הידד! הידד! נוירוני מראה!

vered73

New member
הידד! הידד! נוירוני מראה!

אתמול צוציק (כהרגלו) התעקש לישון לידי. התקרב קרוב קרוב קרוב, שם את היד שלי עליו כמו שהוא אוהב, והסתכל לי ישר בעינים, מבסוט, שחבל על הזמן. אנ,י מרוב אושר, חייכתי ישר חיוך רחב ומאושר. ותוך שניה, הילד חייך אלי (רואים את זה עקבי כבר כמה שבועות!). ואז, פתאום כל הסיטואציה הצחיקה אותי, והתחלתי לצחוק ולהתגלגל מצחוק, וצוציק יחד איתי!!! הלא יאמן קרה! עכשיו, נשאר מבחן הפיהוק...חחחח בינתיים הופיעו לנו עוד כמה דברים תואמי גיל 3 וחצי - 4, וכמה וכמה דברים שתואמים לגיל 4 וחצי. וכמובן, מסת שריר עצומה בהיותו פעיל מאד (ואולי גם בשל הDMG והחומצות אמינו שבהחלט תורמות לענין.). יש לנו שן מבצבצת כבר כמה שבועות, וזו שקדמה לה עומדת ליפול בכל יום. לצערי, הדברים היפים נשארים בצמוד לדברים האוטיסטים שגוברים (כמו השירה והאקולליה שחזרה לג'יבריש זוועתי), ועוד דברים שקשורים ללא כל צל של ספק לעניינים המתנהלים במשפחתנו שלא קשורים לפורום יקר זה.
ושאלת השאלות: מה בדיוק הצלחתי לפנות, או לשחזר, או לבנות, או לעודד, - באופן זה שחידש פעולתם של נוירונוי המראה? עלי לציין כי חיקוי של הילדים הולך וגובר בשבועות האחרונים לצד הרגרסיות ההתנהגותיות. וכמובן הטעימות של מזון חדש שאיכשהו מתפתחת (אפילו שוקולד חרובים עם קליפות תפוז >>> כן כן תלמה עכשיו צועקת מעבר למקלדת, אבל יקירתי זה עדיין GFCF רק בלי SF...<<< וגם טעימת תפוח לראש השנה.) ויש עוד כמה דברים יפים שמראים שהוא שם לב לסביבתו (חפצים, לא אנשים פרט לפעמים לפעמים לעצמי: שלא יפלו דברים, מניח בעדינות,אם המשקה זלג מהכוס הוא מזיז אותה בעדינות כך שהנוזל נספג במפה {טוב, פולני הוא לא זה כבר רואים} ואז לא נוזל עליו). בקיצור כל רעיון והפניה לאיזה מאמר שיש לכם בפייבוריטס, גם במסרים, אנא ציינו.

razgalili

New member
היאח הידד!!!

אבל אני לא מבין את השאלה. האם את שואלת מה עשית מבחינת תוספים ותרופות? מבחינת התנהגות? מה את יכולה לעשות עוד?

vered73

New member
השאלה היא מה הצלחתי לפצח במערכת החיסון

הזינוק שחל שזכור לי עקב תוספים היה מכמה וכמה, והאחרון שבהם היה הפורמולות של צחי, שכמה חודשים איננו בתכנית זו. העלתי מינון DMG לאחרונה והחזרתי MB12 אוראלי לאחר הפסקה של כמה שבועות בשל היפריות (שזה יחסית שולי משום שהכמות שנכנסת דרך הפה לא משהו, אבל לא ידעתי מה תהיה הפסיקה בבית המשפט והאם אוכל להמשיך ולממן את האופציה השניה הקיימת(...) ). בזמנו המחקר הקטן שלקחתי על עצמי היה בעקבות המחקר שמצא קשר ישיר בין B12 לבין מלטונין. ואני חושבת שיש תקופות שהילד לא זקוק לתוסף הזה בכלל (שזה בינתיים יחסית בסדר כי נגמר לי המלטונין האמריקאי ואני עושה שימוש באמריקאי של בתי הטבע עד שיגיע משלוח חדש). בקיצור אני מנסה ללמוד לעומק את המערך של נוירוני המראה לאור כך שהדבר מאפשר לי לדוג יותר את המידע הרלוונטי לטיפול בקבוצות הדיון האמריקאית (שהן רבות כדגים בים). קצה חוט יסייע...

