הידיד שבתוך המקרר

הידיד שבתוך המקרר ../images/Emo105.gif

עכשיו, תהיו כנים: אתם מקפידים לנקות את המקרר שלכם מאוכל ישן? ואם לא (ואני משוכנעת שלא - פשוט כי עד היום לא מצאתי מישהו שכן.): מהם הדברים הכי דוחים
שגידלתם שם
מסוג הדברים הללו שאתם בטוחים שהם תיכף מתחילים לזוז? מהסוג שהוא כ"כ מגעיל שאתם לא רוצים בכלל לגעת בו - ומשאירים אותו במקרר (כך שהוא הופך למגעיל יותר...
) אני הכי שונאת את הירקות שהולכים ונרקבים: המלפפונים הופכים למים מגעילים כאלו, או כשהגבניות נבקעות ומתחילות להירקב.
 

Noaal

New member
ברור שכן אני פולניה

אני מקפידה אחת לשבוע לבדוק תאריכים ולהעיף את מה שצריך. אבל לשותפה שלי יש איזה חצי קרטון ביצים שעומד במקרר מאז שהיא עברה לפה (בערך) ואיזה פסטה עם משהו שעומד כחודשיים במקרר. מן הסתם אני לא יעיף לה אותם (אם כי הפסטה נמצאת בתוך קופסא שלי שתלך ישר לפח), אבל זה גם לא מפריע לי מספיק שאעיר לה על כך. שלשום העפתי תפוזים שנרקבו ומהשאר הכנתי מיץ. מעבר לירקות ופירות, מנסה שכלום לא יטייל לי על האוכל.
 
../images/Emo104.gif כשאין ברירה... ../images/Emo13.gif

זה יכול להישמע נורא, אבל אין מה לעשות... מתישהו צריך את הסיר (וזה קרה מקסימום אחרי שבועיים, מזל שזה בערך הזמן הממוצע שבו תוקף אותי לפחות התקף ניקיון אחד), אני משתדלת למנוע מפגשים מסוג המקרר שלי- ירקות (ואני יודעת שזה לא בריא! מצד שני דווקא עכשיו אחרי 19 שנה התחלתי לאכול חסה ואני עושה השלמות-ירקות בכל סופ"ש) חוץ מירקות אפשר לשמור... גבינה כבר הרבה זמן לא זכור לי שראיתי... וגבינה צהובה משמשת אותי לסנדוויץ' במהלך היום כך שכאשר מתחילים להופיע כל מיני יצורים מוזרים זה הולך לפח. הלחם נגמר תוך שבועיים לפחות כשהוא במקרר. קיצר, אני די חיה על פריזר, בישולים עצמיים (בתקווה שאם נשאר השותפות יחסלו) וכאלה (אין לי לב לזרוק את מה שאני לא מספיקה לאכול, בעיקר אחרי שאמא כ"כ התאמצה). זה נשמע נורא אבל זה ממש לא!! זה אפילו מונע נישנושים מיותרים!
 

מיה ישי

New member
ירקות וגבינות

אלו הדברים שנוטים להישאר במקרר יותר מהזמן שצריך והולכים לפח אחרי שבאמת אין ברירה כי אפילו החתול לא מוכן לגעת בהם..... שאר הדברים פשוט נגמרים במהלך השבוע... אני מאשימה את הפולניות שלי שיש לי תמיד הרבה במקרר רק כדאי לדעת שיש ובסוף זה הולך לפח מתוך מחשבה שאם פתאום יהייה לי חשק .... אז מחזיקה במקרר ואח"כ הפח נהנה מהם...
 

קישקוש

New member
בדירה הקודמת,

היתה לי שותפה כמו של NOAAL שהיתה כזו אסטרונאוטית עד שפעם, אחרי כחצי שנה שעברתי לגור איתה, היא שאלה אותי אם היא יכולה לפתוח את הקטשוט שהיה במקרר (שעדיין היה עם הנייר כסף שסוגר אותו). הייתי בהלם, כי הקטשופ הזה היה במקרר כשעברתי.. אבל הקטשופ היה דווקא עוד בגדר הסביר, כי הייתי זורקת לה כמעט כל שבוע משהו שהיה נרקב במקרר. היא אפילו לא שמה לב.. בדירה הנוכחית השותפות שלי מקפידות על נקיון כל שבוע, כך שהמקרר שלנו בקונטרול.. אמנם לא סופר נקי, אבל ללא סוגים שונים של גידולים..
 

