סתו "מנקר "
מנקר הוא אדם מוסמך שהוסמך לכך על ידי הרבנות. חיב להיות שומר מצוות לעילה ולעילה בעל מקצוע.קצב .. אני מסתובב בארץ רבות .פגשתי מאות מוכרי בשר קצבים מעט מאוד מצטער אם פגעתי במישהוא לא זאת הכוונה.לצערי ואולי לא .אין היום שף האמן לי אני מכיר רבים מאד ולא מוכר בשר שמוכן לזהות פרוסת בשר ולומר מאיזה בעל חי זה ומה גילו ..אני מוכן לעמוד למבחן.. מה הם החלקים שיש לאיתן ואין בדרך כלל.אשמח אם תפרט. ניקור על רגל אחת "על כן לא יאכלו בני ישראל את גיד הנשה " היות ואיננו יודעים מהוא גיד הנשה אנו מוציאים שלשה גידים וכן אנחנו אסורים באכילת חֶלֵב הכליות ,,וחלב הכסלים וכו. ולכן לאחר ניקור ..הבשר נראה סמרטוטי לגמרי לאחר שניקינו ממנו את הגידים וכל פיסה לבנה (כמובן פנימית) אוכל להכנס לפרטים אם זה מענין. צ'י צ'י