הטרקים של צדר ואילן

חגי

New member
הטרקים של צדר ואילן

קודם כל - משה - לא הצלחתי להוריד את הטרקים של גיא וברטוס מהאתר שלך (כי הם לא בפורמט IGC ? רשום שם TRK) לגבי אילן - הפספוס הגדול הוא הלג האחרון כמובן - 5.8 מהגול וגובה 850 מעל הגול(1 ל- 7 מספיק) - לכאורה מספיק אבל בסוף היו חסרים עוד 20 מטרים גובה כדי להגיע. בגובה של כ- 45 מטר מעל לקרקע ו- 580 מטר מהשדה אילן מסתובב חזרה לנחיתה בשדה שמתחתיו ונאלץ להתמודד עם מפל רוח בתוך שדה שמוקף במכשולים. צדר - לא התייחסת לחלון ואם היית מגיע לגול היית מתבאס שבתם זרק 13 דקות - ממש יצאת 1.5 דקות מוקדם מדי. יפה מאד לראות שהטרמיקה המדהימה שהיתה לך במדרונות אחרי שרונה נמצאת ממש בדיוק באותו מקום שאילן טירמל 10 דקות לפניך. אני חושב שגם אני נגסתי בה ...אבל לא טיפסתי מספיק גבוה ולכן מפלתי בהמשך. לוקח את צומת פוריה ב- 1640 ...רבק! היית צריך לנצח ת'ליגה!!! ואז כל הדרך כמעט עד נחיתה אחרי כורסי - יצאת בפוקס מהמצב. בסוף ממש לא הבנתי אותך...אתה כולה 100 מעל הרכס ובמקום למשוך דרומה הכי שאפשר אתה יוצא ועוזב את הרכס לתוך הכלום של חוף הכנרת. מה חיפשת? נודיסטיות בחוף האון? זה ממש רשלנות פושעת- זרקת את הצאנס המצויין לגול בלי שום הגיון.

חגי

New member
גיא וברטוס

שניכם נכנסים ב- 4 דקות אחרי פתיחת החלון ...אבל - גיא- לאן אתה טס?! שם את האף ימינה משרונה ולכיוון יבנאל...? למה? אמנם כל הדרך אתה לא מאבד גובה אבל עדיין אתה מבזבז דרך בצורה משמעותית. באותו זמן שגיא משוטט באזור ב- 1350 ברטוס שיצא מהתבור ממש נמוך (אפילו יותר נמוך מהיציאה שלי) ב 980 בוחר לטוס על הכביש לכיוון גולני ורק בשדה אילן בגובה 400 הוא מתחיל את הקמבק הגדול(אגב אני הגעתי גם ל 400 אבל בקושי לפאתי כפר כמא). מגובה 400 עד 1800 ב- 10 דקות טירמול-ממוצע של פלוס 2.33 - מדהים וסחתיין !!! בזמן הזה גיא דועך לכיוון 1000 אבל מתחיל להתאפס על הכיוון. אגב הוא עובר קרוב לצדר שבאותו זמן מטרמל גם הוא לחיק ה- 1800 אבל בגלל שיצא קודם הוא מספיק לקחת את הפיילון לפני שניהם. יפה לראות איך גיא וברטוס לוקחים את הפילון בוז האחד ב- 750 והשני 1730. יחי ההבדל הקטן. גיא מחלץ ממש על סף הכניסה לכינרת עם טרמיקה של פלוס 6 ומתחיל חצייה ב- 1000 ...מסיים ב- 1130. האמת בלי טרמיקה טובה קצת מפחיד להתחיל חצייה בגובה כזה כשיש לך 7.7 קמ עד לצד השני. ברטוס לעומתו מתחיל חצייה ב- 1500 , מטרמל עד 1730 וחוצה חוף לכיוון מבוא חמה ב- 1300. כאשר הוא מגיע למבוא חמה גיא סוף סוף עוזב טרמיקה באמצע הכינרת ב- 1780....מיסכן ...לא הצליח להצטרף למועדון ה- 1800. במבוא חמה גיא בפיגור 5.5 דקות אחרי ברטוס. עכשיו נהיה מעניין - ברטוס הולך לאורך הרכס ותופס את צדר שחוזר מכורסי . בזמן שצדר מחלץ מגובה אפס ברטוס מעליו צובר פוטנציאל כדי להסתער על הפיילון לוקח אותו בגובה מצויין של 940 ומיד חוזר כדי לעקוף את צדר שעדיין בשלבי התאוששות מכמעט נחיתה. גיא באותו זמן נוקט בקו שונה - לאורך הכנרת ...לא ברור לי למה ....הוא מתמהמה ליד הסוסיתא וממשיך ממש לקו חוף במקום לחפש טרמיקות מעל המדרונות. לבסוף הוא מגיע לפיילון בגובה 740 מרחק של 5.5 קמ צפונית לברטוס ו - 9 דקות אחריו. עכשיו קורה משהוא מוזר ומעניין - ברטוס רץ לאורך הרכס דרומה וגיא שוב טס בלי קשר לרכס כאילו לאורך הכביש ...אבל הוא טס וטס ...מהר ...יותר מברטוס באופן משמעותי וסוגר עליו בגדול ....בלי לאבד כמעט גובה!!!!! כשברטוס יוצא לפיינל גלייד בגובה 670 גיא רק 2 קמ ממנו! עכשיו קבלו נתון מדהים. אילן וברטוס יוצאים לגלייד אחרון באותו מקום ובול באותו גובה. בנקודה שברטוס 670 , אילן נמצא 15 מטר צפונה ובגובה 673!!!!!! הסוף אבל ידוע אילן מפספס בקצת וברטוס עוצר את הנשימה מעל שדה הבננות האחרון ונוחת ממש בעור שיניו כשבמרחק מכישלון וקראש על הבננות ממש אפסי. אגב - גיא חזר בסוף לרכס , תפס טרמיקה ל1150 עזב אותה וטס ישר עד 1230 והגיע לגול בגלייד קל. אז מה היה לנו? הרבה גלים. חלקם הפילו בסינקים ארוכים (אני...אני....אני...!) וחלקם הביאו אחלה גליידים. החזרה של גיא מכורסי מאופיינת בכניסה ל 2 גלים: הלג הישר שלו עד אזור מבוא חמה ושם כשטיפס בטרמיקה לדעתי הוא עבר בגל נוסף . כשעזב את הטרמיקה רואים שהמשיך לטפס במהירות גם כשטס מול הרוח לכיוון צמח. גם באזור התבור וכפר כמא היו גלים רק שנתיב הטיסה שלנו חצה אותם בדרכ. גם ההסבר של איתי לטיסה של עמיר מעידה על גל שהיה לאורך הרכס. אגב - לפני שנה חווינו את הגל הגדול בדיוק ביום עם תנאים דומים - רוח עם רכיב דרומי משמעותי ועם עוצמה של מעל 30 קמש.