MichalSam

New member
יש לי סיפור מזעזע קצת בנושא קרוב...

טוב, אז קודם כל, אני חדשה פה... קוראים לי מיכל, ואל תתרשמו ממני רק על סמך הסיפור - דבר כזה קרה לי רק פעם אחת ב22 שנותי... (וטוב שכך!) זה אמנם לא במקרר, אבל עדיין הדבר הכי דוחה שנתקלתי בו... שימו לב - לא לבעלי קיבה רגישה... כשרק עברתי לדירה עם החבר שלי שכחנו להוריד את הזבל כמה ימים, כשפתאום שמתי לב שיש ריח מוזר מאיזור הכיור. פתחתי את הארון שמתחת לכיור, זינקתי אחורה והתחלתי לצרוח בהיסטריה. מהפח יצאו תולעים לבנות קטנות בכמויות מטורפות, והריח היה מזעזע. החבר האמיץ שלי שם כפפות גומי, לקח את הפח, ושם את הפח באמבטיה. שטפנו אותו במים רותחים, במשך שעה בערך, עד שלא ראינו יותר תולעים. (כמובן שאחר כך האמבטיה עברה איזה 3 סיבובים של חומרי חיטוי שונים, רק בשביל להיות בטוחים...) כמובן שגם היה חייב להשפך מיץ של זבל בחדר מדרגות כשהורדנו את הזבל, וגם במעלית...ניקינו שם בטירוף (לא לפני שקלטנו מבטים מזועזעים מכמה שכנים שבדיוק עברו באיזור). אחרי שהמשבר הזה עבר, וניקינו את כל הבית, עדיין, במשך יומיים מצאנו תולעים במקומות שונים במטבח
. משהו כמו שבוע אחרי זה לא הלכתי יחפה בבית, זינקתי בצרחות כל פעם שהיה נדמה לי שמשהו זז בסביבה שלי, כמובן שלא הסכמתי להכנס למטבח, ולקח קצת זמן עד שיכולתי להכנס לשם ולא לרעוד בטירוף. אני עדיין לא מתקרבת לפח (ועברו מאז 3 חודשים...). ומה למדנו מכל זה? - את הזבל אנחנו מורידים כל יום (טוב, הוא מוריד, אני עדיין קצת בטראומה) ושומרים טוב טוב על הנקיון בבית, ובעיקר מקפידים כשמוצרי מזון מעורבים בעניין. ומה עוד למדנו? טוב שיש גבר בבית, שיטפל בזוועות הקטנות
וזהו. ושוב - אני לא ג'יפה! זה יכול לקרות לכל אחד... -מיכל
 

שפִירית

New member
לי יש בעיה

לזרוק אוכל. (כמובן שעדין לא עברתי לדירה משלי - בעוד שבועיים היום הגדול..) אבל גם בבית של ההורים אני בעיקר נמצאת איפה שיש בישולים ומאכלים. הכוונה בלזרוק אוכל היא נגיד לסלטים שאני מכינה ונשארים שאריות. אם זה סלט טונה, אני שמה בצלוחית קטנה, מחסה ומכניסה למקרר. הפעם הבאה שאני פוגשת את הצלוחית הזאת הטונה כבר החליפה צבעים והריח? מבחיל. מה עוד למשל.. חומוס, יש לו נטיה להשאר הרבה זמן ופשוט לא להגמר. לא משנה כמה ינגבו אותו עם פיתה, הוא נשאר במקרר חודשים על גבי חודשים לא מובן להגמר עד שאני חוטפת קריזה וקונה חדש . אבל אני משערת שהכל ישתנה בדירה החדשה שלי וזה הזמן בשבילכם לספור איתי את הימים ולקוות לזמנים טובים יותר
 
למה את חייבת להזכיר... ../images/Emo5.gif

כרגע יש לי במקרר חומוס וסלט כרוב עם מיונז שתאריכם פג לפני אי אלו שבועות (מתקרב כבר לחודשים) וקרטון ביצים קטן, שגם פג תוקפו אבל אני לא מוכנה בשום פנים אופן לזרוק כי השתמשתי רק בביצה אחת וזה נראה לי בלתי סביר בעליל... ופסטה שמחכה כבר כמה ימים שאני אכין לה רוטב ואין שום ספק שזה לא יקרה לפני שהיא תתקלקל.. ובפריזר יש פיתה שאפשר למצוא לה שימושים יצירתיים בהחלט (קרש חיתוך אולי?) יום אחד כל הנ"ל ילכו לפח בעצב רב וביגון קודר. בינתיים הם מרוצים שם נדמה לי...
 

