הידידה שלו לא רוצה לפגוש אותי.

הידידה שלו לא רוצה לפגוש אותי.

שלום לכולם,
אני בת 33, ובן זוגי בן 43. שנינו גרושים ללא ילדים. אנחנו בקשר זוגי בן חצי שנה שהתחיל על רגל שמאל, ולפני שלושה חודשים-החלנו להתאהב באמת אחד בשניה. אנחנו עוברים לגור יחד וטוב לנו יחד.
בן זוגי הוא הוא אדם טוב לב, יציב, חכם, אוהב אבל קצת מופנם וביישן. אין לו חברים. בעבר היו לו אבל כולם שינו סטטאטוס (נשואים פלוס) והתרחקו ממנו לפני 5 שנים, בערך. לפני שנה (לפני שהכיר אותי) הוא יצא לדייט עם בחורה שהפכה להיות ידידה שלו. לא היה ביניהם שום דבר רומנטי. אני, אישית, לא מאמינה בידידות אמת בין גבר לאשה (רק במקרים מאוד ספציפיים) וזה קצת הפריע לי (למרות שאני יודעת שהוא לא נמשך אליה) ואני לפעמים מרגישה שהוא העמיק איתה את הקשר מאז שהוא איתי כי הוא מקנא שלי יש חיי חברה עשירים (למרות שאין לי ידידים גברים-רק חברות). הקשר שלהם כולל התכתבויות בפלאפון שלוש פעמים בשבוע, ופעם בחודש הוא נפגש איתה. חשוב לציין, שבן זוגי מציג לי את ההתכתבויות ביניהם, וגם שם גבולות מבחינת שעות ומקומות המפגש איתה! עם זאת,הקשר ביניהם מעצבן אותי, ואני לא פוסלת את זה שהיא רוצה אותו (כשהייתי בתחילת הקשר עם בן זוגי היא הזמינה אותו אליה מאוחר בלילה אחרי שהם יצאו-בן זוגי סירב, ואמר לי שלפי דעתו זה היה בפאן ידידותי). לפני חודש היא הזכירה לו שיום הולדתה קרב- והוא חשב שבגלל שהיא לבד (בלי בן זוג) כדאי שהוא ואני נחגוג לה יחד יום הולדת במקום שהיא תבחר, ונזמין אותה לארוחה.

לפני שלושה שבועות בן זוגי קבע מפגש איתי ועם אותה הידידה במטרה לחגוג לה יום הולדת, והיא הבריזה בתירוץ עלוב- חצי שעה לפני שהיינו צריכים להפגש. את אותו הדבר היא עשתה גם אתמול- הבריזה בתירוץ עלוב "סוער בחוץ", "יש לי דייט מחר (בשיא הסערה, כן???)", "אני צריכה לסדר את הבית"- שלושה תירוצים שונים זה מזה בו זמנית!), שוב, שעה לפני שהיינו צריכים להפגש.
הפעם אמרתי לבן זוגי שגם אם היה לו חבר (גבר) שכבר פגש אותי בעבר והיה מבריז ליציאה משולשת שלנו-הייתי נפגעת- וזו אכן האמת!
אני גם לא מתה עליה, אבל אני מכבדת אותה כי היא הידידה של בן זוגי, ולכן אני מתייצבת לפגישות שנקבעו.אני מרגישה שהיא לא מכבדת אותי בכך שהיא מבטלת שעה לפני המפגש עם תירוצים שפוגעים באינטיליגנציה שלי ושל בן זוגי.
בן זוגי הצדיק את דבריי, אמר שההתנהגות שלה לא יפה, אך טען שכנראה בגלל שהיא רווקה- קשה לה להיות באינטרקציה מול זוג כי זה מדגיש את הרווקות שלה. בנוסף, הוא אמר שהוא לא מציע לה יותר שנפגש יחד.
אני לא יודעת כיצד עלי לנהוג? האם לאפשר להם להפגש יחד בלעדיי (כי היא הציעה לו לפני שבועיים להפגש איתה לבד והוא לא יכל) למרות שהיא לא מכבדת אותי כבת הזוג שלו??? ... האם להגיד לו לפתוח את הנושא הזה בפניה-מדוע היא לא מסכימה להפגש גם איתי?
שאלתי אותו אם לפי דעתו עשיתי משהו שפגע בה- בן זוגי אמר שממש לא! ושבפגישה הראשונה והיחידה שנפגשנו שלושתנו יחד (לפני שלושה חודשים), הייתי מאוד מאוד נחמדה אליה, והיה בינינו דיבור טוב. כלומר אין, לדעתו, סיבה אישית נגדי.
איך אתם הייתם מתנהלים מול בן הזוג שלכם במצב כזה?

