הידעתם?

אסל

New member
הידעתם?

שלום לכולם, אני קורא פסיבי בד"כ בפורום אך נהנה ממנו עד מאוד. רק רציתי לדווח לכם על עובדה מרתקת שגיליתי עכשיו באדיבותו של גדעון לוי: התיק נגד פרופ' אייל בן-ארי נסגר; זאת לפחות הפרשנות של לוי (שמציין שהמשטרה מסרה שהיא "ממשיכה בחקירה"). אני חייב להודות שבגיגול חפוז לא מצאתי סימוכין לידיעה, אבל אני לא מניח שלוי היה ממציא עובדה שאינה נכונה. כמו שלוי מציין, מרתק הפער בין הידיעה על מעצרו לבין הידיעה על סגירת התיק נגדו.

להפתעתך

New member
הוא וגדעון לוי מחזיקים בדעות פוליטיות דומות

ולא מדובר בדעות שנמצאות בלב המיינסטרים, למרות שאני כן מאמין שאולי התיק נסגר. אני חושב שמה שעשה הפרופ', אם עשה, זאת עבירה אתית ולא עבירה חוקית. כלומר, הוא ניצל את סמכותו אבל לא השתמש באיומים וכ"ו-רק השתמש בכוחו. חוק הזנות, אם איני טועה, מתיר לאישה לבוא ולהציע את שירותיה המיניים תמורת תשלום-אבל לא להפך-כלומר לגבר אסור להציע תשלום תמורת מין (יכול להיות שאני קצת טועה אבל עקרונית קיים דבר כזה). בכל אופן, גם אם אדם הציע תשלום תמורת מין וקיבל מין הוא בוודאי לא יואשם באונס-ורק במקרים קשים במיוחד הוא אמור להיות מואשם בדרדור לזנות. יכול להיות שהפרופ' רמז להם שיקדם אותם אקדמית אם יהיו איתו-ואם הן הסכימו אז זאת עבירה אתית אבל חוקית רחוקה מלהיות אונס או אינוס או מעשה מגונה. הסטודנטית שחשפה את הפרשה עצמה העידה שהגשימה פנטזיה וכמה שבועות או חודשים לאחר מכן חשבה על זה וחשה מנוצלת-זאת בעיה שלה אם היא רצתה את זה באותה מידה או במידה דומה לזאת שהרפופ' רצה את זה. בכל זאת, לא מדובר בילדה אלא בבוגרת.

לא מבינה את "סגירת התיק" ואל את התגובות של ה

טוקבקיסטים שם. כולם פתאום יודעים הוא לא היה אנס? וגדעון לוי (שאני דווקא בד"כ אוהבת לקרוא את דבריו) מביא כאן כל מיני אמירות על מכשירי חשמל, דוקטורטים שאושרו במיטה וכו'- אני אל זוכרת שקראתי את הדברם האלה או שמעתי אותם קודם. מה קורה כאן? האם ייתכן שמישהו קיבל רגליים קרות? ולמהלהיות כל כך ציני בענין כל כך רציני? מישהו יכול לנסות להבין את זה? (בשבילי)

להפתעתך

New member
תגובת נגד..

שמשתמשים כל פעם באותו הטיעון כדי להצדיק דברים לא נעימים שקורים לך, גם אם התירוץ הזה נכון הוא הופך ללא רלוונטי או ללא אמין. כך למשל מחקרים חברתיים בארה"ב הראו שכל תרבות התקינות הפוליטית רק הפכה את החברה האמריקנית לצינית יותר וסובלנית פחות. שאתה לא יכול לומר משהו שנראה לך כנכון או שמישהו אחר מקבל עליך עדיפות בשם איזשהיא תקינות פוליטית שלא מקובלת עליך-התוצאה הסופית עלולה להיות הפוכה ממטרת התקינות הפוליטית מלכתחילה. התחושה הכללית-שלי כגבר, היא שלנשים יש כוח רב מדי מול גברים. אישה תמיד יכולה לומר שגבר ניצל את המיניות שלה, לא משנה איך-גם אם היא לחלוטין זאת שפיתתה אותו ולכל הפחות נכנסה איתו מרצונה המלא למיטה (כפי שזאת שחשפה את הפרשה עשתה לפי עדותה היא) -הוא עדיין יכול להיות נחקר על כך. תיאוריות פמניסטיות טוענות שמיניות האישה היא כלי לביטוי עצמי. אבל היא לא רק כלי לביטוי עצמי אלא דרך של כל אישה באשר היא לטעון שהיא מסכנה ושהיא הופלתה וכ"ו אם היא קיימה מגע מיני עם הגורם שעליו נטען שהוא מפלה-לא משנה אם היא פיתתה ולא משנה כלום, הוא קיבל מין=הוא לקח שוחד=הוא הפלה. מצטער, אני ראיתי הרבה סטודנטיות שהיו שמחות לקיים קשר לא פורמלי עם מרצים רבים מאוד-אין מה לדבר, העמדה, החכמה, הרהיטות וכ"ו מושכות אותן. אבל תמיד אח"כ ניתן לומר שהוא ניצל. אונס לא היה פה, אם הבחורה נכנסה למיטה מרצונה-גם אם זה כדי לשדרג את מעמדה האקדמי-זה עדיין ממש לא אונס. המרצה ביצע פה מעשה לא תקין לחלוטין מבחינה אתית, הוא אפילו ביצע עבירת משמעת חמורה שכן הוא הכניס קריטריון לא ענייני לדירוג של סטודנטים ולכן מעל בתפקידו-האוניברסיטה אמורה להעלות אותו לועדת משמעת ולגלגל אותו החוצה מכל המדרגות. אלא אם יוכח שהנ"ל פיתתה אותו, מצב שגם שהוא מתקיים לא מתייחסים אליו תקשורתית ומשפטית אלא לעיתים נדירות.

