היא האמא נכון - זה עדיין לא נותן לה זכות להשפיל את הילדה....

קראתי את תגובתך בעיון

לצערי האמא במקרה הזה מאובחנת כסובלת מהפרעה דו קוטבית (מאניה דופרסיה) ומטופלת תרופתית באופן קבוע. זו הסיבה לכך שהאב הוא המשמורן....
הייתי עדה לשיחה ושמעתי כל מילה כך שאיין כאן מניפולציה או דיווח לא מדוייק של הילדה.
לצערי הרב למרות הכרות ארוכה עם האם שהיא נמצאת הרבה בביתנו כולל התנחלויות ולעיתים ארוחות חג מעולם ואני מדגישה מעולם לא שמעתי ממנה מילה אחת של שבח או מחמאה לאחד מילדיה רק ביקורת לעיתים פוגעת ומשפילה כאשר הילדים שומעים תוך כדי פרוט כל חסרונותיהם ומגרעותיהם וזאת גם בתחילת הקשר כאשר ההכרות היתה שיטחית וראשונית.
אכן בילדה בטיפול ריגשי ויש לה קשיים רבים חלקם נורמלים של תחילת גיל ההתבגרות ולצערי (לדברי המטפלת) חלק גדול נובע מהבעיות הקשות של האם. כרגע אנחנו מנסים לפנות להערכת מסוגלות הורית כדי שהאם תקבל הדרכה הורית ותהיה במעקב.. לר תהליך פשוט במדינה שבה משמורת משותפת היא ערך מקודש גם כשזה הורס את הילדים......

היא האמא נכון - זה עדיין לא נותן לה זכות להשפיל את הילדה....

WOW אני כל כך כועסת........הבוקר הילדים הגיעו ממנה כרגיל לא לבושים או רחוצים כדי שנשלח אותם לבית הספר. ( היא לא יכולה לדבריה כי היא מתחילה לעבוד מוקדם אז החברה באים אלינו שנשלח אותם לבית הספר גם בימים "שלה".) בת הכמעט 13 נראתה מעוכה והתיישבה לאכול ארוחת בוקר עם פרצוף בוכה. יש לי כלל שאני לא שאלת עם ירצו יספרו.....עשר דקות אחרי הטלפון מצלצל הלשעבר בצרחות דורשת לדבר עם הבת ואז ממשיכה לצווח כך שגם אני שמעתי....את שקרנית רמאית ועוד כל מיני "שמות חיבה" אני אספר את זה למורים שלך שכולם ידעו עם מי יש להם עסק.....הילדה מתחילה לבכות...ומנסה להסביר לה שבסך הכל היא שכחה את ספר המתמטיקה בלוקר ונכון כמו שאמרה לה בערב היא תשלים את השיעורים היום. האמא המשיכה לצרוח ולקלל את הילדה עד שהיא סגרה את הטלפון ואז סיפרה לי מה היה .... ( האיש ירד למטה להתפלל לפני שהדרמה החלה..)הילדה שכחה את הספר בלוקר. כאשר נזכרה וחזרה לקחת אותו בית הספר היה כבר נעול. היא סיפרה לאמא שלה ואמרה לא נורא השעורים רק לשבוע הבא. האמא התקשרה למורה שאמרה שהיא ממליצה להכין את השיעורים קצת כל יום ולא לדחות הכל ביחד אבל הם מיועדים רק ליום שני....אז האמא צעקה על הילדה שהיא רמאית ויש שיעורים להיום. ...חיבקתי אותה. הכנתי לה שייק פירות ושוקולד להמתיק את היום. ואמרתי לה שאני סומכת עליה ויודעת שהיא לא שקרנית .ונשבר לי הלב כשהיא שאלה אותי "למה אמא שלי רואה רק את הדברים שקשה לי איתם ואף פעם לא את הדברים שאני טובה בהם? חיבקתי שוב ואמרתי לה שאמא שלה אוהבת אותה אך יש לה קשיים משלה....עזרתי לילדה להסתרק קלעתי לה צמה סינית ושיבחתי אותה כמה טוב היא נראית. הילדה יצאה לבית הספר עם חיוך ....ולי יש חור בלב......היא לא הבת שלי....אבל היא שוברת לי את הלב כל פעם מחדש........

קודם כל אני חושבת שהגבה בצורה מושלמת!

תמכת וניחמת אותה והצלחת לא להיכנע לרגשות שלך ללכלך על אמא שלה...דבר לא קל.
&nbsp
הייתי מציעה לך לספר לבעלך ולבקש שישוחח עם האקסית שלו...
מציעה לעשות את השיחה במקום נטראלי ובצורה רגועה.
לא חושבת שאת צריכה להיות שם, רק הוא והיא.
&nbsp
כל הכבוד לך, לילדה יש מזל שאת חלק מהחיים שלה.

הוא יודע...

דיברנו על הנושא אתמול מיד וכמובן בערב שוב. יש פגישה עם המטפלת של הילדה של ההורים. ושם הוא יעלה את הנושא. האמא עם בעיות ריגשית קשות. וכולנו סובלים. ....

mother cat

New member
וואו! כל הכבוד לך!

ממש ממש מדהים כמה שאת שם בשביל הילדה, ומזל שיש לה אותך. כל הכבוד. ובעיקר כל הכבוד שהצלחת בכל זאת לא ללכלך על האמא. אני בטוחה שזה מאד מאד קשה, ורובינו לא היינו עומדים בזה.
&nbsp
למה בעצם במצב הנפשי הזה של האמא הילדים עדיין נמצאים אצלה כל-כך הרבה? אין מה לעשות? או שזה לא נכון בעיניכם לשנות את המצב?
&nbsp
חיבוק! כי מגיע לך

תודה....

היכן שאנחנו חיים בארה"ב משמורת משותפת היא קדושה כמעט.. אם זה היה תלוי רק בי היינו יוצאים למלחמת עולם בנושא. .....האיש שהוא שוחר שלום מנסה כל דרך אפשרית להימנע ממלחמה.....האמת היא שהילדים מתחילים להצביע ברגליים ומסרב ללכת אליה והם כבר בגיל שדעתם מתחילה להשמע....אז כנראה שזה לא עוד הרבה זמן....בינתיים אני בולעת את הצפרדע והיא לא טעימה.......

תגובה יפה.

ותחשבי על זה, שכשאנחנו מתבגרות הדברים של הורינו נהיים חלק מהפסקול הפנימי שלנו, חלק מהפילטר דרכו אנחנו חוות את עצמנו .אז נכון שיש לה את הקול של אמה,של ביקורת קשה ואי קבלה, אלא
גם את הקול שלך שרואה את הטוב והיפה שבה, ומתרגם אותו גם לדברים נראים לעין (עשיתי לך צמה סינית..תראי כמה יפה לך..) וכמובן גם את הקול של אביה, ובמידה מסויימת גם של המטפלת הרגשית.
וזה שהיא שוברת את ליבך באמירות כאלה -תראי כמה היא חדה ומדוייקת רגשית זה בכלל לא מובן מאליו, שהיא יכולה לראות את הקשר עם אמא קצת מבחוץ ולהבחין בבעיות ובהבדל.
יש להניח שנוכחותך נותנת לה חלק מהכוח לכך.
אני מקוה שהיא תגדל איתכם ועל הקרקע הרגשית היציבה יותר, המפרה יותר שאת נותנת.
&nbsp

למעלה