היא עומדת להתחיל ללמוד בב"ש. ואני? אני במרכז...

XpHunTeR

New member
היא עומדת להתחיל ללמוד בב"ש. ואני? אני במרכז...

היי חברים, זה שוב אני, רק 8 חודשים קדימה ועם התלבטות חדשה.

אז מי אני? אוטוטו 27, מהנדס חשמל ואלק', עובד בהייטק באזור המרכז (עם רכב), גר עם ההורים בראשל"צ, מחפש קשר רציני.
מי היא? בת 24, עומדת להתחיל תואר הנדסת תעשייה וניהול (4 שנים) בבאר שבע + לשכור שם דירה.
איך אנחנו קשורים? מכירים כמה חודשים בצורה רדודה + יוצאים כמה שבועות עם אווירה אופטימית באוויר והתחלה יפה מאוד.
מה מפריע לי? אני חושש שהקשר הזה הוא רק עיניין של זמן עד שהיא תעבור לבאר שבע. בינתיים אני קובר את הראש בחול אבל עכשיו הכל צף ומחלחל פנימה.
אז היא מדברת על זה שהיא שמעה מחברות שלה שעדיף לשכור דירה עם בנים מאשר בנות. איך אצליח לנהל קשר עם בחורה שעומדת ללמוד תואר קשה מאוד שידרוש ממנה המון, כל זאת כשהיא גרה רחוק מאוד ועוד יש את האלמנט הזה של לגור עם שותפים שמפריע?

האם אני נכנס למבוי סתום או שמע נלחץ יתר על המידה?
אין ספק שאדבר איתה על זה בפעם הבאה (הנושא לא עלה בכלל), אבל מה היא כבר יכולה להגיד שיגרום לי לא להרגיש שזה עומד להיות קשר מרחוק לכמה שנים?
מבולבל ואשמח לעזרתכם פעם נוספת.
תודה רבה

ommerl

New member
מה האופק שלכם:

לפי מה שאתה מתאר האופק שלכם לארבע השנים הקרובות זה שהיא תגור בבאר שבע ואתה במרכז. הלימודים שלה שם אז אם אתה לא מתכוון לעבור לבאר שבע והיא לא מתכוונת לעבור למרכז מה שצפוי לכם זה ארבע שנים של מערכת יחסים בשלט רחוק.
&nbsp
תשאל את עצמך: ככה אתה רוצה לנהל את מערכת היחסים הזאת?
&nbsp
אני מציע לך לשאול את עצמך עוד שאלה: למה אתה בכלל שואל ומתלבט?
האם אתם זוג משמיים? האם יש ביניכם אהבה נדירה?
או שאתה חושש להיות רווק שוב ולחזור לשלב החיפושים?
&nbsp
אחרי הכל אתם מכירים רק כמה חודשים בצורה רדודה +... זה לא נשמע כמו אהבה גדולה.
&nbsp
אם התשובה האחרונה היא התשובה שלך אז לדעתי אתה חייב עכשיו להיפרד ממנה ולחזור לשלב החיפושים וליצור לעצמך כזה שפע שהזוגיות הבאה שתצמח ממנו תהיה הזוגיות הכי מדהימה שאתה יכל לתאר לעצמך.

אם יש אהבה גדולה אז המרחק הוא לא מכשול שישבור את זה.
אם זה מגשש ולא נראה שיש פוטנציאל גדול, אז (בכל מקרה) עדיף להקדים תרופה למכה.

אמרלדה

Active member
זה קשה, ואולי זה לא ישרוד

אבל למה להחליט כך מראש? קודם כל, לשאול אותה איך היא רואה את זה, ולשמוע. שנית, אם זה יתפתח לאהבת אמת - זה לא כל כך רחוק. אפשר לנהל את זה בחופשות וסופי שבוע.
נכון, יש מצב שאתה תצטרך לנסוע יותר כי היא תהיה יותר עסוקה בלימודים.
בינתיים, לדעתי, פשוט לקבל את זה שזה הולך להיות רחוק, אבל לא מאוד, ובהחלט אפשרי .

