הידעתם שבמעריב לנוער כותב משתמט?

eden89

New member
הידעתם שבמעריב לנוער כותב משתמט?

אני לא מבין איך בעיתון שמכבר את עצמו נותנים במה למשתמט איך נותנים לו לפרסם כתבות ולהתפתח?! אם לא הבנתם אני מדבר על יואב מאור [הכתב שלכם] תגובה שכתבו לו בבלוג והוא מחק: "דווקא להרבה היה מה להגיד, אתה פשוט לא הקשבת כנראה. ואתה יודע מה, זה ממש מגעיל הדעות האלה שלך, אני לא יודעת אם אתה הולך להתגייס או לא, אבל עצם העובדה שאתה מודה שאין לך בעיה עם מ-שתמטים - כבר מעיד על האופי שלך. אתה רוצה להיות מפורסם? לקבל במה בציבור הישראלי? תשכח מזה, הציבור לא מטומטם, ואין סיכוי שתקבל במה בשום מקום ברגע שיידעו שאתה מש-תמט. ועצם העובדה שאתה לא אומר את זה בפומבי בריש גלי בפורום כבר מעידה במשהו על הצורך שאתה חש להסתיר את העובדה הזו. תתבייש! " התגובה של מאור הייתה: "לא מזמן נפגשתי עם כמה מהאנשים היותר מפורסמים במדינה, אנשים מאוד מצליחים שלא אנקוב בשמם. וחלקם הגדול אמר לי שאין להם שום בעיה עם זה. צריך לדעת לעשות את ההפרדה בין תרבות לפוליטיקה, זה הכל." הבלוג שלו [שבמקרה אין בו שום אזכור על כך שהוא משתמט] http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=63809 יש המון אנשים בארץ שיש להם כישרון כמו של יואב ואף גדול יותר שכן עשו צבא או שכן מתכוונים להתגייס!! וכל זה קורה בשנת ה-60 למדינה שנה שמסמלת נאמנות למדינה ואת חובתנו כלפיה! אני אשמח לקבל תגובות ואשמח יותר אם מישהו יעביר את זה למערכת העיתון...!

הבהרה

יואב מאור מוסר כי לצערו, עקב בעיות בריאותיות נמנע ממנו מלהתגייס לצבא. מאחר ועדיין חשוב לו לתת ולתרום לחברה הוא מתכונן בימים אלה להתחיל את השירות הלאומי שלו. כמו כן, יואב מוסר שלמרות שזה אופנתי לכעוס על משתמטים, עדיף לבדוק את העובדות לפני שמתחילים לצעוק. אני מקווה שזה סוגר את הנושא.

mary lou

New member
זה מזכיר לי סיפור מהארכיון...

פעם נכנסתי לארכיון מעריב לצורך הכנת כתבה. אנשי הארכיון היו חביבים כהרגלם ועזרו לי למצוא חומר רלוונטי. הכל היה נעים ונחמד עד שאחד מהם ניגש אלי ושאל אותי בת כמה אני. עניתי שאני בת 18 והוא שאל למה אני לא בצבא. זה היה בערך חודש לפני הגיוס שלי והסברתי לו שאני אכן מתגייסת ממש עוד מעט. בתגובה הוא אמר כל הכבוד, ובאותה נשימה טען שמחובתי לכתוב כתבות בעד גיוס במעריב לנוער. מחובתי. כלומר, תודו שזה יפה. 3 שנות צבא לא מספיק לו, אני גם צריכה ליחצ"ן את צה"ל. אז לא. יש שיטענו שעיתו נוער צריך לחנך, אבל זה לא מחובתו ליחצ"ן את צה"ל. וכן, אולי יש מקום לעסוק יותר בנושא המורכב הזה, במיוחד לאור העובדה שהוא מעורר כל כך הרבה רגשות בכולנו. אבל, וזה אבל גדול, אי אפשר לפסול קבוצה שלמה של אנשים באופן גורף סתם ככה. הגיוני לבקש עוד כתבות על בעד או נגד (למרות שאני מכירה המון בני נוער שיגידו שממילא הנושא נטחן כבר מכל זווית אפשרית), הרבה פחות הגיוני לשים איקס על בנאדם לפני שאת יודעת מה המניעים שלו.