sweetdreams

New member
זה בכלל לא קשור אלייך

איך הצלחת להפוך את זה שאת היא זו שמבריזים לה ולא הוא, אין לי מושג.....

&nbsp
לפי דעתי, תסמכי על בן זוגך שהוא יודע לנהל את הקשרים שלו, ותפסיקי להתערב.
ואם את לא מסוגלת, אז את לא בזוגיות עם הבנאדם הנכון.
&nbsp
בהצלחה!

תגובה

אם היא לא הייתה רוצה לפגוש אותו-זה היה נכון.
אבל היא הציעה לו להפגש איתה לבד להליכה השבוע הזה!
אז היא כן מעוניינת להיות איתו בקשר, וברגע שהוא מזמין אותה להפגש גם איתי-אז היא מבריזה

sweetdreams

New member
אבל אבל...

לטעמי את מנכסת לעצמך (קצת בכוח) משהו שלא ממש קשור אלייך. גם אם היא לא רוצה להפגש איתו בנוכחותך, ויהיו סיבותיה אשר יהיו, זה עדיין הקשר *שלו* איתה ותני לו לנהל אותו ולהחליט אם זו צורת התנהלות שמתאימה לו או לא.
אני חושבת שהאופן שבו את ״מכתיבה״ לו מה הוא אמור לחשוב על ההתנהגות שלה מוציאה אותך באור קצת שתלטני ועשויה להיות בעוכרך. לדעתי עדיף שתתני לו להגיע למסקנות שלו בעצמו, ואל תנדבי לו עצות שלא התבקשת לתת.

supersonic777

New member
זה בסדר שיש לו ידידה כל עוד יש גבולות.

בקשר לזה שהיא מבריזה,זה לא לעניין...!
חצי שעה או שעה לפני לא מבטלים!אלא אם כן,יש בלת"מ...
לפי מה שכתבת,אכן סתם תירצה...
&nbsp
&nbsp

anesthesi

New member
שאלה מצויינת שאלת

וזו באמת בעיה.
מצד אחד, יכול להיות שהיא מחפשת "להפיל" אותו.
מצד שני, יכול להיות שהיא רוצה לשתף אותו בכל מיני פרטים אישיים שהיא לא היתה רוצה לחשוף בפניך.
אולי צריך לבקש מבן זוגך שישאל אותה ישירות מה היא רוצה ולמה היא מתחמקת ממפגש שכולל גם אותך.
אם הייתי חושד שמישהו מנסה להתחיל עם בת הזוג שלי, לא נראה לי שהייתי רואה בעין יפה מפגש אינטימי ביניהם.

תגידי לו את האמת

ותקחי בחשבון שיכול להיות שהוא לא יגיד ויעשה עם זה כלום, ויכול להיות שגם אם יגיד היא לא תאמר ולא תעשה עם זה כלום.
הוא היה נחמד ויזם משהו לכבודה, היא הבריזה. עצם זה שהיא מציעה לו להמשיך להפגש לבד ולא כמו כל בן אדם נורמלי שאין לו אינטרס רומנטי...מציעה מפגש משולש נוסף בזמן ומקום שמתאים לה מראה משהו עליה ועל הכוונות שלה.
&nbsp
מבחינתי כזה דבר דורש טיהור אוירה ומה שנקרא שתנקה את עצמה מהחשד הזה.
&nbsp
אם את יודעת שהוא מגביר את הפעילות שלו עימה עקב קנאות, ורצון לא להיות לבד או להתעלק עליך, אז מה הבעיה שתשתפי איתו במפגש או שניים עם החברות שלך? או שתכניסי אותו לאחד מהמעגלים של החברים באופן קבוע. ואם תיצרו חברויות חדשות על בסיס זה שאתם מגיעים בזוג (טיולים, פעיליות תרומה לקהילה וכו', לא חסר) זה בכלל יחזק אתכם כזוג.