חגי

New member
תיקון...איך שהזמן עובר. הגל המפורסם

היה בסוף מאי 2005 . שנתיים עברו מאז.

Hawk17

New member
תודה לחגי.

על התיאור והפרשנות. מרתק היה לקרוא את זה. אכן היה מרתק לצפות בכם מלמטה במבוא חמה עוברים מעליי כל כך גבוה.. עכשיו- מהם הגלים שאתה מדבר עליהם חגי, ובמה הם קשורים, בשונה מטרמיקות? האין מדובר באזורים המושפעים מעננים? עומר.

חגי

New member
אהההה - מה השאלה הזאת?

חשבתי שלמדת תיאוריה ואני מעריך אותך כאחד שמבין מה הוא לומד טוב...אחרי הנזיפה- בגדול גלים כשמם כן הם: גל של אויר כמו שיש גל של מים הגל מתאפיין בזרימה עולה וזרימה יורדת באזור קבוע בדיוק כמו שרואים מים עוברים מכשול קרקעי - נוצרת זרימה עולה לפני המכשול וזרימה יורדת אחריו. הגל בדכ קבוע במקום גיאוגרפי אבל לעיתים הוא זז בהתאם לעוצמת הרוח וכיוונה זה ככה על קצה הספיד בר

חגי

New member
אני לא מוכן למסור טרק שאצא בו במקום האחרון

זה לא לכבודי תרשום שלא הייתי

amitceder

New member
צודק, מודה באשמה

הסיבה לעזיבת הרכס וריצה לכיוון צמח, למרות שהיה ברור שזה הולך להיות גבולי - היתה שחשבתי שברטוב (שנחשד על ידי בהתחלה כירון) - ריכס לו על העמדה במבוא חמה - ראיתי אותו והייתי OVER תחרותי - חשבתי לחתוך לצמח ולהרוויח עליו זמן (למרות שבדיעבד גם ככה הפסדתי 13 דקות כפי שאמרת). בקיצור - עיניים גדולות. אבל אהבתי את התאורים שלך על הטיסות של כולם. זה כאילו עברתי שוב את הטיסה , וכל זה רק מקריאת הטרק לוג. באמת כל הכבוד. דרך אגב - לא מצאתי אף נודיסטית בחוף האון. ניסיתי. לא יצא. וכורסי באמת היה הצלה מכלום. נראה לי ששברתי את שיא הגובה הנמוך לאותו יום. מישהו זוכר איך קוראים למבצר המדהים הזה שבין כפר נחום לכורסי? לטרמל מעליו עם נשרים היה ממש חוויה.

למעלה