Shamy

New member
לדעתי אתה סתם נלחץ

תראה כשאוהבים מוצאים דרך , אתה עובד יש לך רכב אולי פשוט תתפשרו ובסופשים פעם אתה תבוא אליה והיא אלייך פעם ושאר הזמן בעיקר תהיו בקשר טלפוני וסקייפ...

זה אמנם שונה ומערכת יחסים שדורשת הרבה בגרות אבל זה עובד וזה רק ראשלצ וב"ש..זה לא סוף העולם..באמת שלא..יש זוגות שגרים בחול בארצות שונות וזה עובד

חכה תן לזה לזרום אל תלחץ תתן לזה צ'אנס תן לאהבה סיכוי...תשתדל לא לתת לחרדה להעפיל את האהבה ועל כל הפחדים מהעתיד שעוד לא התרחש..
נשמח אם תצטרף לפורום ותעדכן ותתעדכן ותשתתף בפינות, אני מעודדת עזרה לזולת ועזרה לחברים ולנסות כמה שיותר להיות פה ולענות ולעזור לאחרים וליצור אוירה של פורום חברתי ונעים שכיף לבוא לבקר בו כל יום ולכתוב משהו

רזאי

New member
רחוק מאוד? ראשון ובאר שבע?

אנחנו נוסעים את הדרך הזאת הרבה מאוד, והיא באמת לא רצינית.
כשאני ובעלי התחלנו את הקשר, הוא היה בתל אביב ואני בחיפה. לא הרגשנו שאנחנו מנהלים את הקשר בשלט רחוק.
אם אתה לא רוצה לצאת עם סטודנטית שמשקיעה בלימודים, אז אתה כנראה צריך לחפש מישהי שכבר סיימה ללמוד. או אולי תתאים לך יותר מישהי שלומדת מקצוע לא מאתגר, ויש לה הרבה זמן פנוי.
תחשוב רגע בכנות. אתה כותב שאתה מחפש קשר רציני. מפריע לך שזוגתך תהיה מהנדסת, תחזיק במשרה רצינית שתדרוש ממנה הרבה שעות, ותביא הכנסה מכובדת הביתה? אולי אתה מעדיף אישה שלא שואפת לקריירה, אלא רק לעבודה שתאפשר לה לחזור הביתה מוקדם ולדאוג לבית ולמשפחה?

ommerl

New member
איפה הוא כתב שיש לו בעיה

איפה הוא כתב שיש לו בעיה עם זה שהיא תהיה מהנדסת ותחזיק במשרה רצינית ותביא הכנסה מכובדת הביתה?

רזאי

New member
ההודעה שלו מבולבלת ולא ממש הגיונית.

אני מנסה להבין אולי הבעיה שלו קצת שונה ממה שהוא מתאר.
אולי בגלל שהוא פתח ואמר שהוא מחפש קשר רציני, ואז בעצם נרתע מזה שהיא עומדת להשקיע בלימודים. אלה שאני מכירה שמפתחים קשר בשאיפה שיהיה רציני, מעוניינים בבת זוג שמשקיעה בלימודים בתחום משמעותי. זאת נראית להם השקעה בעתיד המשותף שלהם.

ommerl

New member
הוא דווקא מאוד מאוד ברור

גם בכותרת וגם בגוף ההודעה מאוד ברור מה הבעיה שלו עם המצב שעתיד לבוא:
המרחק+חוסר הזמן שיהיה לה=> פחות זמן ופחות אפשרות לטפח את הקשר החדש.
וכל זה יארוך 4 שנים!
&nbsp
בעיה מאוד פשוטה להבנה.

רזאי

New member
אז אנחנו קוראים אותו קצת אחרת.