אמרלדה

Active member
אתם חייבים ליצור חיי חברה זוגיים יחד

יכול להיות שאת תהיי הכוח המניע, כי את יותר חברותית וקלה ליצירת חברים חדשים,
אבל חייבים ליצור אותם. זה מפרה את הזוגיות, זה מעשיר, זה להכניס לתוך הזוגיות חוויות
מבחוץ - כי אי אפשר להסתמך לאורך שנים רק על חוויות מבפנים - זה מאוד מאוד חשוב.
אנחנו עשינו את זה בפרק ב', הרבה מאמץ, הרבה עבודה, הרבה השקעה של זמן ואנרגיות,
בעיקר שלי. הוא רק הסכים לבוא. וזה המון. אבל עכשיו אנחנו קוצרים את הפירות.
בין השאר, זה גם ירגיע את הקשר הזה.
ולא, לא נשמע לי תמים מצדה.
בן זוגך, לעומת זאת, נשמע לי תמים לגמרי. הוא גם מספר לך הכל, הוא גם מאמין שזו רק ידידות בלי כוונות נסתרות, הוא גם מנסה להביא את שלושתכם יחד לחגוג יום הולדת ולהיפגש - הוא חומד. אז תגידי לו מה שאת מרגישה, והכי טוב כפי שכתבו לך פה - בקשי ממנו שישב עם הידידה שלו וישאל אותה שאלות ישירות. כי אחרת - היא השיגה את מטרתה. הוא ימשיך להיפגש אתה לבד. והרגשות הלא נעימים שלך יימשכו, ובצדק.

אהבתי את תשובתך!

אני גם לאט לאט מנסה להכניס אותו למעגל החברות שלי, אם כי זה לא פשוט כי הוא בחור ביישן ופחות חברותי ממני.
דיברנו על זה השבוע שלי יותר קל ממנו להתחבר ולהתחבב על אנשים... ולכן אני דיי מחכה בסבלנות שהוא יכנס לתוך המעגל שלי, כי הקשר עם אותה הידידה לא בריא, לדעתתי, ואני בטוחה שהוא גם הבחין בכך לאור התנהגותה הלא מנומסת! גם אם זה היה חבר- הייתי רוצה לדעת למה הוא נמנע להפגש איתי יחד אחרי שכבר נפגשנו בעבר, ועצם זה שהיא לא "ידידה טהורה" שלו מצידה- זה עוד יותר מעלה את מפלס העצבים שלי

אמרלדה

Active member
עזבי את מפלס העצבים

השקיעי את האנרגיות בדברים חיובייים, לא שליליים. יש לך הרבה עבודה.

לך יש חברות. הוא גבר. הוא לא יישב וייהנה עם החברות שלך.

אתם צריכים ליצור משהו זוגי משלכם. אם יש לך זוגות חברים, אפשר להפגיש ביניהם. אצלנו היו שניים כאלה, אחד מצדו - זה לא החזיק לאורך זמן - ואחד מצדי - שכן החזיק. אבל זה לא מספיק. יוצרים חדשים.

בן הזוג שלי ביישן ושתקן. אבל כשקראתי לו לבוא, הוא בא. אז ראשית, נכנסתי לפורומים בגילאים המתאימים תחת "מחפשים חברים", וכתבתי שאנחנו זוג בפרק ב' ומעוניינים להכיר חברים חדשים כי רוב הישנים התאדו בתהליך הגירושין. כתבתי גם שנשמח להכיר זוגות במצבנו, וגם להצטרף לקבוצה בגילנו באזור שלנו. וכל הזמן הדגשתי את הזוגיות שלנו ושלא מחפשים שום עניין אחר.