לקשמי

New member
אאוץ' היבלת ../images/Emo122.gif

מוזר, חשבתי שאני היחידה שמשאירה אוכל מהשנה שעברה. (הממ...טוב, לא עד כדי כך אבל בכל זאת...) אני בזמן האחרון משתדלת לא לקנות ירקות מהסיבה הפשוטה שחלקם הגדול בסופו של דבר נזרקים לפח וזה אחרי שהם מרקיבים לגמרי. כל שבוע כשאבא שלי ואחותי באים אליי, אבא שלי תמיד צועק עליי על האוכל המבאיש והמרקיב שנשאר אצלי במקרר. בפעם האחרונה זה היה קופסה של חומוס שהיה אצלי כמה חודשים במקרר ולאחרונה גם מצאתי מרגרינה שהתוקף שלה פג לפני חצי שנה. אוו, זה היה וידוי...
 

xslf

New member
כמעט ולא קורה שיש לי יצורים במקרר

אני די טובה בלא לקנות יותר מידי אוכל, או אם בטעות קניתי יותר מידי, להכין משהו ממנו לפני שיתקלקל. כשהחורף רק התחיל, "נתקעתי" עם מלאי של מלפפונים וצנוניות, וידעתי שהם יתקלקלו אם אשאיר אותם במקרר, כי בגלל מזג האוויר עברתי מסלטים למאכלים חמים. טלפון אחד לאמא לקבל את מתכון החמוצים שלה, ועכשיו אני לאט לאט מחסלת את הצנצנות עם המלפפונים והצנוניות המוחמצים, וזה יוצא גם טעים מאוד
 

ליונל

New member
אצלי זה בדרך כלל ירקות

או גבינות. לפני שבוע זרקתי קוטג' שלקחתי ממנה כפית אחת בלבד. אני תמיד מנסה לדייק בכמויות האוכל שאני קונה, אבל זה לא תמיד הולך. וכבר היו לי שתי קופסאות של רסק עגבניות שהתכסו בעובש. Sorry, but you asked for it!
 

יוֹאב

New member
בעקרון אני מנקה הכל

אבל יש לי במטבח, על הרצפה, סיר מלפני כחודש, ובו מרק עדשים. הסיר סגור, ככה שאין ריחות, אבל כשפותחים את המכסה - מתגלה מחזה 'מלבב'. השותף שלי ואני צוחקים שיבוא בקרוב בוקר שבו בטח כבר לא נקום
 

JustMeNow

New member
דווקא עכשיו...

לא ממש מקרר, אבל אותו עיקרון... הכנתי מרק ירקות שבת שעברה. ועם הטמפרטורה הקפואה בצפון, השארתי אותו בחוץ רוב הזמן. אממה? גאון שכמוני היתה חולה שבוע שעברה וחזרה להתפנק אצל ההורים. והשאריות של המרק? נשארו על הכיריים בחוץ..(אצלי סיר מרק זה סיר גדול ונשארו עוד 2 מנות בסיר לפחות) חזרתי ביום חמישי ישר לעבודה, היתי בבית שעה ורצתי לסופש מטורף בת"א (בבלוג עוד פרטים על סופי השבוע האלו...חחח) ואתמול כשחזרתי בחצות...ובכן...פתאום שמתי לב לסיר... זה היה מזעזע! כל הירקות צימחו להם גידולים ועובש והמרק נעשה...סמיך משהו *מקיאה את נשמתי בפינה* התלבטתי מה לעשות עד שפשוט שפכתי את הגועל נפש לאסלה והשרתי את הסיר (עד עכשיו!) במים רותחים וסבון...
 

Mיקי_

New member
ברור שאני מנקה!!!

יו איזה גועל נפש.. רק לחשוב על מה שתיארת
 
למעלה