הטריק הקטן והמלוכלך

rainbow i

New member
ועוד טריק קטן ומלוכלך

במהלך השבוע שעבר "חגגו" ב-ynet את החג "נתקענו עם מלאי אדיר של חיסונים, בואו נעיף את זה".
בניצוחו של הד"ר איתי גל, שהרבה דאגה על ילדים קטנים ורכים - שלא חוסנו נגד שפעת.
איכשהו אולי היה אפשר לבלוע את זה, אלמלא הניצול הציני של מותו של הפעוט בן ה-4 בעקבות סיבוך של שפעת.
לניצול המסוים הזה קוראים בשפה "נאותה" - לרקוד על דם. פירושו לנצל מוות (דם) של אדם לצורך קידום מטרה או אינטרס.
הד"ר גל רק שכח כמה פרטים קטנים - וחשובים - בדרכו להריץ אותנו אל סניפי הקופות לחטוף, תרתי משמע, את הנזאלי העודפים של השנה הנוכחית.
1. לגיא זיידן, ז"ל, בעצם לא היו תסמינים של שפעת.
2. בתוך טווח הגילאים הנ"ל, חוסנו הילדים בפוליו מוחלש - ובתוך טווח הזמן בין הסיום המוצהר של "מבצע שתי טיפות", בעצם אי אפשר היה לחסן את הילדים בקבוצת הגיל הזאת בעוד חיסון של וירוס מוחלש. (להזכירנו, "שתי טיפות" בהצהרות מש' הבריאות אמור היה להימשך עד אמצע ינואר. להוסיף לזה עוד 6-8 שבועות עד התנדפות המוחלש מהסביבה לא בדיוק איפשר להורים "להמר" על עוד מוחלש לגוף).
3. בבתי החולים מאושפזים ילדים ופעוטות עם סיבוכי שפעת b, שדווקא כן חוסנו נגד שפעת.
4. משרד הבריאות עצמו הרבה בפרסום של הודעות סותרות בנוגע למי מומלץ להתחסן נגד שפעת.
5. רבים ממתחסני השפעת השנה חלו בעקבות החיסון, כולל סיבוכים.
6. להמליץ לאנשים להתחסן עכשיו על מנת "לכסות" גם על השנה הבאה זה ממש
.

ולציון "שיא" חגיגות שבוע החיסונים ב-ynet, להצהיר בפני אנשים שלשיטות החיסון החדשות אין תופעות לוואי זה נמוך, נמוך.

זה לא טריק קטן - זו המדיניות

אין גבול למה שפקידי משרד הבריאות ושלוחיהם יהיו מוכנים לעשות כדי להגן על שיעור ההתחסנות בציבור. האמיני לי, המניפולציה הנ"ל בתקשורת - זה כסף קטן...

rainbow i

New member
הטריק התייחס למדבקות

ולא נסתרה מעיני המשמעות המתחכמת של "ללא תופעות לוואי"...
והתייחס גם לדבריו של פרופ' שיינפלד בסרט.

השיטות שנוקטים להאיץ באנשים להתחסן כדי לא להיתקע עם מלאי מיותר ומיותם במחסנים - אלו שיטות של עליבות נפש.
הכי רחוק מהאידאל של אתיקה וטוהר מידות שרק אפשר.

פולספגן

New member
הסאגה נמשכת -

{
מוסיף להיות קשה מצב הצעירים שחלו בשפעת מסוג B

בן ה-15 ובת ה-25 שאושפזו בשבוע שעבר בשל סיבוכי השפעת עדיין מאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ בשיבא ובאיכילוב. מומחית למחלות זיהומית: "זוהי לא מחלה קלה - לכו להתחסן"
}

פולספגן

New member
תוסיפי לזה גם את העובדה שלחיסון לוקח זמן

להיקלט שנא בן שבועיים לחודש ימים, קרי עד שהוא ייקלט כבר פסח יגיע שזה התאריך הרישמי של האביב, לכן בעצם סתם המתחסן יקבל את תופעות הלוואי ללא כל תועלת.