p i t e r פן

New member
מכשירי חשמל זהו ניסוחו המעודן של לוי

לוויברטורים (בזמנו נכתב בעיתונות, כי הלז רכש לסטודנטיות עמן ניהל יחסים מכשירים מהסוג המדובר).

להפתעתך

New member
ואם הן שיתפו פעולה עם זה אז גם הן אשמות

את הפרופ' הנ"ל צריך לזרוק מהאקדמיה לטעמי. לגבי הבנות, אין לי מושג מה צריך לעשות איתן, אם צריך-בכל אופן הן לא נקיות מכל רבב.

LastFlowers

New member
אה, אז עכשיו הן גם "שיתפו פעולה"

גיגול ברשת מעלה את הכתבה המקורית כמו גם סימוכין נוספים. עיון מדוקדק יותר בפרטים מעלה כי הסיבה לסגירת התיק נובעת מעובדה אחת פשוטה: אף אחת לא העזה להתלונן נגד הפרופסור. כאמור מי שהגישה את התלונה הרשמית למשטרה היתה האוניברסיטה, אבל מפאת חוסר ראיות ועדויות מפי הקורבנות (לכאורה) עצמן לא היתה ברירה אלא לסיים את החקירה בשלב זה. מעניין שלחרוץ את דינו של הפרופסור טרם הוכחה אשמתו נתפס כעוול, אולם לחרוץ את דינן של סטודנטיות משום שהמשטרה סגרה את התיק איכשהו עובר. אם אתה נגוע בסוג של דעות קדומות בעניינים שכאלה, שער לנפשך במה לוקים חוקרי המשטרה והאקדמיה. באבחה חדה הפכת את אותן סטודנטיות "למשתפות פעולה" (עד כמה שאני יודעת, שיתוף פעולה זהו אקט מרצון חופשי, ומה שבטוח - המונח 'חופשי' לא ממש שיחק כאן תפקיד), "וללא נקיות מכל רבב" - פלא שבחורות מפחדות לצייץ כשמשהו מאד לא תקין אכן מתרחש? הערה לסיום: יש לך בילבול עובדתי שחוזר על עצמו בכל הדיונים כאן לגבי הפרשייה הנ"ל: אורטל, הבחורה שכתבה את הפוסט והביאה אגב כך לחשיפת הפרשה כולה, איננה קשורה לפרופסור בן ארי אלא למרצה אחר שעימו היא קיימה מערכת יחסים בהסכמה מלאה לשיטתה. אין להשליך בביטחון את הסיטואציה הזאת כמו גם את התנהגותה של אותה בחורה (=בדיעבד נדמה לי שנוצלתי) על הסטודנטיות מפרשת בן ארי, בטח ובטח לא כשאינך יודע דבר וחצי דבר על מה שהתרחש שם.

להפתעתך

New member
ואת יודעת על מה שהתרחש שם?

אם הוא לא אנס, אז הן שיתפו פעולה-זה די חד וחלק מבחינתי.

LastFlowers

New member
אני לא

לכן כתבתי קורבנות "לכאורה" ולא הסקתי מסקנות לגבי אף אחד. אתה, לעומת זאת, ראית את המילים של גדעון לוי וזרמת בחופשיות עם המסקנה המטומטמת והשרירותית שלו (נסגר התיק=המקרה לא היה ולא נברא. "אקסיומה" שבאמת "מוכיחה" את עצמה יום יום במסדרונות המשטרתיים והמשפטיים). אם אתה לא יודע מה הלך שם, אין לך שום יכולת להסיק מסקנות - חד וחלק. אגב, גם אם הוא לא אנס במובן המשפטי של המונח, אלא "רק" סחט באיומים, אזי כל בר דעת לא יעז לכנות את הסיטואציה הזאת כ"שיתוף פעולה". הדבקת המונח הזה למקרה עם חשדות שכאלה רק משרישה דעות קדומות נגד נשים בציבור ומקנה לו לגיטימציה, ולכן כל כך חשוב כאן להקפיד עד זרא בסמנטיקה.

