מוכיח את ההיפך: כל אישה שקראה על המקרה הזה תחשוב פעמיים או אלף פעמים אם להתלונן על הטרדה מינית.

למה לה להתלונן, אם בסופו של דבר מטיחים בה רפש?

אלי.

New member
בישראל, נפגעות הטרדה מינית
מתראיינות באולפן חשוך כשקולן מעוות, בעוד שהפוגעים חשופים לעין כל. אלה העובדות.
&nbsp
כמובן שהבעיה אינה בכלי השידור שנוקטים בדך הזו אלא בקהל היעד שאליו הם משדרים.

רוב מוחלט של המוטרדות מינית נשארות באפילה מהצד השני
והמטריד ממשיך להתהלך בפרהסיה כאילו כלום לא קרה...
&nbsp
הכל יחסי...

אלי.

New member
זה עצוב איך שהשררה והכסף יכולים ברוב (בהרבה) מקרים
להעביר את הבושה והקלון והתשלום מהמתקיף למותקף.
&nbsp
וזה לא רק בהטרדות מיניות ו/או אינוס. מסתבר שאם אתה בנם של איש מקושר ששולט בגוף תקשורת ואישה מקושרת שהיא סמנכ״לית בחברה ידועה, אזי אתה דורס למוות עלם צעיר על אופנועו, לוקח לך עו״ד מקושר מאד מאד - ותיקך נסגר בתוך שבועיים.

אלי.

New member
הוא היה קטין, ולכן אביו ישב "במקומו" כמה חודשים.
כאן אפשר לבקר את מערכת המשפט, אבל בודאי לא היתה העלמה של העבירה וגם לא בידוי ראיות (כנראה).

בוש 101

New member
ואם במקומו מוזס+כסף ומעמד+עו"ד צמרת
היה מדובר במסעודה גם העונש היה כמה חודשים?

אלי.

New member
אני לא יודע. מכיוון שלא האב ביצע את העבירה
אפשר היה "לבחור" לו עונש בכל המנעד, החל מזיכוי מלא ועד למאסר עולם - לפי הראיות.

אלי.

New member
גם לא סטיריקן, לצערי ... אבל אחדד כמה תהיות:
  1. העבירה העקיפה היתה של האב מכיוון שהוא הניח לבנו לנהוג ברכב, בנוכחותו.
  2. העבירה הישירה היתה של קטין בן 14, אבל במשפטו של דרק רוט ראינו שהגיל הזה אינו פוטר מאחריות.

בוש 101

New member
זאת שאלה של קשרים
אם לאבא שלך היו קוראים לפיד היית בכנסת או בתקשורת או קופירייטר באחד ממשרדי הפירסום הגדולים.

אלי.

New member
אני לא בטוח
שאני הייתי יודע לחבר את 'גרה בשינקין'. אני בקושי יודע איפה זה.

סוהי99

New member
כל הנוגעים בדבר זקוקים להדרכה יסודית והבהרת המותר והאסור.
מחמאה או הערה אינם הטרדה כל עוד אינם חוזרים על עצמם או נפסקים מיד כשהצד הנפגע מבקש\דורש זאת.אבל התיחסות המשטרה,הפרקליטות והשופטים היא בהרבה מידי מקרים לא רק לא ראויה,אלא אף מזיקה וחבל שכך.

למעלה