הטרדות מיניות

anna the best

New member
הטרדות מיניות

היי לכולם,
יש משהו שיצא לי לחשוב עליו בזמן האחרון, וממש עלה לי אתמול כשראיתי את הסרט "שש פעמים".
בסר יש בחורה, זאת ש"נותנת לכולם", והיא בת 17, ומנסה ככה להגיע לחוג של ה"מקובלים". זה היה סרט מצמרר קצת, מצמרר וכואב כי הוא כל כך מוכר כל כך שגרתי...
מה זה הטרדה מינית בעצם? מתי זה רק בצחוק, מתי זה רציני ואיך יודעים? איך הבחור יכול לדעת שמטריד ואיך הבחורה יכולה לדעת שהיאמוטרדת?
אם בדייט הוא נוגע בה והיא מזיזה אותו והוא מפסיק- זה הטרדה? ואם זה במיטה?
ואם הבחורה לא אומרת לא אבל בפנים היא לא רוצה את זה? איך הבחור יכול לדעת?
ומה עם הציפייה של החברה מהגבריםלהיות תמיד היוזמים הראשונים של כל מגע מיני, ואם הבחורה מסרבת אז להמשיך להתעקש עד שהיא תסכים? ומי שיותר ביישן או פחות אסרטיבי בקטע הזה מסתכלים עליו במבט קצת מזלזל?

ואם בחורה הבינה שפגעו בה מינית, שהטרידו אותה, שהיא נפגעה- מה הלאה? אם זה מישהו שהיא מכירה כמו חבר, או בעל, או ידיד, מישהו שיש לה קשר רגשי מתמשך איתו- מההיא צריכה לעשות? ולהרגיש ולחשוב?
לנתק איתו קשר? להטיח בו שהיא נפגעה? להחליק ולעבור הלאה? להתלונן? איך לגרום לו להבין שנפגעה?

אני ממש רוצה לשמוע את דעתכם על כל זה
כי זה באמת שאלות שקשה לענות עליהן...

supersonic777

New member
וואוואוויוואה,זה הנושא כל כך פרוץ,שרק מביטים על...

יכולה להיחשב הטרדה.
ומה שרשמת,הכל נכון...
וגם,נשים יודעות שהחוק לצידן,ולפעמים מנצלים זאת וגם אם לא עשה כלום!
&nbsp

נושא לא פשוט -האמת שבימינו אני חושבת

שמעטות הנשים (וגם גברים) שלא עברו הטרדה מינית וזה כל כך מצער וקשה להבין איך הגענו למצב כזה.
&nbsp
לא מכירה את הסרט המדובר, אבל מבחינתי כשבחור/ה אומרים "לא" זה אומר לא ואם מישהו ממשיך, מדובר בהטרדה.
הטרדה מינית יכולה להיות חשיפה של איבר מין, ניסיון חדירה, התערטלות, נשיקה או חיבוק כוחניים.
&nbsp
והכי חשוב להדגיש זה שלא משנה מה הבחורה לובשת- גם אם היא חצי עירומה אבל אומרת לא- לא זה לא.
&nbsp
&nbsp

supersonic777

New member
את כותבת גם לזכר וגם לנקבה...יותר נשים מוטרדות מאשר גברים!

ניסיון חדירה?זה כבר אונס לא הטרדה...
&nbsp

A לוןA

New member
נושא מורכב- תשובות פשוטות

ראשית- מה אומר החוק-
(א) הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה:
(1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין;
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
(5א) פרסום תצלום, סרט או הקלטה של אדם, המתמקד במיניותו, בנסיבות שבהן הפרסום עלול להשפיל את האדם או לבזותו, ולא ניתנה הסכמתו לפרסום,
סעיף 6 לחוק מחמיר את העניין במקרים של יחסי מרות, שם אין צורך בהבעת חוסר עניין בפעולה- עצם הפניה כבר נחשבת הטרדה מינית.

ע"מ לפשט- ע"פ החוק, אם פגשת מישהי בפאב ותוך כדי שיחה בינכם הצעת לה סקס- פעם אחת זה "בסדר", אם היא דחתה אותך והצעת לה שוב- זו הטרדה מינית.
במקרה של יחסי מרות, קטינים וכו' עצם ההצעה (אפילו הראשונה) היא כבר הטרדה מינית.