להפתעתך

New member
בסדר, אני חוזר בי

אני לא יודע מהם דעותייך הפוליטיות, אבל אם חלילה איש ימין היה מזוכה מאשמת פגיעה בפלסטיני תמים גדעון לוי היה שופך קיטונות של בוז ושנאה על המשטרה. אין שום ספק שאת גם צודקת-אכן המשטרה ומערכת המשפט בישראל הם בהחלט לא מערכות מתוקנות משום בחינה, מוטות פוליטית, לא עושות דין צדק, מתנהלות בקפריזיות ועוד. למרות שמקרה של אונס נתפס אצלי ככזה שנושא חומרה כמעט כמו תיק רצח (ולפעמים אף זהה לה ומוביל לאותן תוצאות) את צודקת שאולי לא תמיד כדאי להאמין להחלטות המשטרה-אני אישית ראיתי מקרים של סגירת תלונות "מחוסר עניין לציבור" וכ"ו כאשר היה עניין ברור. בכל זאת, אם היה פה אונס אלים-קשה להאמין שהתיק היה נסגר, אם כי זה לא בלתי אפשרי. אבל באותה מידה של התלהמות שאני נקטתי בה (פשוט זה נראה כמו מסע צלב פמניסטי) את כבר החלטת שהוא כן אנס או סחט באיומים.

LastFlowers

New member
אתה קורא את מה שאתה רוצה לקרוא

אשמח אם תצטט ולו חצי משפט מהפתיל הזה שחרץ כי בן ארי אשם, וכשאני מדברת על ציטוטים אני מתכוונת לכאלה שכוללים את המילים 'לכאורה', 'אם' ו-'חשדות'. מצד שני, מאדם שמכנה את התגובות הענייניות שלי בשרשור זה "מסע צלב פמיניסטי", כנראה שאין לי יותר מדי מה לצפות בנושא הבנת הנקרא. אה כן: פועלו של גדעון לוי מעניין לי את הסבתא, אני שופטת את ההתנהלות האידיוטית שלו וכושר חשיבתו הלקוי (התיק נסגר = לא היה ולא נברא) במקרה זה ספציפית. טוב, מיצינו כאן,לא?

להפתעתך

New member
לא, ככה לא מסיימים מצטער

לא מכפישים בן אדם וסוגרים את הדיון. אני לא טענתי שאת מנהלת מסע צלב פמנסיטי אלא שהתקשורת. לא דווקא בהקשר לבן ארי אלא בכלל כל פעם שיש לה הזדמנות. אבל אולי לא מעניין. את אמרת שסגירת התיק ע"י המשטרה לא אומרת כלום,את צודקת, לא אמרת שהוא אשם-אבל מצד שני נראה שלא תסתפקי בשום דבר חוץ מהרשעה.. ותעשי לי טובה-אל תעברי לפסים אישיים ואל תמהרי להסיק מסקנות על כושר הבנת הנקרא שלי. התנשאות מאוד לא מרשימה אותי וזאת הפעם השניה שאני נתקל בה תוך פחות ביומיים בפורומים של הלימודים. בפעם הראשונה היא הייתה אווילית לחלוטין ולימדה אותי דבר או שניים על זה שבחר בה, אותך אני יכול להבין-אבל זה עדיין לא במקום.

להפתעתך

New member
קראתי את התגובות שלך שוב

את צודקת, שוב-טעיתי בנידון, לא חרצת את דינו וכאן אכן מיהרתי להגיב. לגבי מסע הצלב הפמניסטי, אולי יכלת להבין שאני מתכוון אליך אבל דווקא התכוונתי להייפ התקשורתי סביב הנושא ולחריצת הדין בטרם עת. שלישית-פסים אישיים, גם אם אני ממהר להגיב לפעמים ולא בצורה הכי מסודרת-הם לא הפתרון.

נברא

New member
אין לשייך למר לוי, אף לא קורטוב של יושרה

אני לא מבין איך מישהו יכול ליחס איזושהי חשיבות למה שהוא כותב. הרי מדובר בצבוע ומתחסד המגוייס מרצון לפגיעה בעמו ומדינתו באופן כמעט אובססיבי. יושר וכנות ודאי שאינן ממידותיו ואני בספק אם יש בו שריד של טוהר מידות. לא הייתי מצפה ממנו לדבר. אגב, אם אינני טועה, בנוסף לכל החסרונות הללו הוא גם בור (כמעט) גמור.

למעלה