היא חיכתה/ הלינה בירנבאום

Juramento

New member
היא חיכתה/ הלינה בירנבאום

שיר פרי עטה של המשוררת ניצולת מחנות המוות השונים. מצמרר וחזק ביותר. היא משוררת השואה אליה אני הכי מתחבר... היא חכתה לי שם במורד הדרך ידעה שאבוא אליה אחוש אותה בכל חושי את אמי היפה והצעירה היא חכתה לי במורד הדרך של מיידנק מול הצריף "דזינפקציה – והמשרפה"" הגעתי ממרחקים מופלגים אחרי ארבעים שנה והיא עמדה כאן - כמו אז למרות מותה, כמו ביום הפרדה ההוא: שחרחורת, קטנה, תלתל ארך מעל מצחה, גלגל שערותיה עוטר את ראשה, לחיים אדומות, עיניים גדולות מחסר שנה, שיניה הלבנות כפנינים נחשפות בחיוך הנהדר שעלי אדמות, חיוך של אם המתאמצת להרגיע את ילדתה מול תא הגז ותנור המשרפה. מעיל צמר מבד פפיטה רחב מכסה את גופה וגם אותי היא מקפלת בתוכו כדי לשתל בתופת, ברגע שלפני האחרון כוח החם האנושי, זיק בהירות או תקווה - כאן, במקום שהיציאה ממנו היא רק בתור עשן דרך הארבה... הגעתי הנה מארץ אחרת כאשה מבוגרת וכאותה ילדה שהייתי אז והיא כה אהבה, כה חרדה לגורלה! בעלותי בדרך החצץ חשתי בדמותה רצתי לקראתה ככל נשמתי בי, בכל מאדי וכמו אז נעצרתי, עמדתי מטורפת מכאב ומחסר אונים, כשהבנתי - היא נקרעה ממני ולא תהיה לי עוד לעולמים מיידנק, ממלכת המוות הרדומה הגענו לכאן יחד - ואני לבד עכשיו כאן מחבקת את דמותה, חשה בנוכחותה טובעת בכאבי האיום, ואני כה קטנה עומדת מול המשרפה שבמאוחר כבתה. התיישבתי במורד הדרך, תפסתי ראשי בידי ובוכה עד אבוד הדעת, בקולי קולות, ללא בושה ומעצור נצמדת לצילה של אמי שכאן נרצחה, נאחזת בו כל כלי נחושה לקחתו אתי לביתי שמעבר לים לא יודעת איך חזרתי כשהיא נותרה לבדה שם בדממה הייתי קפואה, הבכי רק הרעיד את גופי בחזקה פולני זר, שוער המוזיאון עבר על פני ומהגבעה צעק אלי: "את מי רצחו לך כאן, שכל כך את בוכה?!" משלא עניתי, הלך הוא פנה אלי בשפת אנשים החיים כיום ואני הייתי עם דמות אמי, עם צילה בחלל הריק עם מותה במיידנק - ואולי גם עם מותי

כמה מוכר מכיר את השיר הזה אוי

הלינה איזה אישה מדהימה אני פשוט מעריץ את הכוח שיש לאישה הזאת פשוט מדהימה

טיפקסית

New member
למי שרוצה ליצור קשר עם הלינה

ניתן ליצור קשר עם הלינה בירנבאום בכתובת [email protected] אשמח באם תגיע אלינו בכדי לענות על שאלות ולספר לנו ממקור ראשון מי לוקח יוזמה?

Juramento

New member
אני כבר הזמנתי אותה...

אני בקשר איתה כבר מספר חודשי, ואתמול שלחתי לה מייל לדרוש לשלומה ולהזמין אותה לפורום.

טיפקסית

New member
תודה רבה אלון

תבורך בעבודתך עבודת קודש [וחול] תעדכן אותנו לכשתקבל את התשובה ד"א תקוו שאני יוצאת שבוע הביתה לחמשוש,כי יש סיכוי שלא

Juramento

New member
כנסו כולם...