amza

New member
אפשר לשאול כמה שאלות

בעיקר לגבי מקורות המידע, כי זה נשמע לי חשוב ואני רוצה לראות את הנתונים הרשמיים.
1. איפה נרשם שלא היו לו תסמיני שפעת?
2. מהיכן הנתונים לגבי אשפוז של מחוסני-שפעת המאושפזים עם סיבוכים ובפרט של כאלו שחלו מהחיסון?
אני מודה שלא עקבתי יותר מדי אחרי הפרשה, חוץ מלדון עם אשתי האם יש טעם לחסן עכשיו, והוחלט שלא בינתיים, אבל זה הכותרת כן גרמה לי לדאגה.

(אגב, בלי קשר, אני מאוד לא מעריך את ד"ר גל, הוא בהחלט עושה שירות דב למקצוע שלו, שאני לא לגמרי בטוח מה הוא)

פולספגן

New member
בפורום צמחונות וטבעונות מזילים עליו ריר לאחר

הכתבה שלו על מחקר: בשר וגבינות - מסוכן יותר מעישון סיגריות ועוזב אותך מהכשלים האיומים של המחקר

ועכשיו אחזור לעסוק בכתבה העלובה שלו על החיסון לשפעת, כאשר בשאלה - "אם התחסנתי, תוך כמה זמן אני מוגן?"
התשובה הייתה - "ההגנה מתפתחת תוך כשלושה שבועות מהחיסון. בתקופה זו יוצר הגוף נוגדנים, אותם "חיילים" של מערכת החיסון המגינים מפני הנגיף ומונעים את המחלה."

לאחר מכן, נשאלה השאלה - "החורף תכף נגמר. האם יש טעם להתחסן?"
התשובה הייתה "בהחלט. בקופות החולים נותרו עוד מנות חיסון, והשפעת כעת בשיאה. חיסון כעת לא רק שיגן עליכם בחודשים הקרובים מפני המחלה, אלא גם בתחילת ההתפרצות בשנה הבאה, שכן תוקפו 11 עד 13 חודשים."

ובכן שאלתי התמימה אליו, למה מי שרוצה להתחסן בשנה הבאה יתחסן היום כאשר הוא יכול להתחסן באוקטובר? הרי בעוד "כשלושה שבועות" כפי שהוא ענה, כבר יגיע פסח והשפעת כבר תהיה הרבה מאחור.
בקיצור, למה שלא יגידו את האמת שהם נתקעו עם מלאים של החיסון ורוצים להיפטר מהם?

rainbow i

New member
נתונים רשמיים?

לדעתי גם אם יש מי שאוסף נתונים רשמיים של אחוז המחוסנים מקרב אחוז המאושפזים בעקבות סיבוכי שפעת - אלו מן הסתם לא "נתונים רשמיים" שיוצגו בפני הציבור.
אני אתקשה "ללקט" את כל המקומות שבהם נתקלתי בסיפורים של אנשים שכתבו שחוסנו - ובכל זאת חלו, והגיעו לכדי דלקת ריאות... אומר שנתקלתי ברבים. גם מקרב מכרי וגם בפורומים שבהם אני קוראת. נדמה לי שאפילו אתה חלית בעקבות החיסון. ברור שתמיד אפשר לטעון ש"זה לא אותו זן של שפעת", או ש"לחיסון לא היה מספיק זמן לתפוס", ואפילו ש"לא נמצא קשר סיבתי". השאלה האם בזמנו מישהו בכלל המליץ לך לעשות בדיקות דם על מנת לוודא האם זו בכלל שפעת, ומאיזה זן? כי עושה רושם שההתפרצות השנה - כמו בשנים קודמות, מתרכזת בחודשים פבר'-מרץ. ובדרך כלל - כשזה מתדרדר "רק" לדלקת ריאות, אף רופא לא שולח אותך לבדוק, אלא רושם לך אנטיביוטיקה.
בדיקות "רשמיות" בנושא נערכות רק כשאדם מגיע למיון, או לאשפוז. לכן גם אין ולא יהיו נתונים "רשמיים" אמינים בנושא.

