הידעת??? חשוב לצמחונים!!!

הידעת??? חשוב לצמחונים!!! ../images/Emo36.gif../images/Emo127.gif

גיליתי שממש משעמם לא לעשות כלום! אז החלטתי לעשות משהו! עשיתי מחקר וכתבתי תשובות לשאלות על צמחונות. כלומר 2 עמודים לשאלות הנפוצות על למה אתה צמחוני (זה טבעי, זה בריא וכו´). זה לא התשובות הכי מנוסכות בעולם, ואולי לא הכי טובות, אבל לכל הצמחונים, כשמישהו יתחיל לשאול אותכם את זה, תוכלו להוציא את הדפים מהגרב ולתת להם לקרוא אותם! נ.ב צירפתי את 2 העמודים

ווינגז

New member
באמת תודה!

אני בטוחה שזה מאוד יעזור... למשל במקרה שכבר קרה לי פעם היחד עם נטע (S H I L G I) ועוד כמה חברות על זכויות בעלי חיים... והדבר הראשון ששאלו אותנו זה "אתן צמחוניות?" או משהו בסגנון... אז בפעם הבאה שנעשה הרצאה.... נוציא את הדפים ונענה על כל השאלות!

Neta558

New member
כל הכבוד על ההשקעה!

מצרפת למאמרים, אם אין לך התנגדות, כדי שעוד אנשים יוכלו לעשות בזה שימוש.

MooN aka asdfgh

New member
../images/Emo142.gif

ת´אמת... הייתי מוסיף עוד כמה דברים, אבל סחטיין על ההשקעה!!! להדפיס ולשמור!

princess black

New member
שוב מגיבה מאוחר..

אבל זה ממש טוב.. בעצמי לא ידעתי את כל היתרונות האלו.. תודה תודה תודה תודה....

דדי שי

New member
למה לא חד-משמעיים?

למה אתה חושב שאין תוצאות חד-משמעיות למחקרים בקשר ליכולת חישה של צמחים? מחקרים שטוענים שלצמחים יש יכולת חישה הם- באופן הכי חד משמעי שיכול להיות- שקריים. לצמחים אין שום מערכת עצבים, און אפילו משהו בדומה לכך, ואין שום התנהגות שמעידה על חישה. אין אף מדען רציני שינסה לטעון שיש להם יכולת חישה. אבל האמת- לא צריך להכנס לדיונים מדעיים מורכבים. העובדה שלצמחים אין רגשות היא ברורה ומובנת לכל גם אם הם אומרים ההפך. שמעתי בחיים שלי הרבה אנשים אומרים שגידול בעלי-חיים למאכל שקול לגידול צמחים למאכל, שכן גם להם יש רגשות. מעולם לא שמעתי אף אחד אומר שקטיפת פרחים להנאתנו היא זהה להריגת כלבים להנאה מאותו הטעם- למרות שזה הגיוני באותה המידה. האם אין זה משונה? הלא אם באמת היינו מניחים שלצמחים יש רגשות, הצעד ההגיוני הראשון הוא לעצור את ההריגה של צמחים להנאה! הסיבה לכך היא שאנשים- מי היה מאמין- הם לא מטומטמים. הם לא באמת חושבים שלצמחים יש יכולת חישה. הם מתחילים "להאמין" ברעיון הזה רק כשהם זקוקים לתירוץ כדי להצדיק את הפגיעה שלהם בבעלי-חיים.

ומעבר לכך...

גם אם נניח (לרגע) כי לצמחים יש יכולת חישה כלשהי (אולי כזאת שאנחנו אינה מסוגלים להבין אותה או למדוד אותה בכלים המדעיים שלנו): תזונה צמחית מצמצמת צריכה גם של מזון מן החי, וגם של מזון מן הצומח מהסיבה הפשוטה, שהחיות שאת גופותיהן בשרנים אוכלים, ניזונו במשך שנים מצמחים... מרגע זה, כל הדיון לגבי האם צמחים מרגישים או לא הופך במידה רבה מאוד לפארסה.

דדי שי

New member
ואם כבר גלשנו אל תחום הפארסה...

ניתן אף לטעון שגם אם נניח שצמחים מסוגלים לסבול, עדיין אין יסוד להניח שהפרקטיקות הנהוגות בתעשיית המזון מהצומח גורמות להם מידה רבה של סבל כמו בגידול בעלי-חיים למזון, מכיוון שהן הרבה פחות פוגעות בצורת החיים הרגילה שלהם. למשל- בעלי-חיים בתעשיית המזון סובלים מכך שאנחנו מגבילים את חופש התנועה שלהם, ומונעים מהם להתרוצץ בחופשיות כפי שהיו רוצים- אבל צמחים לא, שכן בין כה וכה הם לא נוהגים להתרוצץ להם. בעלי-חיים בתעשיית המזון סובלים מההפרדה מההורים שלהם- שמונעת מהם את הקשר של ההנקה, המגע, והטיפול בתקופת הילדות- אבל צמחים לא, שהרי בין כה וכה אינם מקיימים קשר כזה. וכן הלאה. מצטער, אלון, אבל ככה זה- מרגע שחוצים את גבול הפארסה כבר אי אפשר לחזור.

לא בהכרח...

ההנחה שצמחים מסוגלים לחוש, חובקת בתוכה הנחה כי צרכיהם של צמחים הם שונים מהצרכים הידועים לנו בתור בעלי-חיים, ביולוגיה בכלל ובוטניקה בפרט הם אינם המקצועות החזקים שלי, אבל ניתן להניח למשל שהנדסה גנטית היא פגיעה בזכויותיהם של הצמחים, שהדברה כימית היא פגיעה בזכויותיהם, שאי נתינת האפשרות שלהם להתרבות (לוקחים מהם את הפירות ולא מפזרים את הגרעינים שלהם אח"כ) וכו´ וכו´ היא פגיעה בזכויות שלהם. אל לנו להניח כי צרכיהם וזכויותיהם של כל דבר העלול לקבל מעמד אתי (ומה צריך לקבל מעמד אתי זו שאלה בפני עצמה) זהים לצרכים ולזכויות של בני אדם \ בעלי חיים \ מה לעזאזל שלא התרגלנו להעניק לו מעמד מהסוג הזה. מצטער דדי, אבל מרגע שחוצים את גבול הפארסה כבר אי אפשר לחזור.

למעלה