הידעת?

danezeq

Member
הידעת?../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

תנו לי לנסות פעם אחת
הידעת שהונג-קונג זו לא עיר? זוהיא מדינה, עם דגל והמנון (בקשר להמנון אני עדיין לא בטוח, אבל דגל בהחלט כן!) כשאתם שומעים "הונג-קונג" אתם מיד חושבים על העיר שמוקפת ביער וכולה גורדי שחקים, ובכן זוהיא העיר "ויקטוריה" שנמצאת במרכז הארץ הונג קונג וכאן המקום לעוד "הידעת?
" אחד: -------- הידעת?
הידעת שישנם המון (אני לא יודע כמה) ערים בשם "ויקטוריה?" בהונג-קונג באיי סיישל ליד אפריקה בקנדה ומחר אני אמשיך לחפש עוד - אני בטוח שיש עוד איזה 3,4 פעם גם ידעתי את הסיבה, אבל שכחתי
אבל יש לי תחושה שאחד מכם מייד "יעשה לי ביתספר" בתגובה להודעה הזאת ויסביר לי מאיפה משתין הדג (למה וכמה ויקטוריה)

TheIllustrator

New member
בסדר... אבל רק פעם אחת! ../images/Emo6.gif

אגב, אני חושש שאתה טועה מעט... אבל אולי בעצם אני טועה. אם למישהו יש תשובה בטוחה, זה הזמן לכתוב אותה...
אז ככה... א. כן, ידענו שהונגקונה הייתה(!) יישות עצמאית עם דגל והמנון(!), וכי המקום עם כל גורדי השחקים זה באמת האי הונג-קונג. יש גם את היבשה עליה משתרעת ה"עיר" וליבשה קוראים קאולון. ויקטוריה... אני יודע שיש מקום כזה שם, אבל איפה בדיוק?
וכן, יש הרבה מאד ויקטוריה בעולם... בדיוק כפי שיש מספר "לונדונים", |בירמינגהמים" וכיוצא כזה. (מושבות אירופאיות, ובריטיות בעיקר, לשעבר)

DrunkGoat

New member
אז ככה...

לא יודע בקשר לוויקטוריה, אבל הונג קונג מורכבת מ-3 חלקים, 2 ישנים ואחד חדש. יש בהונג את "HongKong Side", זהו האי, הונג קונג המקורית. רוב גורדי השחקים בעיר נמצאים עליו, ובו גם גרים היותר עשירים. החלק השני הוא "Kowloon Side" (זה כבר לא אי אלא יבשה), הוא יותר תעשייתי ויש בו גם הרבה מלונות (שמשקיפים על הונג קונג סייד, הנוף מאוד יפה :)). החלק האחרון והחדש הוא ה-"New territories", המשמש בעיקר למגורים. אה, וגם השדה תעופה :) (שאין לזלזל בו, אחד השדות היותר יפים שביקרתי בהם)

danezeq

Member
בקשר לשדה תעופה

השדה תעופה שם הוא, אם אני לא טועה - אי, שהפכו אותו לשדה תעופה על הים לא?

oren*

New member
האי נבנה במקור בכדי לשמש בתור

שדה תעופה. זהו אי מלאכותי עצום בגודלו שמחובר ליבשה במערכת של מסועים וקרונעיות.

Electrolite

New member
אני חושש שאתה טועה (אבל מה אני כבר

הונג קונג הייתה שייכת עד לפני שנים בודדות (שנתיים או שלוש) לאנגלייה כאחת ממושבותיה מעבר לים ונהנתה מאוטונומיה תרבותית-מדינית אך לפני זמן לא רב היא הוחזרה ע"י הבריטים לסין ובהונג קונג רבים חששו כי העיר תהפוך לשמרנית ותהפוך פניה אך עד כה, זה לא קרה.

למעלה