הידעתם? פינה חדשה בפורום

paradan

New member
הידעתם? פינה חדשה בפורום

הידעתם? והפעם: BLOOD DOPING כך נקרא מנהגם של אתלטים בו הם מזריקים לעצמם מנת דם שנלקחה מהם מוקדם יותר ע"מ לשפר הישגים בספורט. כיוון שאספקת חמצן לשריר היא גורם מגביל בעת מאמץ גופני ובהתחשב בעובדה כי תאי דם אדומים מובילים חמצן מאמינים כי העלאת יכולת נשיאת החמצן של הדם תעלה את ביצועי השרירים - אכן כך הדבר. דבר זה אסור ע"י הועד האולימפי ומעבר לכך יכול להיות גם מסוכן - צמיגות הדם עולה עקב הגידול במס´ התאים האדומים וכך גם העומס על הלב כיוון שללב יותר קשה להזרים את הדם. בקיצור, אל תנסו את זה בבית! עד לפעם הבאה דני

inbale

New member
לי מותר להגיב? ../images/Emo13.gif

האמת שלא ידעתי את האינפורמציה הזאת ותודה שלימדת אותי משהו ובכלל...אתה אחלה שותף

Action force

New member
גם אני לא ידעתי על זה..

דני, ידוע לך לאיזה סוג של ספורטאים? כי חבר אחד שלי הוא אלוף העולם בגלישה והשני הוא אלוף הארץ בג´ודו והשלישי הוא מר הדרום (ניפוח)... ואני מכיר עוד כמה ספורטאים גדולים בינהם שחקני כדורסל.. לא נתקלתי בתופעה שכזו. ידוע לך באיזה ענף התופעה הכי נפוצה? תודה על הרחבת את ידועתיי... אחלה פינה!

PJ01

New member
אם אינני טועה..

נפוץ במיוחד אצל אצנים- דני תקן אותי אם אני טועה.. נ.ב- (לפחות) אני ידעתי.. :)

orend123

New member
שאלה../images/Emo35.gif

עקב זה שהדם הופך להיות צמיג יותר ונופל עומס קשה יותר על הלב הדבר גורם להתקף לב? למה זה עוד יכול לגרום? תודה דני העשרה נחמדה. אורן

paradan

New member
מוות?!../images/Emo8.gif

ובכן הלב מתקשה להזרים את הדם ובכך בעצם נפגעת אספקת החמצן לגוף וכל המשתמע מכך... מצטער אני בעבודה ולא יכול להרחיב יותר כרגע.

למעלה