eden89

New member
מספר שאלות למנהלי הפורום

אני מצטט מהודעה שסער שלח לי: "ראשית, חשוב לנו שתדע שאנחנו תומכים בהבעת דעה וחופש ביטוי, ולעולם אני או מנהל אחר לא נפגע בו. אתה תמיד מוזמן לקחת דיון פעיל בפורום יחד עם שאר הגולשים. בעניין ההודעה שכתבת: אין הפורום שלנו מקום לכתיבת ההודעה שכתבת על יואר מאור בפורום, מהסיבה הפשוטה שאין הפורום משמש לשיח על כתבים כאלה ואחרים (ובטח שלא הודעות שמהוות פגיעה באותו אדם) - אלא על תכנים בעיתון. הן אם יואב מתכוון להתגייס והן אם לא - זהו סיפורו האישי והפרטי, ואין עליו מקום בפורום." ועכשיו ציטוט של מור: "ההחלטה של סער הייתה למחוק את ההודעה משום שההודעה פוגעת באחד מהכתבים ויכולה להוציא שם רע על אחד מהאנשים במדינה שזוהי כידוע לך עבירה על החוק. בכל זאת, אנחנו לא רוצים לגרום לך להבין שהתהיות שלך והדעות שלך לא מעניינות אותנו. לכן אני אשמח אם תשלח את ההודעה שוב, כרצונך ובניסוח שלך, אך נסה הפעם לא להזכיר שמות בכדי למנוע בעיות עם ההנהלה, עם האיש וכמובן בעיות עם החוק." מנהלי הפורום, פתאום ההודעה הזאת היא אינה עבירה על החוק?! פתאום ההודעה לא מוציאה שם רע ליואב מאור?! פתאום ההודעה לא תגרום לי בעיות עם ההנהלה/יואב מאור או החוק?! פתאום מותר לדון על יואב מאור?! פתאום זה בסדר לדון על יואב מאור?! פתאום זה לא פוגע ביואב מאור?! פתאום זה לא רק עניין של יואב מאור?! והשאלה הכי חשובה למה אחרי שהחזרתם את ההודעה לא הודעתם לי על זה?! אני לא נכנס לפורום כל יום. ומה שאני ידעתי זה שההודעה נמחקה! אתם לא יכולים מצד אחד לרשום לי שלא מוסרי לכתוב את זה, ומצד שני להחזיר את התגובה ללא רשותי!

mor000

New member
היי היי קודם כל להרגיע את העצבים...

דבר שני- לא אנחנו החזרנו את ההודעה- כנראה זה היה אחד העורכים או מערכת תפוז, אנחנו הנחנו שאתה עשית זאת. דבר שני- גם אם ההודעה הוחזרה לפורום- אנחנו לא חייבים ליידע אותך על כך, מבחינתך פירסמת אותה וכידוע לך האינטרנט הוא כלי תקשורת פרוץ והמידע שפירסמת נגיש לכולם. לא אמרנו שזה לא בסדר לדון על יואב מאור, דיברנו על זה שהודעה מהסוג הזה יכולה לפגוע באנשים אשר נמצאים בפורום ואנחנו נמנעים מכאלו דברים. דבר אחר- כידוע לך מהתגובה של העורכים בפורום ובעיתון ההודעה שלך על יואב מאור שקרית- יואב מאור לא משרת בצבא בגלל בעיה רפואית והוא מתכוון להתנדב בשנה הקרובה בשירות לאומי... והנה לך הוכחה לכך שההודעה שלך פגעה ביואב מאור ובשמו הטוב- משהו שהוא כביכול לא חוקי. פעם הבאה שתשלח הודעה בדוק את כל הפרטים, תרגע מעט, ואז תחשוב על זה שוב. גלישה נעימה.

eden89

New member
איך אני יכול להחזיר תתגובה שלי?!?!