באחד המיילים ששלחה לי הלינה, נחרט אחד מהמשפטים שלה במוחי ואני רוצה שכולכם תקראו אותו...זה משפט שמוכיח את הכמיהה של ניצולי השואה לזכרון עולם: להזכיר את הנספים בשואה, זה כמו לתת להם שעת חיים ביננו, דמעה, אהבה. ובכך גם עולמנו מתמלא והופך עשיר יותר. בכל אופן אני מרגישה כך, כשאני מספרת עליהם וכותבת. אני זוכרת את התחינה לזכרון באושוויץ על סף הכוח לחיות... ולזכור – זה קודש! כל טוב לך, הלינה

טיפקסית

New member
הלינה הנפלאה

אני זוכרת את היום השביעי למסע כשעמדנו כולנו תחת האנדרטה הענקית של טרבלינקה והמחנכת של הכיתה המקהילה שלי-עדה קראה את "סעו לטרבלינקה" ואיך הצמרמורת היכתה בי. הלינה במילים הכי מצמררות גרמה לי להבין את מהות הזיכרון של אלו שנרדפו ונרצחו אך ורק בשל מוצאם. ואז ממש בשעת הקראת השיר התחיל לרדת גשם,מה שנתן לי נופח משמעותי עוד יותר. תודה לך הלינה הנפלאה על שאת מזן מיוחד שלא נותן לנו לשכוח ומוריש לנו את הזיכרון שלהם. ואת שאי ברכה ואריכות ימים

טיפקסית

New member
ליתר דיוק האתר שייך לאישה אחרת

את אתר "זיכרון" zchor הקימה אישה נפלאה בשם עדה הולצמן ש[במקרה אני מכירה אותה אישית-הייתה שכנה של סבא וסבתא שלי לאיזו תקופה] ולאחר שנפטרה האתר עבר לידיה הנפלאות של הלינה ומאז-הלינה לא מפסיקה לעדכן ושופכת אור על התקופה האפילה ביותר. טוב זזתי לריקושט לקנות משו שנאבד לי אחזור בקרוב להית' בינתיים

Princess Petel

New member
היא נתנה לביצפר שלי עדות

והיא פשוט אישה מדהימהההה.... היא אמרה של יעקב גלעד שכתב עם יהודה פוליקר את האלבום אפר ואבק, ככה שאם מישו פה ראה את הסרט על האלבום היא מופיעה שם..

מכירה....

לפני כמה זמן גם אני שלחתי להלינה אימייל והיא ענתה לי ואותי אישית זה מאוד ריגש. אני מקווה באמת כמו שבשמת אמרה שנוכל להזמין אותה לפורום שלנו כמו שעושים בהרבה פורומים אחרים.....

טיפקסית

New member
יעקב גלעד מפיק מוזיקלי נפלא

הוא אפילו עבד עם טיפקס לאיזו תקופה ואנחנו מאוד מעריכים אותו בקרב קהילת מעריצי טיפקס בתור איש מוזיקה מצוין. את הסרט על אפר ואבק לא יצא לי לראותבאם למישהו מכם יש אותו אשמח לקבלו האם מישהו פה מכיר את הסרט ששדור השנה-הוא נקרא "קמנו מאפר" ומספר על משלחת חיל האוויר שיצאה ועשתה מטס מעל אושוויץ,הסרט הגיע אליי למחשב והוא באיכות גבוהה ואם מישהו ירצה אשמח לחלוק אותו עמכם ובינתיים-אני לא יודעת אם אני יוצאת בשבוע הבא הביתה מהצבא [מקווה שכן],אין לי מושג אני רק יודעת שזה השבוע האחד לפני אחרון של הקורס שלי ויהיה טוב,יהיה טוב כן שבוע טוב

אכן בשמת יש לי את הסרט על המחשב

וגם מוקלט הוא היה ארוך בערוץ ההיסטוריה וגם שולב בתוכנית של חיים הכט ניהיה בקשר

למעלה