ולשאלות ששאלת:
1. לא נרשם. צירפתי קישור, שבו מצולם סבו של הילד. צריך להקשיב - אין שם תיאור של שפעת. ואגב, גם בעצם אין לו מסר. רק עצב ויגון מאופק.
2. לא כתבתי שחלו מהחיסון, כתבתי שחלו בעקבות החיסון.
הנה דוגמה אחת.

עכשיו, כשמשקללים - אם החיסון, עפ"י הפרופ'
מגן רק בכ-60% אצל תינוקות וזקנים. ואם לכל זן אפשר למצוא תת-זן שאינו כלול בחבילה, אז ברור שצריך להתחסן.
וברור גם שאם בכל זאת תחלה - אין לך בכלל מה להתפלא.
תמיד תהיה עדיפות להסבר שמדובר באיזה תת-זן, או שלא נוצרו נוגדנים - על פני הסבר שהחיסון לא יעיל מספיק.
ואם בכל זאת מישהו מסתבך בסיבוכים קשים - אז לא יימצא קשר סיבתי.

amza

New member
אני חליתי לפני החיסון ואז קיבלתי אותו

לא מופת של חשיבה הגיונית, אני יודע :)

amza

New member
אוקיי, אני רק לא מכיר את המידע הזה

ולכן זה עניין אותי (כמי ששקל אם לתת את החיסון לבנות שלו)
אני רק אומר שמכיוון שלא נתקלתי בעדויות לכאן או לכאן,
ובכתבה, בתחילתה, כן מוזכרים במפורש תסמיני שפעת,
אין לי מידע נוסף, והוא חסר.

rainbow i

New member
תסמיני שפעת:

נזלת, חום גבוה, כאבי ראש, כאבי שרירים. נמשך כשבוע עד עשרה ימים.
הסיבוך הנפוץ ביותר - ברונכיטיס/דלקת סימפונות/ דלקת ריאות - בדרך כלל מהצטברות ונוכחות של ריבוי (מוגבר) נוזלים שאינם מתנקזים ומוצאים מהגוף.

אצל הילד בכתבה לא מתואר אף אחד מאלו.
"שפעת קלה" - או נזלת קלה, ללא חום גבוה, או כאבים - ביום חמישי. כשביום שישי כבר לא היו יותר כל תסמינים כלל.
?

מטבע הדברים, כתבות, ואפילו ראיונות עם בן משפחה, לא נותנים מידע מלא.
אבל הפער בין דברי המשפחה ובין האופן שבו הציג את הדברים ד"ר גל יום למחרת, הוא פער שמסתמך על העובדה שהראיון עם הסב נמצא ב"חדשות כלליות" שנדחקו לשולי ואחורי דפי החדשות - ובין "חדשות הבריאות".
אם תיכנס ל"בריאות" ב-YNET, תוכל למצוא שם בצמוד לכתבה הזאת, עוד כתבות של איתי גל וירון קלנר שמאיצות בכולנו להתחסן.
אבל לא תמצא שם את הראיון עם הסב. זה לא נמצא שם - כי זה לא משרת את היעד שסימן מדור הבריאות ועורכיו.

זה לא "שקר". זה אפילו לא "סילוף".
זו פשוט עריכה מגמתית, תוך הסתרה וניפוי של מידע שעשוי להפריע למטרה שהוצבה - חיסול מלאי מיותם של חיסונים שלא היה להם מספיק ביקוש.