בקשר לשאלות ששאלת-
מתי זה רק בצחוק, מתי זה רציני ואיך יודעים? נורא פשוט- זה אף פעם לא בצחוק וזה תמיד רציני. ככה יודעים.
אם בדייט הוא נוגע בה והיא מזיזה אותו והוא מפסיק- זה הטרדה? בפעם הראשונה לא. בפעם השניה- כן.
ואם זה במיטה? במיטה- הכוונה מה קורה אם באמצע סקס היא מתחרטת ולא רוצה יותר? אז או שמפסיקים, או שהבחור הופך להיות אנס. נגיעות בזמן סקס לא נחשבות הטרדה מינית
אם הבחורה לא אומרת לא אבל בפנים היא לא רוצה את זה? איך הבחור יכול לדעת? אמירת "לא" היא רק אחת מהדרכים להביע חוסר הסכמה. אם הבחורה קפואה, לא מגיבה, מראה חוסר נוחות- תבין את הרמז ותפסיק. יהיה הרבה יותר קשה להוכיח משהו בבית משפט אם לא נאמר "לא" ברור, אבל בתי המשפט קובעים את גבולות החוק, לא האנושיות. אם אתה בן אדם והיא לא משתפת פעולה- פשוט תפסיק, או שתשאל אותה.
ומה עם הציפייה של החברה מהגבריםלהיות תמיד היוזמים הראשונים של כל מגע מיני, ואם הבחורה מסרבת אז להמשיך להתעקש עד שהיא תסכים? אז תחשוב מה יותר חשוב לך- לצאת "גבר" מול החבר'ה או לגרום לבחורה הזו שלא עשתה לך שום רע טראומה, יתכן ולהמשך חייה

בקשר למה עושים אם הבנת שנפגעת- זה כבר תלוי בחומרת הפגיעה, בכמה מוטיבציה ורצון להילחם יש לך ובעוד הרבה דברים- זה לא תשובה של שחור/לבן, אף פעם.

והכי טוב, אם זה עדיין מבלבל אותך, לראות את הסירטון המצויין הזה

DogsPCI

New member
היי אלון, למרות שאני מסכים עם ההודעה שלך,

כנראה גם כולל המשפט הבא שאצרף ממנה... עדיין המשפט הזה עדיין מטריד אותי...
&nbsp
"אם בדייט הוא נוגע בה והיא מזיזה אותו והוא מפסיק- זה הטרדה? בפעם הראשונה לא. בפעם השניה- כן.".
&nbsp
אמממ... "בפעם הראשונה - לא"... - בעיה?
&nbsp
בעצם יש לי אישור לנסות ולגעת באישה זרה כל עוד אנחנו תחת מעטפת ה"דייט"... איך, מתי, ואיפה שבא לי? בלי לברר על הסכמה, ובלי שזה יחשב לחריגה כל שהי? ... - בעיה?
&nbsp
&nbsp

Chikkko

New member
הכלל הוא, שאם יש מוטרדת- יש מטרידן

אם הבחורה מרגישה מוטרדת, אז יש מטרידן. ככה זה בדר"כ.
רק לאחר מכן מתנהל בירור, ובד"כ הקביעה היא שאכן הייתה הטרדה מינית, למעט חריגים בדוחק.
נגעת בעניין די בעייתי, מפני שהטרדה מינית זה דבר מטיל אימה על הגברים.
כשיש רק גברים במקום מסוים, אז אין שום בעיה. וככל שידוע לי- גברים לא מתלוננים על גברים אחרים, וגם לא נגד נשים. יש מקומות שיש בהם הטרדה מינית בין גברים, ממש מדי רגע, כמו בצבא. אבל זה עובר בשקט.

הבעיה מתחילה כשיש שילוב של נשים עם גברים. ואז הבעיה היא גדולה.... גדולה מאוד. כי הגבר בעצמו חש "מוטרד" מעצם הנוכחות של הבחורה.
יתכן שגם נשים חשות כך. לא יודע.
אבל תחושת ה"מוטרד" מעצם הנוכחות, באה לידי ביטוי גם בהומור מיני, גם במחמאות לעתים מוגזמות, גם בחיזור, בדר"כ מילולי.

אונס ומעשים מגונים- זה כבר עניין בפני עצמו, ובד"כ, גבר ששומר חוק, לא מוצא את עצמו מסובך עם זה. כמובן, יש חריגים לכלל ( בעיקרון, גם ליטוף, נשיקה על השפתיים זה מעשה מגונה ).

במילים "הטרדה מינית" הכוונה היא בד"כ להטרדה מילולית, למרות שגם מעשה מגונה, בהגדרה כולל גם הטרדה מינית.

