היא לא שקטה...

shno

New member
היא לא שקטה...

בלילות האחרונים הקטנה מגלה אי שקט - היא נרדמת די בקלות, היא מועברת אחר כבוד למיטתה - ואיך שהיא נוגעת במזרן - היא מתחילה לזוז ולהתפתל ולהתהפך, הכל תוך כדי שינה, אבל זה גורם למוצץ לברוח והיא מתחילה לעשות קולות ובסופו של דבר היא מתעוררת מזה. זה קורה לה כמה פעמים במהלך הלילה. עצות? רעיונות? (להזכירכם - הקטנה בת כמעט 5 חודשים)

akavishon

New member
כן...

אחת הבעיות היא שהם מתעוררים ברגע שמעבירים אותם למיטה, בגלל המגע במצעים הקרים. אפשר להשכיב אותם על סמיכת צמר / פליז או יש את הכריות שמחממים במיקרו - אז אפשר לחמם את הכרית ובעזרתה לחמם את המיטה כמה דקות לפני שמכיניסים אותם למיטה.

shno

New member
אז זהו, שלא....

לא הקור הוא הבעיה מסתבר. הבעיה היא פשוט עודף מרץ בזמן השינה - גלגולים אינסופיים לכל הכיוונים שבסופו של דבר גורמים למוצץ להיפרד מהפה, לראש להיתקע באיזו פינה של המיטה (כמובן, הכל מרופד) לטוסיק להתנופף - וכל הקונפיגורציה הזאת גורמת ליקיצה בלתי רצויה. וזה קורה מספר רב של פעמים בלילה - לא משנה כמה היא עייפה. אשמח לעוד עצות/רעיונות/פתרונות...

shno

New member
שלא תחשוב שלא חשבנו על זה...

אבל קיווינו שיש פתרונות פחות פליליים בשלב הזה.

מחשבות

New member
קודם כל זה עובר עם הגיל ומביא איתו

שלל בעיות חדשות. לדוגמה, התפתחות העצמאות אצל הילדים. זו תופעה חמורה מאוד כשהילד פתאום בוחר מה ללבוש ומה לאכול. אצל בנות זה הפוך: מה לא ללבוש ומה לא לאכול.

shno

New member
זה פחות מטריד אותי

שתלבש מה שהיא רוצה - מצידי שתלך בעוד 5 שנים לבית ספר כשהיא לובשת תחפושת של סופרמן או בבגד ריקוד עם חצאית טוטו. העיקר שתתן לישון!

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לכם ערוץ ההורים? מכירים את "הלוחשת לתינוקות"? הקטע של להעביר למיטה, הוא קטע מסוכן. כדאי לנסות להרגיל אותה להרדם במיטתה. זה ייקח זמן וכח סבל, אבל זה משתלם.

shno

New member
לא ולא

אין ערוץ ההורים כי אין זמן לשבת מולו. אין את הלוחשת לתינוקות למרות ששמענו עליו - אבל נראה לי שכנראה בקרוב כבר יהיה לנו...

akavishon

New member
אם כבר, אני חושב שעדיף

את סודותיה של הלוחשת לתינוקות. אני חושב שהוא יותר טוב...

schlomitsmile

Member
מנהל
הרעיון המרכזי הוא שכדאי לתינוק/ת להתרגל להרדם במיטה, תוך מינימום תלות בעזרים כגון טלויזיה/נידנוד עגלה/הורים (כולל ציצי) וכד'. לשם כך, צריך ההורה בעל העצבים החזקים יותר, להניח את העולל/ה במיטתו/ה, כשהגיעה שעת השינה, ולאחר סידרת הפעולות המקובלות במשפחה שמובילות לשינה (הנקה/בקבוק, אמבטיה וכאלה. פעילויות מרגיעות, שרצוי גם לעשותן באור ובווליום רגועים, כדי להכנס לאוירה). אותו הורה אמיץ וארך רוח, צריך לעמוד במחאות, בדמעות ובזעקות, ולהשאר עם העולל בחדרו, עד שהקטן/ה נרדם/ת. אפשר להניח יד על החזה או הבטן של הצאצא, או לשיר שיר ערש ענוג, ואם הצאצא מראה סימני מצוקה קשים- אפילו לקחת על הידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה. המסר שההורה אמור להעביר, הוא- אני אוהב/ת אותך, אני איתך, אני קשוב/ה לך- ואת/ה הולך/ת לישון עכשיו במיטה. זה עלול לקחת עד חצי שעה, תינוקות עקשנים במיוחד, יתעוררו שוב וינסו לשכנע אותנו לחזור לדפוס הקודם, אבל אם נתמיד (מילת מפתח מפורסמת בענייני חינוך), ונהיה שלמים עם עצמנו שזה טוב גם לילד/ה, זה לא אמור לקחת יותר מכמה לילות, לכל היותר שבוע. ../images/Emo199.gifלילה טוב../images/Emo57.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif אם היתה לי בת מתבגרת, כמו שאחיותיי ואני היינו, לא חושבת שהייתי ישנה...

אולי ליצור לה מרחב-שינה מצומצם יותר

כלומר להגביל את חלק המיטה שבו היא ישנה למשהו קטן, מכרבל ועוטף. נניח כמו הרחם. את ה"גידור" אפשר אולי ליצור באמצעות שמיכות וכריות. ואז היא לא תרצה/תוכל להתגלגל כל כך הרבה. * עצה תיאורטית מחסרת ניסיון.

marcyg

New member
ערסל! תלוי מקצה אחד של המיטה לקצה

נשמי. האני הגעתי למקנה שככה תינוקות צריכים לישון...כמו ברחם. כך התנועה גורצמת להם לניענוע...והם נרדמים שוב!

למעלה