הידעתם כי...

F L O P P Y

New member
הידעתם כי...

בארצות הברית ברגר-קינג החלה למכור המבורגר צמחוני. בקרוב אצלנו (הלוואי)! בנוסף, צירפתי תמונה מדהימה מתוך האתר PETA, שהיא חלק מקמפיין חדש של מפורסמים נגד שימוש בעורות ובפרוות (הדוגמנית בתמונה היא הזמרת סופי אליס-בקסטור אם איננני טועה).

Neta558

New member
לא מאד מרגש...

ברגר קינג גם מוכרים צ´יפס טבעוני, אז מה? לא חסרים לי מקומות לאכול בהם צ´יפס, ולא חסרים לי מקומות לאכול בהם אוכל טבעוני מגוון. אני לא צריכה את ברגר-קינג, ויותר מכך, לא רוצה אותם. עוד תעשית בשר דורסנית והרסנית, לא רואה סיבה לאכול שם.

princess black

New member
בדיוק היום טעמתי בורגראנץ צמחוני

היה טעים..

Weird Eyal

New member
כן זה באמת נחמד......

העניין שאני תמיד חושב עליו זה שעל הרשת שעשו אותו או בשמן שטיגנו אותו אז גם היה בשר...... מצד שני אם זה על האש.....האש כל כך שורפת שם הכל שזה לא הכי משנה... בטיגון יכולים להישאר חתיכות בשר...... כדיי שזה יהיה הכי טיבעוני שיש צריך לזה רשת או טיגון בשמן אבל בנפרד יעני כמו בכשרות...חלבי בשרי כאילו...... ואת זה אף אחד לא יעשה..... הריי למשל את השניצל עוף הם ומקדונלדס ובורגר קינג מטגנים בשמן של הצ´יפס.....

Gal-Mo0D

New member
איך אפשר לאכול במקום שבאופן כל כך

מובהק מתפרנס מסבל והרג שיטתי של מיליוני בעלי חיים ? איך אפשר לאכול כשכולם מסביבך אוכלים פרה שחוטה ?!

MooN aka asdfgh

New member
היה כבר שירשור בעניין הזה...

ואני אומר שוב: אני לא מתקרב למקומות האלה, ובטח שלאל נכנס, אפילו בשביל להשתין. כמו שגל-מוד אמר, המקום הזה מתפרנס כמעט ורק מהרג, אכזריות ופגיעה. למה שאני בכלל ארצה להתקרב אליו?

F L O P P Y

New member
תשובות...

א) גם זוגלובק מתפרנסים מפרות שחוטות ואנחנו אוכלים את מוצרי הטבע שלהם נכון? כך גם לגבי בורגר קינג; שכולם יעשו מה שהם רוצים, אני לא אוכל שם בשר וזהו. ב) כמו שאני יושבת עם המשפחה שלי לארוחות שבהן כולם מסביבי אוכלים בשר חוץ ממני, כך אני עושה גם בבורגר קינג, אין כל כך הבדל בין השניים... אתה אף פעם לא יושב לארוחות שבהן כולם אוכלים בשר חוץ ממך? זו כבר קנאות דתית, ואני לא תומכת בזה.

חדף

New member
יש הבדל בין זוגלובק לבורגר קינג

המוצרים הטבעוניים של זוגלובק שייכים לחברה נפרדת בשם זוגלובק טבע, שלמיטב הבנתי מנוהלת לגמרי בנפרד משאר החברה, כך שכסף שמגיע אליהם לא ממש מממן את תעשיית הבשר. לעומת זאת, כסף שהולך לבורגר קינג תורם להם ישירות, ולא משנה אם הוא הגיע מהמבורגר צמחי או רגיל, והרי זה בעצם מה שחשוב - הרי הבעיה היא לא עצם אכילת הבשר - את הפרה שבתוך ההמבורגר כבר אי אפשר להציל, מה שמשנה זה לא לתת לאנשים להרוויח מהריגת החיות. אז במסעדות רגילות אפשר לאכול אוכל טבעוני ולקוות שאם יעשו את זה מספיק אז הם ישנו בהדרגה את התפריט, אבל מקום כמו בורגר קינג ודומיו בנויים אך ורק על בשר, והאפשרות היחידה שאני רואה היא להחרים אותם לגמרי. אגב, אל תיקחו את מה שאמרתי כהסכמה לקנייה מזוגלובק - אני מאוד לא אוהב לאכול מוצרים שלהם, ואני עובד על הוצאתם בהדרגה מהתפריט שלי. אבל על בורגר קינג אין בכלל על מה לדבר.

