הידעתם??? אני לא!

Shykedmi

New member
הידעתם??? אני לא!

תמיד אמרנו (או לפחות כך אני יודע) שלא היה קשר כמעט בין אריק איינשטיין ומתי כספי, אחד החסרונות בקשר הגדולים והתמוהים ביותר במוסיקה הישראלית (למעט נגינתו של מתי באלבומו של אריק איינשטיין "ארץ ישראל הישנה והטובה", השני נדמה לי). בכל מקרה, היום קראתי משהו בויקיפדיה שלא ידעתי על מתי: "בשנת 1974 הוציא כספי את אלבום הבכורה שלו שכלל 10 רצועות שאת כולן הלחין ובכולן ניגן בכל הכלים וביצע את קולות הרקע. את עטיפת האלבום צילמה אלונה איינשטיין. בראיון עיתונאי סיפר כספי כי מי שנתן לו את הדחיפה להוציא את האלבום היה הזמר אריק איינשטיין, זאת לאחר שכספי השמיע לו את שירו "אלוף משנה במילואים" למילותיו של יעקב רוטבליט". אז גם אלונה איינשטיין וגם אריק איינשטיין קשורים בקריירה של מתי. אני מתרגש מזה מאד!
ואולי אני סתם דביל, גם זאת אפשרות.
שי

Shykedmi

New member
וואו! וואו! וואו!

וידעתם ש: "באוגוסט 2005, לאחר הפסקה של כשבע שנים, יצא לאור אלבום סולו חדש, 'את האשה שלי'. האלבום מכיל שירים שנכתבו במהלך העשור האחרון וכן חידוש לשיר של כספי שהוקלט במקור בשנת 1978 ונגנז: 'השלום' (מילים: יוסי בנאי), המתחיל כמעין אלתור על הפרלוד הראשון מתוך הפסנתר המושווה של יוהן סבסטיאן באך". ??? איזה קטע מטורף! מישהו יודע עוד פרטים על הגניזה הזאת?

caspit

New member
וב"ראיון" פרטי סיפר לי מתי

קצת יותר פרטים: אריק איינשטיין (להלן: א"א) בעצם שמע מיענקלה רוטבליט שמתי כספי הלחין, לדעתו, בצורה מאוד יפה את "אלוף משנה במילואים". א"א רצה את השיר לעצמו... אז הוא הזמין את מתי אליו הביתה שישמיע לו את השיר. מתי הגיע אליו, עלה במדרגות בהתרגשות רבה כי הוא מאוד העריץ את א"א, שפתח לו את הדלת כשהוא לבוש בפיג'מה ונעלי בית. שתו משהו, אכלו משהו, ומתי התיישב לנגן את השיר. ואז אמר לו א"א: "אתה שר את זה הרבה יותר טוב ממה שאני יכול לשיר, תשיר את זה בעצמך..." וקצת אחר כך, מתי, שראה בזה זריקת עידוד רצינית, הוציא את אלבומו הראשון.

caspit

New member
ואת הסיפור על "תנאי",

שהיה מחובר ל"אלוף משנה", כולם כבר מכירים.

Shykedmi

New member
האמת שאני לא מכיר... ../images/Emo13.gif

ואני חייב לציין שעל אף הערצתי העיוורת (באמת עיוורת, אין בה שום דבר רציונלי) למתי כספי, אריק איינשטיין היה ויישאר הזמר הכי גדול שאני שמעתי, ולא רק במוסיקה ישראלית. אני חושב שהוא הרבה יותר גדול מסינטרה, וברל, וכל האנשים שהוא מעריץ. אני מחזיק בדיעה שכמעט ולא קיים שיר שאריק איינשטיין לא יכול לבצע יותר טוב מהמקור, וזה נוגע גם לשירים של מתי בעיניי, אפילו שאין עוררין על זה שמתי מבצע את השירים האלו מדהים ומצמרר, אבל אין יותר גדול מאריק איינשטיין. כמו ששם-טוב לוי מבצע את השירים שלו מדהים, אבל כשזה מגיע לאריק - אוף, לא יכול להיות יותר מושלם מזה. וזה לא סותר את העובדה שמתי הוא האומן שאני מעריץ באופן עיוור יותר מכל אחד אחר (אני מנסה להשיג כל פרוייקט שהוא עיבד בהם אפילו שיר אחד על תקליט. אם זה לא עיוור, אני לא יודע מה כן). שי

רגע, אז מה הסיפור עם "תנאי"?

אני יודע שהוא הוצא מהאלבום כי התמלילן ביקש אבל איך הוא קשור לאלוף משנה במילואים?

דנ120

New member
א.איינשטיין היה לבוש בחליפת טרנינג

כאשר מתי כספי הגיע לביתו (זה מה שהוא סיפר בראיון שנערך עימו ושפורסם לפני חודשיים בערך) .

דנ120

New member
בעיתון "מעריב" של אחד מימי שישי

במוסף שנקרא "פרומו" יש מדור שבו משוחחים עם אומנים על ציוני דרך במהלך חייהם / הקריירה שלהם ("תחנות בזמן") .

ilanbm

New member
ויש גם את הביצוע של איינשטיין

ל"בלילות הקיץ החמים" בעיבוד של רכטר מתוך הופעה חיה.

למעלה