הידעתם
יש לנו במדינה 6 קבוצות של יהודים

הידעתם ../images/Emo35.gif יש לנו במדינה 6 קבוצות של יהודים

1 - " יהודים אורתודוקסים " ( דתי ציוני + חרדי ליטאי + חרדי חסידי + חרדי מזרחי ) 2 - " יהודים קונסרבטיבים " ( יהודים שהם לא מאמינים בתלמוד ) 3 - " יהודים רפורמים " ( יהודים שהם לא מאמינים בתלמוד וגם בהלכה ) 4 - " יהודים חילונים " ( חילונים + חילונים כופרים ו- אתאיסטים + תלמידי ישיבות חילוניות ) 5 - " יהודים קראים " ( יהודים שהם מאמינים בתנ"ך בלבד ) 6 - " יהודים שומרונים " ( יהודים בני שבט מנשה - צאצאי ממלכת ישראל בשומרון )

הידעת "גוי" וגו

שבגילגול חיים אחר הייתי פטימה בת מוחמד
הידעת שהייתי ביפן בטיבט
שההיתי בילי הולידי
הידעת שבכל אחת מהקבוצות שמניתה יש אין סוף תת קבטוצות בכל מקום שיש 10 יהודים, יש 100 דעות..משהו כזה..
הידעת שמי שנותן מקבל????

../images/Emo22.gif שאלה אל האנשים שלא מאמינים באלוהים

מה ההבדל בין : " אפיקורסים " , " אתאיסטים " , " כופרים "
.........................................

ואולי מידת הצניעות

היא מידה נעלה לפחות הרבה ממנהיגי האומה ניחנו בה בעבר.. משה, שאול, הנביאים,ואחרים.. הטלת ספק, בחינת עצמך..דיוק בפרטים.. כל אלו.. יש דברים שהם בין אדם לאדם ויש בין אדם למקום, הקביעה אפיקורס תשובה שלם בנפשו..וכדומה אינם בינך לאחיך האנושיים..

איזה גיבוב של שטויות!

ותתחיל בלא להדגיש את כל ההדועות שלך. לגבי 2: יהדות קונסרבטיבית מקלת על עצמה את התושב"ע. ראה את האתר שלהם: http://www.masorti.org/ ובויקיפדיה: (ויקיפדיה העברית לא מדוייקת ממש, באופן כללי) http://en.wikipedia.org/wiki/Conservative_Judaism|סלינד| לגבי 3: אתה מסתכל על העם שלנו באופן כל כך פשטני וכוללני אז ברור שתפספס המון דברים, אין לי מושג איפה להתחיל, אבל מנסיון שלי עם הקיצוניים פה בפורום, זה לא ממש ישנה. לגבי 3-4: מעניין שבחרת לעשות את ההפרדה אבל לא הבנתי את ההבדל בניהם בראיתך (על אף היותה כוללנית וילדותית). אני חושב שרק מארבע הסוגים הראשונים אני יכול להוציא עוד 4 זרמים עצמאיים שאתה פשוט התעלמת מהם.

" השומרונים " ו- " הכוזרים " אלה הם עמים ../images/Emo70.gif

" השומרונים " וגם " הכוזרים " אלה הם : " עמים יהודיים " ניפרדים .

אני התייעשתי -ואפילו לא אתקן תשגיעת כתיב לכן

פשוט גיבוב של הבלים!
הבל חכם לעומתך ואדון עם אחד עם לב ציוני פועם, או איך שקראת לעצמך אל תשלח לי הודעות פופוליסטיות על שואה - זה נושא רגיש בשבילי.. ואל תתלהם עליו, רבק ! מדובר במות קדושים למען השם!!! (הסיבה שמשכתי תהודעה ממך פרבוקטור היא שהצטרפתי למיואשים!!) (* ואגב,ניסיתי לקרוא ת'שירים שלך אבל אני כנראה האבללה במחשבים, כי לא הצלחתי להכנס אליהם בבמה אחרת..סתם מתעניית בשירה!)

הידעת../images/Emo35.gif יש 5 קבוצות של חרדים

" ח ר ד י ם ל י ט א י ם " - - ש ה ם ה " פ ו ל י ט י ק א י ם " מ ה " מ ג ז ר ה ח ר ד י " "ח ר ד י ם ח ס י ד י ם " - - (ו י ז נ י ץ + ג ו ר + ב ל ז + ס ט מ ר + ב ר ס ל ב + ס ל ו נ י ם + " ע ו ד ה מ ו ן " ) " ח ר ד י ם ס פ ר ד י ם " ש ה ם " ח ר ד י ם ס פ ר די ם לי ט אי ם ". . .. . ו " ס פ ר ד י ם ס פ ר ד י ם " " ח ר ד י ם מ ' ה ע ד ה ה ח ר ד י ת ' " א ל ה ה מ ת נ ג ד י ם ל כ ל מ ה ש ז ז ו א ו ה ב י ם מ א ד מ א ד לע ש ו ת " ה פ ג נ ו ת " " ח ר ד י י ם מ ו ד ר נ י י ם " ז ה ב עי קר מ ת ב ט א ב " נ ש י ם " ש ה ן ק ר ו י ו ת ב פ י ה ן " מ ו ד רנ י ו ת " ! ! !

tamarhp

New member
חרדים חסידים

אתה רוצה שהוא יתחיל לפרט את כל שמות החסידויות הקיימות?

י'אשכנזי שמאלני צפוני ..................

אני ביקשתי מימך רשימת שינדלר ????????????????????????????............................. כולה שאלתי מה " נטורי קרתא "

tamarhp

New member
הממ

א. אני בת ב. אני באמת אשכנזית ג. אני לא שמאלנית ד. אני לא צפונית ה. מה הקשר?

לא , כי בדרך כלל שמאלני זה גם אשכנזי

בדרך כלל רוב האשכנזים הם " חילונים " וגם רובם הם : " שמאלנים " , נ.ב. - " מדינת תל אביב - חיפה " ............................................... צפון תל אביב עם חיפה .

tamarhp

New member
א. שטויות במיץ עגבניות

אולי אפשר לומר שרוב השמאלנים הם אשכנזים, אבל אי אפשר לומר שרוב האשכנזים הם שמאלנים. ב. אתה ופתיון כריש הם אותו אחד, נו..

../images/Emo22.gifמשל " ממלכת יהודה " ו- " ממלכת ישראל "

אחרי מותו של " שלמה המלך " היתחלקה הממלכה ל- 2 אזורים ניפרדים : 1 - " ממלכת ישראל " שקמה בצפון הארץ והכילה את רובו של העם ( 10 שבטים ) 2 - " ממלכת יהודה " שקמה בדרום הארץ והכילה רק 2 שבטים ( יהודה + בנימין ) ובירתה הייתה " ירושלים " עם בית המיקדש והארמון המקורי של שלמה המלך . היום בדור שלנו אפשר לראות את אותו הדבר בדיוק ב- ............................................... 1 - " מדינת תל אביב - חיפה " שנימצאת בצפון הארץ ובה יושב רובו של העם שהוא היום " חילוני " . 2 - " מדינת ירושלים - בני ברק " שנימצאת בדרום הארץ ובה יושבים רוב הדתיים שהם היום " מיעוט " במדינה .

למעלה