ברשותכם אני מעוניין להוסיף מילה או2
(1) באופן מיקרי לחלוטין פתחתי בפורום "שאלה קטנה" שרשור בנושא - מציאת שעון מעורר שבאמת יצליח להעיר אותי. למי שמעוניין - הקישור. כדי לא להכביד - אני אנסה לתמצת ולהביא את עיקר הסיפור שלי - כסטודנט אני הולך לישון בידיעה שמחר עליי לקום מוקדם מדי בכדי להספיק לסיים מטלות שלא הספקתי היום. לרוב אני לא חייב לקום לפני 10:00, אך בשביל להספיק ולסיים עבודות רצוי שאני אקום ב-6:00-7:00 . הבעייה ש-אני מכוון שעון מעורר, אך כשהוא מצלצל אני מכבה אותו וחוזר לישון. לפעמים זה בלתי מודע. ולפעמים אני מודע אך לא שולט בזה. בואו נאמר שמתוך ה-100 פעם האחרונות ששמתי שעון מעורר , אולי פעם או פעמיים באמת קמתי מהמיטה. בשאר הפעמים רצתי לכבות וחזרתי לישון. אני מסוגל להסתדר במהלך היום, לאחר 4-5 שעות שינה בלבד (ללילה). לא כל יום - אבל יום יומיים זה בסדר. הבעייה היא שאחרי 4-5 שעות קשה לי לקום. לפעמים גם אחרי 7 ו-8. אם אני כבר אקום, אז אחרי הכוס קפה אני כבר אהיה עירני ולא עייף למשך כל היום . אבל בשביל לקום .. זו הבעייה . אני חושב שהבעייה שלי נעוצה בשלב של ה"חלום" שבו אני נמצא כרגע. גם לכם קורה לפעמים שאתם פשוט מרגישים שהחלום לא הסתיים - שאתם חייבים להמשיך כדי לראות מה קורה? לאו דווקא בחלום עם עלילה .. לפעמים זה סתם מספרים שרצים לי בראש - ואני פשוט חייב לחזור לראות מה קורה. דוגמאות טיפוסיות - אני "חולם" על מספר מסויים, או על מספרים מסויימים - ואני לא מבין למה ה-3 (לדוגמא) לא עושה כלום. אני מחכה שיקרה איתו משהו.. אני מחכה לסיום. ואז השעון מצלצל - בשבילי בנקודה הזאת לקום זה בלתי אפשרי! אני קם - מכבה וחוזר מהר לראות מה קורה עם ה-3. למזלי אני גר עם ההורים, אז לפעמים אני מבקש מאמא/אבא שינדנדו לי עד שאני קם. לפעמים אני בשלב שבו אני ער ( שומע את אמא/אבא לידי מבקשים שאקום ) - אבל ה-vision של החלום עדיין קיים, אז אני לאמסוגל להתנתק. אני יודע שזה נשמע חולני ומצחיק .. אבל זה משהו כזה .. מעין חוסר יכולת להתנתק ממה שקורה בחלום! אני אתן לכם דוגמא באנלוגיה הפוכה - זה כמו שמכבים את ה-WINDOWS אבל מכיוון שאחת התוכניות עדיין רצה, אז ה-WINDOWS מחכה שהיא תסיים. אותו הדבר איתי - אני לא מסוגל לצאת מהפאזה של החלום עד שהוא לא מסתיים. עד כאן המקרה שלי. ( אני מדבר רק בשמי , לא בשם אחרים ). (2) באשר לכל מה שכתבתם לגליה על חוסר האחריות, אני רוצה להעיר כמה הערות ( את דעתי האישית .. ) : א. אני לא חושב שזה נובע מחוסר אחריות. חוסר אחריות זה כאשר לא איכפת, והאיחורים נובעים מידיעה והבנת ההשלכות , ועם זאת חוסר איכפתיות לגבי אותן השלכות. לי בהחלט איכפת מאותן השלכות שליליות, אבל בשעת חלום זה פשוט בלתי אפשרי עבורי לקום ( אני קם - מכבה את השעון וחוזר לישון . ). ב. אם מחר היתה לי טיסה למקום מיוחד, או פגישה מיוחדת וכו'.., אז אני מניח ש.. כן - הייתי מצליח לקום ולהישאר ער (לא לחזור למיטה). אבל - זה שונה. באותה מידה יכולתי לומר שאם חיי היו תלויים בכך הייתי מסוגל לעשות X (למשל - לגלות יכולת פיזית + סיבולת מופלאים ), אז למה שלא אוכל לעשות זאת על בסיס יומי. או שאם יש צורך הגוף יפריש רמות אדרנלין גבוהות , אז למה ש-אני (!) לא אעשה זאת עכשיו. מה שאני מנסה לומר הוא - אין לי היכולת לשלוט על פעולה ביוכימית של הגוף או על אלמנט פסיכולוגי חזק. הם אולי מופיעים אצלי (ומאפשרים לי בדברים החשובים באמת להתעורר ) - אבל .. אין לי יכולת ליצוראותם "בהזמנה", ובטח לא על בסיס יומי ! ג. בניגוד לכמה אנשים שחשבו שגליה מאחרת רק לדברים שנוח לה לאחר, אבל יש דברים אחרים ( נניח מבחן חשוב שבגללו צריך לחזור על שנה שלמה של לימודים ) שאליהם היא לא תעיז לאחר. אז זהו - שאצלי ( ואני מניח שגם אצל גליה.. כלומר אותם אנשים טעו ) - גם לפני מבחנים, אם לא "ישבו לי על הראש" חצי שעה, אני פשוט אשן. לא אצליח לקום. אבל - וגליה .. זה מיועד בעיקר לך ..... דבר אחד שהפנמתי בעקבות אותו שרשור (בפורום שלכם - מלפני שבוע בערך ) היה ... מי שמבין שיש לו בעיה, צריך לטפל בה, או לכל הפחות (אם זה אפשרי) לתכנן אירועים כך שלא יתנגשו עם / יהרסו בגלל אותה בעיה. וזאת לא השכלתי לעשות עד היום. או לא יכולתי לעשות ( יש רק שיעור בבוקר ) - ואז חובה עליי לדאוג לחפש טיפול לאותה בעייה. ואת זה - גם אני - עוד לא עשיתי. ובזה .. אני אשם!