הידעתם שהאוניברסיטה החמודה שלכם

noam_ma

New member
הידעתם שהאוניברסיטה החמודה שלכם

החליטה שעריכת שינויים לקורסים של סמסטר ב' תהיה כרוכה בתשלום?

chayahd99

New member
על סמך מה...

על סמך מה אתה מבסס את טענותיך הדמיוניות משהו
אין זה יאה לצאת בהצהרה כזו ללא הבאת מקור מוסמך

noam_ma

New member
חיה, הרי המקור לעינייך:

לפני שאת מאשימה אותי בדמיונות, תבדקי את הענין. ולענייננו, השחיתות של האוניברסיטה עולה על גדותיה.

DGtal

New member
זה לא בגלל השחותית של האומיברסיטה

זה בגלל האוברדראפט של האוניברסיטה. חוצמזה, שדווקא יש הגיון שנשלם. נניח שפותחים קורס עם X תלמידים, על פי זה מחשבים את כמות המתרגלים, לפעמים מפצלים הרצאות, מחשבים חומרים (במקרה של מעבדות), ושינויים כאלה יכולים לגרום שכבר לא מוצדק עוד איש סגל, או שפתאום צריך עוד מתרגל ולך תמצא מישהו, אז לא מופרך שנשלם, כי יש לזה גם השלכות כלכליות נטו. מתנצל על זה שאני לטובת האוני', אשתדל שזה לא יחזור על עצמו

דיגי, עם כל הכבוד -

העובדה שהאוניברסיטה נכנסת לאוברדראפט לא מקנה לה את הסמכות להפוך אותי ואותך למכסי הגרעונות שלהם. כידוע, האוניברסיטה נמצאת בתנופת בניה והתרומות שהם מקבלים לא מכסות את עלויות הבניה, כך שמעבר לגרעונות שיש להם, אתה בעצם גם מממן את עלות הבניה. לגבי טענותיך על ריבוי מרצים וכו' - דווקא יש קיצוצים במתרגלים, במעבדות, מחשבים ושאר ציוד. אני אתן לך דוגמא ששמעתי ממרצה לביוכימיה (שנה א' בביולוגיה) - הוא לימד בסמסטר א' באולם מינץ (שהוא הגדול ביותר באוניברסיטה) וסטודנטים ישבו על הרצפה ועל המדרגות. לא ככה מפצלים קורסים. מעבר לכך, כולנו מכירים את מעבדת מידענות (וחלק מכירים עוד מעבדות באוניברסיטה), נכון? נראה לכם שהמחשבים מתוחזקים כראוי? לי ממש לא נראה ככה. חצי מהמחשבים לא עובדים וחלקם נתקעים במהלך השימוש. החיבור לאינטרנט שם מתחת לכל ביקורת ובשורה התחתונה - האוניברסיטה לא שמה עלינו פס. דןגמא נוספת, כמעט בכל האוניברסיטאות האחרות עברו לשיטת רישום יותר נוחה ויותר יעילה - דרך האינטרנט. רק בבר אילן (ואולי עוד כמה מוסדות בודדים) ממשיכים לבזבז את זמננו ואת כספנו. ואלו רק דוגמאות מעטות לרמה הירודה של האוניברסיטה. אין שום הצדקה שעל כל פעולה קטנה באוניברסיטה תצטרך לשלם מחדש.

o l p

New member
הבעיה היא שלא תמיד מקצצים את מי

שראוי לכך. היתה במחלקה מרצה למחשבים בשם דבי רבינא. נהדרת, מקצועית במיוחד ל HTML וכאלה. אמרו לקצץ, והיא נעלמה. נחשו את מי נשאר? (יש מספר תשובות מתאימות)

p o o 9

New member
מה לקצץ? מי לקצץ?

הם לא מקצצים. עובדה שעשו את מידענות למקצוע ראשי,הוסיפו שעות וקורסים ועבודה אין! אולי בתור מרצה למידענות/ספרנות אבל גם בזה צריך פרוטקציה...

kerenkk

New member
עם כל הכבוד קפניס (ואין אפילו טיפה)

אוניברסיטת בר אילן היא מוסד ממשלתי-האוניברסיטה מקבלת תקציבים מהממשלה ולא ממנכ"ל האוניברסיטה. והדוגמאות לליקויים אדמניסטרטיביים לא מצביעים על הרמה של האוניברסיטה-הרמה האקדמאית גבוהה-בין הגבוהות בארץ

האוניברסיטה מקבלת תקציבים מהמדינה

ומתקיימת גם משכר הלימוד שלנו. גם ככה אנחנו משלמים הון תועפות ואין שום הצדקה לגבות מאיתנו עוד כספים על כל פעולה שאנחנו עושים. לגבי הרמה האקדמית - הכל תלוי במחלקה. יש מחלקות שרמתן, אכן, גבוהה, אבל באופן כללי, הרמה האקדמית בבר אילן לא גבוהה. במיוחד לא בתואר שני במידענות (שם אני לומד). הקורסים של דולינסקי, למשל, הם ברמה שהתיאור היחיד שלי להם זה "בדיחה" וזו תעודת עניות לאוניברסיטה כולה שקורסים בכזו רמה מועברים לתואר שני.

kerenkk

New member
אל תירק לבאר שממנו אתה שותה, חמוד

הרמה באוניברסיטה מאוד גבוהה ועל זה יש קונצנזוס!!אני לא מתכוונת להמשיך להתווכח על זה. יש קורסים מסויימים במידענות, שמה לעשות מלמדים איך לבנות מועדפים או להשתמש בWORD כי אלמנטרי ככלל שזה נראה בעיינך זה הכרחי למידען לדעת ולא כל אחד יודע איך לעשות זאת ובכלל הרמה במידענות היא הגבוהה ביותר בארץ בעייני אתה "בדיחה" כי אתה לומד משהו שלדעתך לא מכבד אותך.