לכן גם אמרתי - יכול היה להיות לגיטימי להודיע לציבור שנותר מלאי מיותם של חיסונים, שההמלצה להתחסן עדיין בתוקף. שיש אנשים שמאושפזים בגין סיבוכי שפעת חמורים, שלא התחסנו.
כל אלו תוך הצהרה הוגנת וישרה בדבר העובדה שהחיסון אינו מכסה את כל זני ותתי-זני השפעת. ותוך הצהרה שלחיסון אין כיסוי מלא (כ-60%). ושלוקח כשלושה שבועות לגוף לנפק את הנוגדנים. ושלא בטוח שזה ימנע הידבקות...
וכן הלאה הצהרות שהן האמת בדבר החיסון, ויעילותו.
לא היה שום צורך לרקוד על דם של ילד בן 4, תוך הסתרה וסילוף של העובדות בדבר מחלתו, והסתרה וסילוף ביחס לחיסון עצמו.

מהטעם הפשוט שההתנהלות המסוימת הזאת רק מחריפה את בעיית האמון של הציבור במערכת הבריאות.

amza

New member
אז רק כדי לוודא

ובלי להתייחס לסוגיית ההצגה בתקשורת (שאני די מסכים איתך לגביה)
את חושבת ששיקרו לסב, כפי שרשום בציטוט הבא שלו מהכתבה שהבאת:
"במוצאי שבת כשהיינו אצל דודה שלו הוא פתאום איבד את החיוניות שלו ונהיה אפאטי", סיפר הסב. "ההורים לקחו אותו ישר לתל השומר ושם העבירו אותו לטיפול נמרץ ילדים. בטיפול נמרץ בדקו, חיפשו ומהר מאוד מצאו שזה סוג של סיבוך נדיר מאוד של נגיף השפעת מסוג B"

rainbow i

New member
לא חושבת ששיקרו לסב

ואני משוכנעת שממצאי המעבדה לא משקרים.

אני רק אומרת שלא מצטיירים או מתוארים כאן תסמיני שפעת. בטח לא מצב שבו הילד היה חולה בשפעת חריפה, עם חום גבוה, נזלת, כאבי ראש ושרירים.
הרי לא היו יוצאים לבלות איתו בחיק המשפחה אם הוא היה חולה. סביר להניח שאם הוא היה מאוד חולה, עם חום גבוה שלא יורד הוריו היו מגיעים איתו למיון עוד קודם.

ובדיוק כפי שכתוב - מדובר בסיבוך נדיר מאוד. כמו שאני מבינה את הדברים - הוירוס במקרה הזה לא "נתן" תסמינים של שפעת קלאסית - אלא ישר התביית על הלב. ועוד לפני שהתפתח חום גבוה - הלב כבר נפגע.

זה נדיר הרבה יותר מפגיעות מחיסונים, ובטח שנדירות כזאת לא מהווה צידוק לרקוד על דם כדי להריץ את כל עם ישראל ואשתו להתחסן בדחיפות ו...שלא במועד המתאים לחיסון.

rainbow i

New member
אולי למקד את הקושי שלי בסיפור הזה:

סיבוך נדיר כל כך - יותר נדיר אפילו מעשרה גיאן ברה בעקבות פוליו מוחלש - בוודאי אינו מהווה עילה להלחיץ את כולם למהר להתחסן. ולו רק מפאת נדירותו.

מעבר לבהלה, ולפאניקה שהורים עלולים לקחת החלטה למהר ולחסן - שלא בצדק, ולא בעיתוי הנכון - בגלל אירוע שחלקו מוסתר במדור הבריאות (החלק המוסתר הוא מידת הנדירות), נשארת כאן מאחורי הסיפור גם משפחה אחת.

אמנם רק משפחה אחת, כן?
כשדואגים ל"טובת הכלל" - גם אם במחיר של נפגעים בודדים - אז לא "סופרים" את הבודדים האלו כאנשים ממש, אלא סתם כנתון סטטיסטי, ככה בקטנה. בבודדת.
אבל בן המשפחה היחיד הזה היה מספיק "חשוב" על מנת לעשות בו שימוש לטובת מלאי תקוע...