אתם מחקתם את ההודעה, רשמתם לי את הסיבה. הבנתי הכל רק שאתם סותרים את עצמכם, לי אין את האפשרות להחזיר את ההודעה ברגע שאני אנהל את תפוז אני אדאג שתדעו! לאנשי תפוז אין שום אינטרס להחזיר את ההודעה, ולא נראה לי שהם עוקבים אחרי כל הודעה שנמחקת, אז כנראה שאחד המנהלים החזיר את ההודעה. אולי לא את אבל כדי שגם את תבררי דברים לפני שאת כותבת! ושוב אם זה לא חוקי, למה החזירו את ההודעה?! *את לא יכולה להשוות שירות לאומי לצבא! בצבא יוצאים לפעולות, מסכנים חיים ושירות לאומי זה בכלל לא אותו זבר יש כאלה שמטפלים בנכים, מדריכים וכו'.. צבא זה 3 שנים ויואב הולך להתנדב בשנה הקרובה, לפי מה שאת אמרת! אני לא מבין איך הודעות מהסוג הזה יכולות לפגוע באנשים שגולשיםם בפורום למרות שהם לא יואב מאור?!?! ציטוט שלך: "לכן אני אשמח אם תשלח את ההודעה שוב, כרצונך ובניסוח שלך, אך נסה הפעם לא להזכיר שמות בכדי למנוע בעיות עם ההנהלה, עם האיש וכמובן בעיות עם החוק." *אחרי שמחקתם את ההודעה לא הייתה לי סיבה להיכנס לפורום, אני לא צריך לנחש שתחזירו אותה!

mor000

New member
אז ככה..

בוא נסגור את הוויכוח בעניין שיכולת לשלוח את ההודעה בשנית... דבר שני כמו שאמרתי לא אני ולא סער החזרנו את ההודעה אלא עורך מעריב\ מנהלי תפוז או כל אדם אחר אשר מעורב בפורום... ההודעה חזרה מסיבה כלשהי לפורום- אין ביכולתנו לשלוח לכל אדם הודעה כאשר הודעתו חוזרת לפורום או נשלחת אליה תגובה- זוהי אחריותך לבדוק לאן דבריך מגיעים לאחר שאתה שולח אותם... כמו שאמרתי שליחת ההודעה בתחילה הייתה דבר לא מוסרי- לאחר שהתגלה שדבריך הם שיקריים ואלו בעצם הוצאות דיבה על הכתב יואב מאור התברר שזהו מעשה "לא חוקי", אך מכיון שאנחנו באינטרנט ונעשים כאן המון דברים לא חוקיים זה מה שקרה וזה מה שהיה. בקשר לצבא- מסיבות בריאותיות הרבה נערים לא יכולים להגיע לשירות הקרבי- אני לא יודעת בן כמה אתה ואם אתה יודע על כל העניין של פרופיל וכאלה, אבל גם הצבא לא מביא אנשים עם בעיות בריאותיות לשירות הקרבי- שכן זה לא מתאים לכל אחד וזה אף יכול להחמיר את המצב הבריאותי או הנפשי של נערים צעירים... אני לא חושבת שיש לך זכות לבוא בתלונות לחבר'ה עם בעיה בריאותית שעושים ככל שביכולתם ואף תורמים שנה לשירות הלאומי. הודעה כזו יכולה לפגוע בכל אדם הקורא את העיתון ויבין מהודעתך מסר שגוי שיש אצלנו כתב שלא משרת\שירת\ישרת בצהל ואין לו סיבה לכך- כמו שאמרתי אין לי בעיה עם אנשים שיש להם בעיות בריאותיות ובוחרים בשירות אחר אבל זה כבר עניין אישי ולא לדיון הזה כמובן. ההודעה פוגעת משום שאין בה בדיקה של דברים, אין בה אמת, והיא מכילה הצהרות שקריות על אדם בציבור. כשדיברתי על שליחת הודעה חדשה התכוונתי לכך שתכתוב שאלה או דעה הנוגעת במה החבר'ה פה חושבים על כתבי נוער שלא משרתים בצה"ל... כמובן שגם היית צריך לבדוק את הדברים לפני שאתה יוצא בהצצהרות. כאן הדיון נפסק, אין טעם להמשיך לנבור בזה.