זה הוליד אלי כמה פניות בחזרה. ניסינו עם חבורה אחת של כמה חבר'ה, לא הצליח. ניסינו גם עם כמה בודדים, גם לא הצליח. בסוף פנתה אלי מישהי שיש לה קבוצה וחיפשה חברים חדשים. הדבר הזה הפך לאהבה אדירה והמון חברים, עד היום, כמה שנים אחר כך. הם ממלאים לנו את החיים, וגם זה לא היה הכי חלק בהתחלה.
בנוסף, אני בתהליך ניסיון לארגן את האנשים במקום בו אנו גרים לאיזשהי פעילות חברתית-תרבותית קבועה.
כל הזמן טרטרתי לו, כל פעם שפגשנו ברחוב או בתיאטרון או בטיול זוג שהוא מכיר, שאלתי אחר כך: והם מתאימים להיות חברים? אז בוא נזמין אותם לקפה. יזמתי והשקעתי גם לא מעט כסף בהמון אירוחים, קטנים כגדולים. וכך נהיו לנו חברים, כך הוא למד להיפתח אף כי הוא עדיין שתקן וביישן, כך הוא למד שאירוח זה משהו שמשקיעים בו ולא קונים רוגלך, כי אוכל ושתיה טובה פותחים את הלב. יזמתי פיקניקים משותפים, מסיבת פורים לאנשים שבקושי מכירים אחד את השני אבל היה פוטנציאל שיתחברו.

רק היום נתתי עצה לחברה בגילך עם שלושה ילדים, נשואה, כורעת תחת נטל מחלות החורף, שאמרה שהיא לא זוכרת מתי היתה לאחרונה במסיבת פורים. אמרתי לה להרים טלפון לארבעה זוגות נוספים ולהזמין אותם אליה הביתה למסיבת פורים. להביא בייביסיטר לילדים שלה שתהיה אתם בבית בזמן המסיבה, להגיד לכל אחד להתאפר או ללבוש מסיכה ושיביאו משהו לאכול ולדאוג לאלכוהול ולמוסיקה. הנה, יש לך מסיבה.

חברות שלך הן חברות שלך. הן אחלה למפגש פעם בשבוע לקפה. זה לא חלק מהזוגיות שלכם, זה בנוסף. המשפט הזה: "אני גם לאט לאט מנסה להכניס אותו למעגל החברות שלי, אם כי זה לא פשוט כי הוא בחור ביישן ופחות חברותי ממני" - מצביע על בעיה. את בסדר, יש לך חברות, הוא לא בסדר, אין לו חברים והוא לא חברותי, ועוד יש לו ידידה אחת שהוא מתעקש להיפגש אתה. הידידה ה יא לא הבעיה. לך יש מעגל חברתי שהוא לא מוצא ולא ימצא את עצמו בו. לו אין. עזרי לו ליצור אחד כי הוא זקוק לעזרתך, במקום רק לקטר על מי שכן יש לו. אם היית שואלת את בן זוגי לפני שמונה שנים, כשנפגשנו, אם הוא חולם על דבר כזה - זה לא היה עולה בדעתו בכלל. שיוכל לחיות עם כל כך הרבה חברים טובים מסביב, לצאת לעתים קרובות ושתמיד יהיה עם מי, להוציא כסף על אחרים ועל בילויים. לא היה עולה בדעתו. אבל פתחתי לו דלת, ושנינו התפתחנו ביחד כשנכנסנו בה. גם אני לא נשארתי במקום שהייתי בו.
בהצלחה.

מ140672

New member
לכי עם האינטואיציות שלך

אם זה מרגיש לך לט נוח כנראה שיש לזה סיבה.כל הכבוד לך על הסבלנות להיפגש עם "
ידידות"שלו.אני מודה שאני לא הייתי מסכימה לזה,וגם אני לא מאמינה בידידויות בין גבר לאישה שיש להם בני זוג

למה חשובה לך דעתה ? עזבי אותך מזה,אל תתאמצי

זה לא מישהי שצריכה להדיר שינה מעינייך

כמהאפשר

New member
לדעתי..