אני לא מצליחה להבין איך ראשון פתאום התרחקה מבאר שבע. בעצם, גם אם היא היתה לומדת בתל אביב הנדסה, היא היתה מאוד עמוסה.
אני גם לא מצליחה להבין איך אפשר לראות כבעיה שסטודנטית תגור עם שותפים. בטח לא יותר בעייתי מבן 27 שחי עם ההורים.
הרושם הכללי שלי הוא של הרתעות מקשר בעל פוטנציאל. הוא מכיר אותה תקופה ממושכת, כבר כמה שבועות שהם ביחד באופן רומנטי. כל הבעיות שהוא מעלה נראות לי תמוהות, ולכן אני מחפשת מניע נוסף. יכול להיות שאני בכלל לא בכיוון, והסיבה האמיתית שונה לחלוטין. אני רק מנסה לגרום לו להתבונן אל תוך עצמו, ולבדוק אם יש עוד סיבות שכדאי לו להיות מודע אליהן.

ommerl

New member
אני חושב שאת מחפשת לשווא סיבות נסתרות

א- המרחק בין ראשון לציון לבאר שבוע הוא 104 קילומטר נסיעה שהם שעה ועשרים ברכב. זה המון זמן לרוב האנשים שחיים בישראל.
&nbsp
ב- כמה חודשים של היכרות ועוד שבועיים של זוגיות זה ממש כלום זמן. זה תקופה קצרצרה.
&nbsp
המשמעות של המרחק והלימודים הוא שבארבע השנים הקרובות הם יתראו בסופ"שים בלבד ולא בכל סופ"ש כי יהיו מכשולים בדרך כמו תקופת מבחנים, תקופות קשות בעבודה, ותקופות קשות באופן כללי.
&nbsp
אני אשאל אותך שאלה: היית מוכנה עכשיו לעבור לגור בנפרד מבעלך למשך ארבע שנים ולראות אותו רק בסופ"שים?

רזאי

New member
היום כבר יש לנו ילדים, וזה סיפור אחר.

כבר כתבתי קודם שבתחילת הקשר בעלי למד בתל אביב ואני בטכניון, כך שאני בהחלט יודעת איך בונים קשר משמעותי בזמן לימודים ובמרחק.
אם הקשר טוב, וחושבים שיש לו פוטנציאל לעתיד, המרחק והעומס לא מפריעים יותר מידי. רואים בהם שלב זמני בחיים.
אם פותח ההודעה בטוח שאלו הבעיות היחידות שיש לו, ואין סיבות נסתרות- הייתי אומרת לו שינסה. אולי הוא יראה שזה לא מצב קשה כמו שהוא מדמיין. אולי עד תחילת הלימודים הקשר יתחזק עוד, ופתאום הוא ירגיש ששווה לו להשקיע. מצד שני יש עוד זמן עד אוקטובר, אולי עד אז הם יראו שהקשר שלהם לא ממש מוצלח, והוא לא יצטרך להתלבט.

aaa123

Member
יש לו גם אפשרות אחרת שאתה לא מציין

לעבור לגור בבאר שבע יחד איתה עם נסיעות ארוכות לעבודה ובחזרה במקרה שהיא מעוניינת.
&nbsp
לא מזלזל במרחק ,ולא טוען שזאת אפשרות נוחה, אבל הוא צריך להחליט אם הוא מעדיף אותה על האלטרנטיבה או לא.

ommerl

New member
זה חוזר לאותה שאלה בכל מקרה

השאלה הלוגיסטית ממש לא מעניינת. ברגע שיש תשובות חשובות יותר הלוגיסטיקה מסתדרת.
&nbsp
השאלה היא האם ועד כמה הם אוהבים. על פי העובדה שהוא בכלל שואל, ועל סמך זה שהם בסך הכל כמה שבועות יוצאים- נראה שאין הרבה אהבה.
&nbsp
לכן אין טעם שבגלל הפחד להיות רווק הוא יעבור לבאר שבע וייסע כל יום לעבודה שעה ועשרים הלוך וחזור.
&nbsp
בכל מקרה הוא לא משתתף בדיון אז אני לא רואה טעם להמשיך.

