הידעתם?

הידעתם?

קסנטן גאם עוזר להדביק קציצות!
בהכיני את קציצות השורשים והטופו נתקלתי בקשיי הדבקה מסוימים יכול להיות שהתערובת היתה יבשה מדי. בכל מקרה הקציצה הראשונה בטיגון איימה להתתפרק ואני לא רציתי להוסיף עוד קמח חומוס שלא ישתלט על הטעם. בכורי העלה רעיון גאוני להוסיף מעט קסנטן גאם ,לחצי ק"ג תערובת, אולי מעט יותר הוספנו כפית מחוקה מאד.
לא יאומן איך שזה עובד.
הקציצות יצאו רכות ולא מתפוררות

נסו ותהנו
אזהרה- עדיף להתחיל מכמות זעירה לנסיון ולאט לאט להוסיף מאשר הפוך כי יותר מדי מזה זה יאקקקק כמו גומי
 

ladybug6

New member
זה עושה הרבה הגיון

שהרי קסנטן גאם הוא חומר מחבר.. אז למה שלא יחבר גם קציצות? :)
ואכן צריך להזהר, כמו גם אגר אגר שחוויתי איתו פעם טראומה קשה בצורה של קינוח שהפך לפלסטיק
 

RSPA

New member
אולי הוא מוצג ככזה אבל הוא הרבה יותר

הנה רק דוגמיות קטנטנות ממשהו שכבר פעם העליתי לפורומים. למשל: מיונז טבעוני בלי טיפת חלב סויה (נניח שיש מי שרגיש לזה...) או מוס נטול שמנת.
בהמשך יש גם כל מיני הסברים ומתכונים עם חומרי עזר נוספים לא-שגרתיים (חלקם לא טבעוניים, אז לשים לב).
http://shovav-culinary.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_3289.html

ואם את רוצה לקרוא ולמצוא עוד מתכונים על כל המיוחדים הללו אז הנה כאן >> http://khymos.org/hydrocolloid-recipe-collection-v2.2.pdf
 
רוב תודות

אנחנו משתמשים בו למטרות ייצוב רפרפות ומוסים כמו למשל בטרמיסו או מוס תות שדה
 
למעלה