amit678

New member
אני לא מתכוונת...

להיכנס לוויכוח שלך עם מנהלי הפורום, אבל אני רוצה להתייחס למשהו שכתבת בהודעה האחרונה שלך: "את לא יכולה להשוות שירות לאומי לצבא! בצבא יוצאים לפעולות, מסכנים חיים ושירות לאומי זה בכלל לא אותו דבר יש כאלה שמטפלים בנכים, מדריכים וכו'.. צבא זה 3 שנים ויואב הולך להתנדב בשנה הקרובה, לפי מה שאת אמרת!" אני מתנצלת על זה שאני עומדת להיות קצת בוטה אבל אתה רציני?! איך אתה מעז לשבת בבית שלך מול המחשב וללכלך ככה על אנשים. אני לא מכירה את יואב מאור המדובר והמכנה המשותף היחיד שלנו הוא שאנחנו כותבים באותו עיתון ככה שאין לי אינטרס אישי להגן עליו או משהו כזה אבל בהתחלה אתה כותב על זה שהוא לא עשה צבא, שהוא משתמט, וגורם לכל מי שקורא את ההודעה הזו לחשוב עליו דברים רעים. אחרי זה התברר כדבר לא נכון בכלל- יואב מאור לא השתמט אלא לא התגייס בשל נסיבות בריאותיות. אני לא יודעת כמה אתה בקיא במדיניות של צה"ל (כנראה שלא ממש...) אבל יש אנשים שבעקבות בעיות בריאותיות יש להם פרופיל נמוך וצה"ל הוא זה שלא מוכן לגייס אותם. מאיפה לך שיואב מאור הוא לא אחד מהאנשים האלה?! אם זה המקרה, אין לו מה לעשות... חשבת פעם על זה שאולי הוא רצה לתרום למדינה ולהתגייס אבל המדינה לא רצתה לקבל את התרומה שלו ואז שירות לאומי הייתה הדרך שלא לתרום למדינה הזו?! כבר אמרתי שאני לא מכירה אותו ויכול להיות שהוא סתם משתמט אבל אם זה לא המצב (מה שכנראה בעקבות תקופת העורכים נכון) יכול להיות שגולשים שנכנסו לפורום ובמקרה הסתכלו על ההודעה שלך אבל לא קראו את תדובת העורכים בטוחים שמדובר במשתמט וככה הם יזכרו את הבנאדם הזה... אז למה? למה לא לברר קודם? שמועה קל מאוד להפיץ אבל קשה מאוד למחוק אח"כ...

סליחה אבל זה ממש דורשXD../images/Emo29.gif "איך אתה מעז לשבת מול מהמחשב שלך, החיים שלך בונבונים, ואתה מתווקווק התווקווקות חסרת שחר על כתבים מכובדים בעיתונינו..." XDD

סלח לי../images/Emo29.gif אבל אי פעם העלת בראשך כמה חיילים יש בצבא שלנו שלא יוצאים לפעולות, מסכנים את חייהם וכו' וכו' אלה עושים עבודה מודיעינית/פקידותית/מוכרים בשק"ם? תברר דבר או שניים על הצבא לפני שאתה מתחיל לצרוח.

למעלה