ומה להורים ולבני המשפחה?
הם חוזרים לביתם, לקבור את בנם.
וכשהם פותחים "עיתון" ברשת (בעצם את כל העיתונים) - הם מוצאים שם את "אשמתם", והאשמתם על ידי רופאים-כותבים במותו של בנם.
סליחה כן? אבל זה לא מוסרי. זה עוול ואי צדק, וניצול ציני של אבל המשפחה האחת הזאת. וזו הטלת אשמה שלא בצדק על מותו של הילד.
זה מה שחורה לי כל כך בסיפור הזה.
לא. לא חיסנו אותו.
אבל אם הוא היה מחוסן, ומת מסיבוך נדיר ביותר של שפעת - אז מה היו אומרים? שזה זן שלא כלול בחיסון?
לא התאים לחסן אותו - כיוון שבמועד שהיה אמור להיות מתאים לחיסון שפעת - ההורים נדרשו לחסן בפוליו מוחלש דחוף ביותר. נכון?
יש כאן מצב שבו עם קצת "זיכרון קצר" וקצת לסנג'ר את הזמנים, ואת המידע המלא, אפשר לנצל אירוע חמור כדי להיפטר ממלאי עודף.
והמשפחה הזאת - כששמה גלוי לציבור, וגם המידע שאמור היה להיות עליו איזה סוג של חסיון - משפחה אבלה, שנפער בה חור של חסר, ונטל אשמה והאשמות שיש להסכים לבלוע אותם ולשתוק, ולו "לטובת הציבור" האחר שאולי יינצל אם יתחסן.
מתועב.
זה איך שאני רואה את הדברים.

איך זה היה אמור להיעשות, לטעמי?
אולי די בדומה לאופן שבו רופאים פונים ומבקשים ממשפחה רשות לעשות שימוש במידע אישי - לטובת הכלל.
ובשיתוף פעולה מלא עם ההורים - ובאופן כזה שלא מוציאים אותם אשמים.

זו דעתי

ברור שזו פרופוגנדה

בכל שנה בישראל חולים ומתים עשרות אלפי ילדים במחלות זיהומיות.
להלן מספרים על שנת 2011, מתוך הדוחות השבועיים לאפידמיולוגיה של משרד הבריאות:

סה"כ דיווחים על מחלות זיהומיות: 18,112
סה"כ פטירות - כל הסיבות וכל הגילאים: 40,693
סה"כ פטירות - עד גיל שנה: 580
סה"כ פטירות מדלקת ריאות - כל הסוגים כל הגילאים: 4,955
סה"כ פטירות משפעת - 6
סה"כ פטירות משפעת - עד גיל שנה - 0

סיכמתי את נתוני התחלואה במחלות כנגדן מחסנים - בשנת 2012 (אבעבועות רוח אדמת אדמת מלידה אסכרה דלקת כבד נגיפית מנינגוקוק חזרת חצבת טטנוס טטנוס ילודים פוליו שעלת): 4,867 מקרים.

צריך לעשות פרופוגנדה לחיסוני השפעת - אז מקרה אחד בודד, שכלל לא בטוח שקשור לחיסון / אי חיסון - מוציאים לתקשורת כתבות הפחדה - לכו להתחסן, תוך רמיסת הפרטיות של המשפחה וכו'.

פולספגן

New member
קראת את הפיסקה האחרונה? -

ההפחדות הצליחו
- "בעקבות מקרה המוות של הילד גיא זיידן בן ה־4 מסיבוך של שפעת, נרשמה בשבוע האחרון עלייה מפתיעה בביקוש לחיסונים: בקופ"ח כללית התחסנו יותר מ־4,000 איש - עלייה של כ־1,300 אחוזים בהשוואה לכ־150 מתחסנים ביום רגיל בשבוע הקודם. מספר המתחסנים בקופ"ח מכבי זינק גם הוא בכ־1,500 אחוזים, מכ־60 מתחסנים ביום ל־1,000 ביום חמישי האחרון."

למעלה