הידעתם

shlook

New member
הידעתם

שגם ליעל לוי יש גירסה של "שירה לשירה"? (למרות שהלחן די שונה והביצוע מוזר) מה אתם אומרים? איזו גרסה (חוץ מזו של קורין כמובן) אתם הכי אוהבים? - של אסף אמודרסקי? מירי מסיקה? יעל לוי? (יש עוד שאני לא יודע עליהן?)

clyps

New member
../images/Emo12.gif

אני אישית , למרות סלידתי מן המיינסטרים, אוהבת את של מירי מסיקה. הגירסא של אסף אמדורסקי מלווה בזיופים פה ושם וגם חוסר קצב מעצבן, את של יעל לוי לא יצא לי לשמוע, ומירי מסיקה דווקא סבירה לחלוטין.

ולדמן

New member
"למרות סלידתי מן המיינסטרים"-האמנם?

המוזיקה של קורין אלאל נשמעת לי מיינסטרימית למדי, מה גם שקורין איננה אמנית שוליים מיוסרת. (
)

clyps

New member
קשה להגדיר את קורין בתור מיינסטרימית

בעיקר כשהמיינסטרים משתנה מתקופה לתקופה כרגע קורין היא יותר רוק ישראלי שמסמל את שנות ה-70,80,90 נכון שהיא מוערכת מאוד, וממשיכה ליצור (וברמה) , אבל אי אפשר לומר שהיא מיינסטרים. וגם לא הקיצוניות השניה שבחרת לנקוט בשמה

shlook

New member
גם אני לא

הייתי מגדיר את קורין "מיינסטרים". אמנם היא מאד מפורסמת בארץ, אבל משהו בהופעה שלה, בצורת ההגשה שלה, בקול שלה ובהלחנה הופכים אותה לפחות "מיינסטרים"

ולדמן

New member
העובדה שכרגע קורין איננה מצליחה מסחרית-

אינה אומרת שהמוזיקה שלה "לא מיינסטרימית". אם בשירים מסוימים ("שיר בכיף","אין לי ארץ אחרת","אנטארקטיקה","זן נדיר" וכיו"ב) ובכל הקריירה שלה - המוזיקה של קורין פשוטה יחסית, נעימה וקליטה - ועם זה אי אפשר להתווכח (ואין צורך). מיינסטרים איננו בהכרח הצלחה מסחרית נטו. הוא מתבטא בסגנון המוזיקה והיותו פשוט, נעים וקליט ,ועל פי המוזיקה של קורין היא מיינסטרים (וזה מבלי לציין את הצלחתה המסחרית בעבר).

clyps

New member
אנדיל'ה

מיינסטרים הוא בעיקר מה שהרוב שומעים, בגלל זה קוראים ה"מיין- סטרים" הזרם הראשי/עיקרי. כרגע קורין לא נכללת בזרם העיקרי שמושמע ברדיו. זה שלהיטיה הבלתי מעורערים מושמעים בתחנות השונות, לא הופך אותה למיינסטרים. מיינסטרים זה לא סוג של מוזיקה. זה התברגות יצירה של אמן מסויים בסולם הפופולאריות נכון לזמן מסויים. קורין הייתה מיינסטרים בסוף שנות ה-80 ובשנות ה-90, היום לצערי הרב, אי אפשר לקרוא לה מיינסטרים. במיינסטרים אפשר בלי בעיות למצוא את כל בוגרי רימון למיניהם (אריק ברמן,מירי מסיקה,קרן פלס,איה כורם), יוצאי כוכב נולד (סקעת,מויאל,נינט,גבסו) וגם להקות ותיקות וכמובן גם חדשות (הג'ירפות,מוניקה סקס,כנסיית השכל)
.

clyps

New member
פתאום אני נזכרת

שגם הזמרת Orlika, חביבתנו מצרפת , ביצעה את 'שיר לשירה' בצרפתית באלבומה הראשון (והיחיד). גם כן ביצוע נחמד, ומאוד מיוחד.

למעלה