F L O P P Y

New member
גם אם זוגלובק טבע היא חברת בת של

זוגלובק, או שייכת לה, או מה שזה לא פאקינג יהיה, היא עדיין מממנת אותה. אמרת שלא אכפת לך לאכול במסעדה רגילה אוכל טבעוני, אבל אתה לא תאכל אוכל טבעוני בבורגר קינג ודומיה משום שהם מתפרנסים אך ורק מתעשיית הבשר ומסעדה רגילה לא. אבל כשחושבים על זה, מה בעצם ההבדל? כאן אתה אוכל מזון טבעוני כשמסביבך אנשים אוכלים בשר, וגם כאן. שתי המסעדות מתפרנסות מתעשיית הבשר, אחת יותר אחת פחות, זה לא משנה. כמו שאמרתי, אני לא תומכת בקנאה דתית בשום נושא, וזה נראה לי קנאי מאוד.

חדף

New member
טוב, כל אחד והגבולות שלו

כמובן שאי אפשר להחרים את כולם, אבל בשבילי חברות בשר הן קו אדום (כולל זוגלובק שאני, כאמור, בתהליך היפרדות חד-צדדית ממנה). את כותבת "שתי המסעדות מתפרנסות מתעשיית הבשר, אחת יותר אחת פחות, זה לא משנה". אז לדעתי זה מאוד משנה. גם צוריאל מתפרנסת ממוצרי חלב, ומדינת ישראל מתפרנסת גם היא מתעשיית הבשר. האם אני אחרים אותן? לא. אבל מי שמתפרנס באופן מובהק מתעשיית הבשר לא ראוי לקבל ממני כסף (אבל שוב, פה זה לא חד-משמעי. אני לא חושב שטבעוני שאוכל בבורגר קינג הוא אדם רע). אגב, לא מדוייק גם להגיד שלא אכפת לי לאכול במסעדה רגילה, אבל כל עוד הבשר הוא חלק ולא העיקר, אני לא ממש אחרים אותה (וחוץ מזה, מסעדות זה מגעיל. אני אוכל בבית
) קנאות דתית? לא זכור לי שהטבעונות היא דת. אבל אם את רוצה לקרוא לזה קנאות, תהני. ממילא רוב האנשים חושבים שאני קנאי בגלל עצם זה שאני טבעוני.

F L O P P Y

New member
תשובה...

דווקא לא התכוונתי "קנאות דתית" במשמעות של טבעונות כדת, אלא כרדיקליות, אבל אם כבר הזכרת את זה, לדעתי טבעונות היא סוג של דת, משום שהיא מחזיקה באמונה שאין לפגוע או לאכול כל דבר שבא מן החי.

TimBuck2

New member
נכנסתי לאתר של PETA

ו... איכס! הגעתי ל"לוח השנה של הכוסיות הצימחוניות" (pin up callender) וזה פשוט מגעיל. לא יודעת מה ההבדל בין תאוות הבשר הזו או אחרת. פשוט ניצול ציני של גוף האישה ועידוד האידיאל הלא אפשרי של הגוף המושלם. בא לי להקיא. חבורה של אמריקאים מזדרגגים.

ווווו-הווווו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ההבדל הוא:... זה בשר שאני לא אוכל - וזה בשר שאני כן. ימ ימ.

דורון ק

New member
גועל!פיכסה-איכסה!ניצול נלוז!

אמריקאים מזורגגים!
ידוע לך אולי איפה ניתן להשיג את הקלנדר הזה? כדי שנדע איפה לא לקנות כמובן...

למעלה