יש ספר אינטרנטי מעניין על הנושא שאני רוצה להמליץ עליו.
אם זה מעניין מישהו- אז הוא מוזמן לציין. ואתן קישור.

klemi1

New member
זה קצת יותר מורכב

מכיוון שבלא מעט מקרים נשים גם משתדלות במעמדן המיוחד כהנפגעות האוטומטיות (ואין לי פה ביקורת) כדי לסחוט גברים חפים מפשע. לא סתם יש עורכי דין כמו נוגה ויזל שתחום עיסוקם הוא בקייסים כאלו.
לצערנו לא חסר עבודה בתחום הזה..

a wild rose

New member
זה הרבה יותר מורכב

כי אנשים שונים תופסים התנהלויות שונות באופן שונה, כשבהרבה מקרים תשמעו ביקורת על מוטרדת זו או אחרת בטענה שהיא לקחה את הצד השני קשה מדי, שהיא לא הבינה, שבסך הכל צחקו איתה - אני הייתי עדה ליותר מדי מקרים כאלו וספגתי גם בעצמי ביקורת בנושא יותר מפעם אחת.
&nbsp
אני יכולה לספר על מקרה שלי, שהוטרדתי במשך תקופה בעבודה שעבדתי בה כשהייתי צעירה, ההטרדות הגיעו מאחד המנהלים, ואנשים סביבי ירדו עלי בלי הפסקה ואמרו שאני ילדה שלא מבינה הומור, וזכיתי לקטילות למה נראה לי שהוא בכלל יהיה מעוניין בי ותזכורות שהוא נשוי. אני עשיתי הכל כדי לא למצוא את עצמי לבד איתו, אבל בסוף זה קרה בלית ברירה והוא הוכיח לי שהוא ממש לא צוחק ושיש לו כוונות מאוד ברורות, ובאותה הזדמנות הוא גם מאוד הופתע לגלות שאני לא מעוניינת בו, הוא אמר שהיה בטוח שאני אקפוץ עליו ושרק חיכיתי להזדמנות להיות איתו לבד (אחרי כמה חודשים בהם עשיתי הכל כדי להימנע ממצב כזה).
&nbsp
גם אחרי המקרה הזה אנשים המשיכו לקטול אותי ולהגיד לי שאני לא מבינה שצוחקים איתי ושלא היו לו שום כוונות, וכששיתפתי את אחד הלועגים האלו במה שהיה כשהיינו לבד הוא היה בהלם של ממש. הבחור המטריד באותה תקופה סיפר לאנשים שאני סנובית, כי הפסקתי לדבר איתו והתחמקתי ממנו בכל הזדמנות אפשרית (טוב לפחות שהוא לא טען שאני לסבית, גם בזה נתקלתי).
&nbsp
מהצד השני, אם ישמעו בחורה מתבדחת ככה עם בחור, רוב הסיכויים שלא יניחו שהיא סתם צוחקת ויגידו שהיא כן מתחילה איתו.

Chikkko

New member
מה שניסיתי לאמר

זה שאין לי ביקורת של ממש לגבי אכיפת הנושא של הטרדה מינית.
&nbsp
העניין זה שהחוק או המדינה, מתייחסים אך ורק לזכותה של האישה לסביבת עבודה בטוחה ( עבודה, צבא, לימודים ).
הטרדה מינית, זה כמוכן עניין שחל גם מחוץ למסגרות עבודה, צבא, לימודים.
מכל מקום- המדינה מתייחסת אך ורק לזכותה של האישה לסביבה נטולת הטרדות מיניות.
&nbsp
הגבר, מסיבות שאני לא יודע לפרט, בנוי להטריד מינית.
הגבר, בכבודו ובעצמו, חש מוטרד מעצם הנוכחות של אישה בסביבתו. זה תופס למעשה בכל מסגרת שיש בה שילוב של נשים וגברים.
כשאין שילוב כזה... אז אין שום בעיה.
אבל עצם השילוב עצמו, זו כפייה על הגבר. השילוב הבין מגדרי הזה, מהווה כפייה וכן מגבלה של ממש על הגבר. מגבלה קשה מאוד, מגבלה שגם חושפת את הגבר לסיכון משפטי, הסתכנות משפטית בלתי פוסקת. ולעתים הסכנה גם מתממשת.
&nbsp
אולי אמשיך את הנושא בתגובה נוספת.