חיי חברה חשובים. לא פחות חשובים מבני משפחה.
זו רק דעתי, כן?
&nbsp
בעיניי, לכבד את החברים של בן הזוג חשוב מאוד, בדיוק כמו לכבד את המשפחה. כמובן לא להשפיל את עצמך, אבל גם ממש לא לשחק משחקי אגו ומשחקי כבוד. לדעת מתי לקחת צעד לאחור, לשתוק וכו'. ובוודאי לא מתוך צביעות אלא מתוך נסיון כן לגשר, להתקרב.
זה מה שאת עושה וכל הכבוד.
&nbsp
אז כאשר אני הייתי במקום הזה וכן היה תאקל(שלא ראיתי אותו, מבחינתי הכל היה בסדר במפגש עם החברים הטובים של בן זוגי ופתאום הסתבר לי שמשהו שם לא בא להם בטוב, ועוד בצורה שנראתה לי מוזרה וחצופה למדיי)-
לקחתי נשימה. נרגעתי. ובמקום להגיב כמו ילדה בת שנתיים, ניסיתי לרגע להבין גם היכן זה בעצם מציב את בן הזוג שלי. באמצע, בסוג של בחירה ומאבק ודריכות. איזו בת זוג אני אם אני מציבה את בן הזוג שלי במקום כזה? אז ביקשתי מבן זוגי את מספר הטלפון, התקשרתי, שוחחנו ארוכות. והרוחות נרגעו.
בסופו של דבר, כאשר אלו החברים הטובים של בן הזוג-
בוודאי שיש רכושנות מסוימת. גם אם זה חבר טוב והם מבלים הרבה זמן יחד(בין אם הוא נשוי ובין אם רווק) וכמובן שהם גם רוצים להבין מי האדם שנכנס לחיים שלו. האם זה אדם טוב, איכותי, האם הוא לא יפגע בו.. וכו' וכו'.
אני בהחלט יכולה להבין את זה.
במקרה הזה, חובת ההוכחה היא עליי, אני במעמד של זו שנבחנת ואם אלו חברים טובים- אנחנו כנראה גם נכיר למשך שנים רבות קדימה. אין לי ענין ואין שום סיבה ליצור מאבקי כוחות. בשביל מה?
&nbsp

למה היא צריכה לרצות לפגוש אותך?

צריך להבין שלכל אחד מכם מותר שיהיו גם חיים פרטיים, ושלא חייבים להתחבר עם הידידים של בני הזוג שלנו - אם אנחנו לא אוהבים אותם או אם הם לא אוהבים אותנו, או סתם.
&nbsp
אני משערת שאילו הידידה הזו היתה גבר לא היית אפילו מנסה לגרום לו ליצור פגישה ביניכם אם זה לא היה קורה בטבעיות, ולכן עצם הרצון שלך לפגוש אותה הוא סוג של הבעת חוסר אמון בבן זוגך - ובידידה שלו, ולכן אני יכולה גם להבין למה היא לא רוצה לפגוש אותך, פגישה מאולצת שכזו.
&nbsp
אם את באמת לא סומכת עליו שהיא רק ידידה או שיוכל לעמוד ברצון שלה ליותר מזה (אם יש כזה רצון) - תגידי לו את זה חד משמעית ובלי להתייפייף, ותראי איך הוא מגיב. וכמובן - אם אין ביניכם אמון ברמה כזו - אולי אתם לא מתאימים.
&nbsp
&nbsp

אני מודה על תגובתך

אבל!!!! כשהייתי בקשרים אחרים, רציתי להכיר את כל החברים של בני זוגי (לרובם לא היו ידידות). נכון, הם לא חייבים להיות חברים שלי, אבל הם, לדעתי, צריכים לכבד אותי. הרצון שנחגוג לה יחד הגיע מבן זוגי. בן זוגי לא אמר לה שמעכשו תמיד שלושתנו נפגש, גם אני לא מעוניינת בכך! אבל אם קובעים פגישה, אחרי שבפעם האחרונה, נפגשנו שלושתנו בנובמבר, ועושים מאמץ להזמין מקומות ולהגיע בזמן ליום ההולדת שלה- והיא מבטלת ברגע האחרון- יש כאן אמירה מאוד מזלזלת. גם אם זה היה גבר הייתי נפגעת, ברור שעצם זה שהיא בחורה שאני לא בטוחה בטוהר מידותיה- גורם לי לעוד יותר חוסר נוחות, במיוחד לאור העובדה שאני באה לקראתה. חוץ מזה, שתמיד החברים של בני הזוג שלי, במיוחד של הגרוש שלי (שהייתי איתו עשור)- היו חברים מאוד מאוד מאוד קרובים שלי. הייתי בקשר אפילו עם המשפחות של אותם החברים, והתארחתי הרבה פעמים אצל אותן המשפחות, אולי גם בגלל זה עוד יותר קשה לי לקבל את הסירוב להפגש איתי!

למעלה