יתכן שהטיפול האנטי ויראלי ואנטיאוקסידנטים וגם

היי ורדושה, קודם כל, ברכות ליום ההולדת ואולי זו המתנה החשובה שהוא הכין לך. לגבי מבחן הפיהוק שאני המצאתי, כל זכויות שמורות.. מקווה שגם אליו הוא יגיע ! זה כיף גדול שהוא מתחיל הדדיות וחיקוי שלך וזה מקסים. לגבי השאלה היפה שלך - הלוואי והיתה לי תשובה ברורה וחד משמעית.. נוירוני מראה, נמצאים באונה הפרונטלית, זו שנפגעת יותר מכל היתר באוטיזם, ובה גם מתפתחים האיזורים הקשורים לכישורים ניהוליים=אדמיניסטרטיביים, וכישורים של יצירת סדרי עדיפויות (ולא דווקא אלה הקשורים לחרב את המטבח..). אבל נוירוני מראה מתפתחים מוקדם מאד באיזור הזה וכנראה שאפשר עם הזמן להחזיר אותם, או את חלקם לתפקוד. איזורים סמוכים קשורים גם לג'סטות ושימוש ורבאלי ולא ורבאלי בשפה. אז יש קשר בין אנטיאוקסידנטים לנוירונים במוח, ומלטונין הוא אנטי אוקסידנט חזק מאד. גם אנטיאוקסידנטים אחרים יכולים לעזורשם, אז מאד יתכן שהשילוב עם חומצות אמינו וטיפול אנטיויראלי ואנטיקנדידה, עזר יותר, עם חומצות האמינו (שתורמות מאד לתפקוד המוח ויוצרות נוירוטרנסמיטורים) ואנטיאוקסידנטים. סביר להניח שגם לגלוטטיון יש אחוזים ביצירת ההתחדשות הזו. בחיפושעקבותשאלתך מצאתי את הקטע הזה: Imaging or metabolic assays frequently reveal energetic insufficiency and depleted energy reserve in brain tissue in situ. Orthomolecular nutrients involved in mitochondrial metabolism provide clinical benefit. Among these are the essential minerals and the B vitamin group; vitamins E and K; and the antioxidant and energetic cofactors alpha-lipoic acid (ALA), ubiquinone (coenzyme Q10; CoQ10), and nicotinamide adenine dinucleotide, reduced (NADH). Recent advances in the area of stem cells and growth factors encourage optimism regarding brain regeneration. The trophic nutrients acetyl L-carnitine (ALCAR), glycerophosphocholine (GPC), and phosphatidylserine (PS) provide mitochondrial support and conserve growth factor receptors; all three improved cognition in double-blind trials. The omega-3 fatty acid docosahexaenoic acid (DHA) is enzymatically combined with GPC and PS to form membrane phospholipids for nerve cell expansion. Practical recommendations are presented for integrating these safe and well-tolerated orthomolecular nutrients into a comprehensive dietary supplementation program for brain vitality and productive lifespan. בקיצור- אם זה עובד, תמשיכי ותצליחי... ולגבי הג'יבריש, מאד יכול להיות שהוא חושב בקול רם. זה שלב שעוברים אותו.. אבל כיף כשהוא עובר

vered73

New member
תלמה היקרה,

תודה רבה על המידע שהבאת. אני רואה שאני נתקלת בזויות שונות של נושא המיטוכונדריה. (אין צורך להסביר, בקיאה במבנה התא
) מה שכן, פתאום אחרי שדיברת על איזורים סמוכים במוח, נזכרתי בג'סטה שהחלה לאחרונה. (לגבי הג'יבריש, כבר נעלם ממזמן בצורתו כקשקשת, היה תמיד בשירה
חשבתי שזו רגרסיה.) תודה, אשב לקרוא את הדברים (והפעם אדפיס אותם שיהיו בקלסר). מה שכן, הערב הוא חלושס וגם הקיא, מה שבהחלט מעיד על כך שמערכת החיסון מתעוררת לחיוב!
שבת שלום ותודה רבה רבה על כל ההסבר, שוב.

JacobSk

New member
ורד המלצה שלי להתחיל זדיקות MB12

רק מתן זריקות נותן השפע נחונה על תהליך מתילציה.מאוד יכול להיות שלילד שלך משפיע שילוב של DMG וMB12 אבל עוד פעם כדעי לעבור לזריקות.לפי דעתי זה אמור להוריד ג'בריש ולקדם שפה נורמלית

vered73

New member
הבעיה שזה גורם לו להיפר וכן בגלל ההגבלה

הכלכלית אינני יכולה לרכוש כרגע.

omer100b

New member
אתה יכול לפרט לגבי השפעה על הג'יברוש?

הקטן שלי מג'ברש המון ותוך כדי הג'יברוש הוא מתנתק. איך ניתן למתן או להפסיק(הלוואי) את הג'יברוש? הג'יברוש מונע או מרחיק את הדיבור הנורמטיבי(הוא אומר מילים בודדות וצירופי מילים אבל רק כשהוא רוצה)

JacobSk

New member
מניסיון שלי עם בני וילדים מטופלים שלי

יש השפעה רצינית של זריקות MB12 לילדים עם גיבריש.בד"כ הם מפסיקים לדבר ג'בריש אחרי 3-6 חדשים של זריקות.

vered73

New member
הבעיה היא איזון ההיפריות שהפוליניק והגבא לא

בדיוק מסייעות לאיזון שלהן. אצלנו לא ראיתי עד כמה שזכור לי את הענין של הג'יבריש. אבל בהחלט היה אור בבית בעקבות הזריקות. הענין של הזריקות הוא פשוט למדי - מזרקים של אינסולין, לא קשה ליצור מיומנות... הבאסה שאין לכך ערובה לשינוי מהפכני כמו שציפיתי אחרי הצלחות של ילדים רבים. אז מה שאני אומרת, זה שזה טוב אבל לא הייתי בונה על זה להפסקת ג'יבריש. כן להתיחסות יותר לסובב. זה כן. ובהחלט יותר לנכונות לדבר, אם אני זוכרת נכון את ההתחלה (אבל זה היה משולב דיאמג'י של פיור שכבר לא מיוצר היום, שעשה נפלאות לילד שלי. )

למעלה