שטויות הלחצים ושטויות כל התשובות כאן

אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה ואיך הקשר ייראה עוד כמה חודשים שנים,
אתה רוצה? תנסה. ואז תחליט. אבל תתן 100%. תתנו פחות מזה וכל קשר רדוד או עמוק ככל שיהיה מתפרק בימינו. אתה לא רוצה? אתה יכול גם להחליט לא לצאת מהבית לפגוש אותה עכשיו כי לא בא לך מספיק כדי לקום ולצאת.

דבר אובייקטיבי אחד בטוח: אנשים בארץ הקטנה הזאת בגלל גודלה מפונקים וקמצנים בצורה נדירה על דלק ומרחק שבחו"ל וגם בארץ אגב יש אנשים שגומאים אותו כל יום בהלוך בלי לדבר על החזור בשביל ללמוד או לפרנס את המשפחה.
יפה שיש לך תואר ועבודה ורכב אבל אתה עדיין דוגר על הביצים אצל ההורים.
אין לך שום זכות להעיר לה בין אם תגור לבד עם בנות או שותפים (שאגב זאת
היתה דעה שטותית שבחיים לא שמעתי, ואם אתה לא מעלה את הנימוק אז היית יכול להמשיט. כי בד"כ הן מעדיפות עם בנות או לבד).

היי

אני אגיד כמה דברים
1. אני חושבת שבמדינת תל אביב יש הרבה מפונקים ולא מבינים שבשביל אהבה שווה להשקיע
2. אני גם גרה באיזור תל אביב לאחרונה ונשואה כבר שנה פלוס
3. לפני הנישואים גם אני חיפשתי יצאתי לדייטים נסעתי ונתקלתי בתופעה שגברים לא מוכנים לנסוע יותר מידיי ולטרוח תמיד שואלים "את מגיעה למרכז "
אני אישית הייתי חוצה את העולם בשביל אהבת חיי !
4. אחרי שאמרתי כמה דברים פחות נחמדים אגיד שבהתחלה זה קשה כי לא יודעים אם זאת אהבה כמו שציינת אתם בתחילת הקשר אבל כמו שנאמר כאן אם אתה רציני אז זאת השקעה לעתיד אישה משכילה אז נכון זה לא קל לנסוע ולהתראות פחות אבל בעצם אמורים להיות חיים לכל אחד ממכם ולא כל היום תקועים אחד בתחת של השני. בסופו של דבר תעשה מן הסתם כרצונך אבל אם מדוובר רק במרחק לא הייתי ממליצה לפסול אם מדובר בעוד דברים זה משהו אחר
אני נתקלתי בכאלה שגם חצי שעה עבורם זה הרבה הזוי מפונקים.

supersonic777

New member
את טועה!הקשר שלהם לא יחזיק יום אחד נוסף ברגע המעבר שלה...

או עם תחילת הלימודים.
&nbsp

ELLA1992

New member
הנדסה תעשייה וניהול זה תואר לא כל כך תובעני וקשה כפי שתיארת

ואני אומרת את זה מניסיון,
זה התואר הכי קל מכל ההנדסות , הוא נורא זהה לכלכלה ומשאבי-אנוש במאפיינים שלו. יש את המילה "הנדסה " בתואר הזה לגמרי במקרה ...
ואין לך סיבה לחשוש מהמרחק, אני נמצאת בזוגיות כזאת וזה אפשרי בהחלט .
לגבי ההעדפה שלה לחלוק דירה עם שותפים גברים- זה מוזר, מאוד אפילו, "שמעה מחברות שלה שעדיף לשכור עם בנים" אתה רציני? אין לה שיקולים משל עצמה?
איך היא הייתה מרגישה אם היית שוכר דירה עם בחורות?

למעלה