בשנה שעברה לקחתי קורס מתוקשב

של דולינסקי, קורס שנקרא "אינטרנט למתקדמים". בקורס למדו קצת על מנועי חיפוש. בסוף הסמסטר היה מבחן אמריקאי (כמו כל המבחנים שלו), שכל הכיתה סיימה בפחות מרבע שעה. מסתבר שהמבחן היה התרגיל חזרה שהוא נתן בסוף הסמסטר. בעיני, זה נקרא להוריד את הרמה. נכון שהתדמית של מידענות בבר אילן היא גבוהה, אבל זה נובע משתי סיבות: א. אין עוד מוסד אקדמי שיש בו תואר במידענות (באוניברסיטה העברית המגמה נסגרה והטכניון ובית ברל עושים לימודי תעודה ולא תואר). ב. השם של המרצים מעלה את יוקרת המחלקה - כשיש אנשים כמו עמי סלנט ועוד כמה נוספים, אין ספק שהתדמית גבוהה, אבל זה לא אומר שבפועל הרמה באמת גבוהה.

o l p

New member
לגבי הקורסים

נכון שיש קורסים מאוד חשובים אך השאלה איך מעבירים אותם. לדוגמא יש במחלקה קורס לבניית אתרים, שלי אמרו שלא ניתן ללמדו ללא עזרה מבחוץ. אז מי שרוצה ילמד בזמנו הפרטי בלי לחץ של מבחן ונוכחות. כלומר בשעור חשוב זה לא מקבלים ידע מספק.(קורס סמיסטריאלי עולה מעל 1000 שקל) יש קורסים מתוקשבים שמרצים לא מגיבים בהם ולא מחזירים עבודות בכלל כדי לקבל פידבק במיוחד לפני המבחון. צריך להבין שמידען צריך לקבל השכלה והכשרה כזו שישתלם להזיק אותו באירגון בכבוד שיהווה ערך מוסף רציני בארגון ולא יהיה סתם עובד כללי מתוחכם במקצת. באוניברסיטה צריך לקבל מיומנויות במיוחד במקצוע מתפתח זה.ולא לשמוע דברים שמרצה מקריא ושאפשר לקרוא לבד. למטרה זו הומצאה האוינרסיטה הפתוחה. בקיור, לפעמים מספיק שיש לאדם תואר לא כ"כ חשוב איך הוא תורם ממנו והופך את הסטודנטים מולו לאנשים מקצועיים. מדובר גם בתואר שני

o l p

New member
תיקון טעויות

מבחון=מבחן לזיק=להחזיק אוינרסיטה=אוניברסיטה בקיור=בקיצור סליחה, ויום משפחה שמח!!!(יום א' הקרוב)

o l p

New member
שטויות

למרות הקיצוצים המנגנונים מנופחים.יש המון פקידים "עם וותק". יש עובד מאוד "חשוב" בסיפריה המרכזית שכנראה לא עושה כלום. פעם אמרו לי לחפש אותו כי הוא היחיד שיכול למצוא כרטיס צילום שאבד. חיפשתי אותו שבועיים והתשובות שקיבלתי : היום גשום לא בטוח שהוא יגיע. פעם אחרת ב -11 בבוקר - הוא עוד לא התחיל את היום. הקיצר לא הצלחתי לתפוש אותו עד 6התייאשתי. (מדובר בכרטיס שנטען ב-60 ש' לצילומים)מדובר במקרה 1 בו נתקלתי אישית. יש גם פקיד בקופה שלמרות השעות המאוד מסוימות שרשומות - לא תמיד נמצא בהן וזה עלה לי במס' ימי עבודה רק לו ניתן לשלם כדי להתחבר למחשב האוניברסיטה (מי שלא בקווי זהב)ועוד כהנה וכהנה מי לדעתכם צריך להשתתף במימון המשכורות של אנשים כאלו?

o l p

New member
כל השנים הסתדרו בלי לגבות

סכום זה. ומהי אגרת רווחה? כ - 200 שקלים שמאפשרים לקבל ציון בטלפון ובמחשב.... חברה, אנחנו משלמים עשרות אלפי שקלים והממשלה משלימה עוד!!!!

11 ש"ח ../images/Emo35.gif

עד כמה שזה נשמע מגוחך, בבירור לא רשמי שערכתי מסתבר שכנראה מדובר בתשלום של 11 ש"ח עבור השינויים (לא ברור אם זה עבור כל שינוי או עבור כל השינויים יחד). גם במדור תל"מ לא כ"כ בטוחים איך זה עובד. אולי עד שבוע הבא הם יתאפסו על עצמם. על כל פנים התשלום אמור להיכלל בשובר התשלום הבא של מדור שכר לימוד. כמובן - אל תסמכו יותר מדי על מה שאמרתי פה, כי הנושא ממש לא ברור.

למעלה