Chikkko

New member
בעיה חברתית אנושית, לא משפטית

אנשים בד"כ מתעלמים מן העובדה שבמשך אלפי שנים, כך היה.
כך היה דור אחרי דור, בכל העולם.
אין לזה שום קשר ליהדות, או פרימיטיביות או איסלאם או כל דת אחרת.
נשים היו מופרדות מגברים.
&nbsp
מישהו החליט שיש לשלב נשים בכל פינה, הכי נידחת שרק תהיה.
אני לא יודע מי בדיוק החליט כך, אבל מישהו החליט ככה והגברים פשוט חייבים לציית ואף אחד לא שואל אותם.
האישה משולבת כיום כמעט בכל פינה אפשרית, בתנאי שמדובר בסביבה בטיחותית, ולא בזויה.
אם מדובר בעבודה מסוכנת, קרבית, או בזויה במיוחד, או עבודה מטונפת במיוחד- פשוט אין שם נשים- חד וחלק. כי ככה זה... מישהו החליט שחייה של האישה שמורים מכל משמר. אסור לסכן את האישה.
&nbsp
במקומות אחרים- יש שילוב של נשים, מבלי לשאול אף גבר אם זה מתאים לו או לא מתאים לו.
כאמור- השילוב הזה, בהכרח יוצר בעיות.
כשיש למשל קציני משטרה בדרגת ניצב, או אפילו מועמד למפכ"לות שמואשם בהטרדה מינית ועף לכל הרוחות, זה אמור לאותת ( לגברים לפחות ) שיש בעיה חברתית. לא משפטית, אלא חברתית.
הגברים חייבים להסתגל לעובדה שנשים לא מעוניינות בחיזור מיני רומנטי, ולהמשיך לראות אותן מדי יום, כאדם שווה.
&nbsp
אבל האישה איננה שווה לגבר.
יתכן שהיא שוות זכויות. אבל היא איננה שווה לגבר בשום פנים ואופן (!)
הגבר לא יכול לחזר אחרי נשים זרות ברחוב.
באתרי היכרויות- זה לא זז לשם מקום.
בלית ברירה, הגבר חוזר שוב אל האישה שהוא מכיר במסגרת העבודה שלו, מחזר, מחמיא, מתחנן, לעתים אפילו מטריד באופן שמטריד ממש ומפריע להתנהלות של האישה בחיים האישיים שלה. ואף אחד לא מוכן להבין אותו.
עבריין מין ? אולי כן.
מסוגל להתגבר מעל עצמו ? לא בטוח.
&nbsp
אם רק נניח לרגע אחד, שהגבר פועל תחת איזה דחף פנימי שאיננו יכול לכבוש, יוצא שגם הגבר עצמו הוא מן קורבן.. והוא נענש על תכונה שלו שהיא חזקה ממנו.
&nbsp
אני מנסה לאמר כאן- שהטרדה מינית, כנראה תמיד הייתה בכל מצב של שילוב נשים עם גברים, ותמיד תהיה, וזה לא משנה בכלל אם יש חוק או אין חוק, אם יש אכיפה או אין.
בכל מצב- האישה תחוש מוטרדת, והגבר כנראה ימשיך להטריד, גם אם הוא צפוי לאבד בערך את כל מה שיש לו, בגלל אותה הטרדה.

Chikkko

New member
הנשים הן שמעוניינות בשילוב

זה לא הגברים שמעוניינים בשילוב....
אם הגברים היו מעוניינים בשילוב הנשים "באופן טבעי", אז הנשים היו משולבות בכל מעשי הגברים, משחר ההיסטוריה.
אבל ידוע לכל שזה לא כך.
נשים משתלבות בכל פינה בחייו של הגבר, רק ב50 השנים האחרונות, או 100 השנים האחרונות, והתהליך איננו פוסק מאז.
&nbsp
נשים שוטרות, נשים טייסות, נשים פקידות ומזכירות. עורכות דין, רופאות...
אבל העולם תיפקד במאה אחוז גם לפני שהנשים השתלבו בקרב העולם הגברי.
הנשים הן שמעוניינות בשילוב בעולם הגברי, אבל אך ורק לפי התנאים שלהן ( של הנשים ).
והחברה, או העולם הגברי, לא תמיד מצליח לעמוד בדרישות, לעמוד בתנאים.
ויש קורבנות...
הקורבן הוא הגבר ( אלא מי? ).
&nbsp

GreenMamba

New member
מיזוגן

סרט מעולה

בעיקר בגלל שהוא מראה כמה זה יכול לקרות לכל אחד/אחת וכמה הגבולות מטושטשים.
&nbsp
בעיניי הגבולות עוברים הרבה הרבה קודם-
אם מישהי/ו לא משתפים פעולה והם "לא בעיניין" אז הם לא.
אין צורך לנסות לשכנע או ללחוץ.
ואם יש בחורות שחושבות שאסור לבחורה לרצות סקס ושהגבר צריך "לשכנע" אותן קצת בכח- אז ממש כדאי להתרחק מהן.

למעלה