הידעת

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

במגדל ג´ון הנקוק סנטר שבשיקגו, האיקסים המזוהים על המבנה לא נועדו רק ליופי. שיקגו, הידועה כעיר בעלת רוחות מאד עזות, מצריכה חוזק מבני רב יותר ממגדלי רבי קומות. כאשר תוכנון "ג´ון הגדול"(כינויו של המגדל), ע"י SOM ב-69 - הוכנסו חמשת האיקסים העצומים לתכנון המבנה, במטרה להעניק לו חוזק מבני רב כנגד הרוחות העזות, וכן, במטרה להוריד ממשקל הבניין - ובכך להוזיל עלויות. החיסכון בפלדה בזכות האיקסים העצומים, היה בזמנו של 20 מליון דולר בבניית המגדל(למיטב זכרוני...). ואנקדוטה קצרה לסיום... בכל קומה נחסמים 2 חלונות(בצורה חלקית לרוב), ע"י האיקסים - דווקא המשרדים הללו, בעלי החלון החסום, יקרים יותר להשכרה - זה נהיה סמל סטאטוס עירוני.

Farbiash

New member
שיקגו לא נקראת עיר הרוחות בגלל הרוח

היא נקראת כך בגלל שהייתה השפעה פוליטית מכרעת למערב התיכון בארה"ב ושיקגו היא זאת שהבשורה הפוליטית של האיזור הייתה יוצאת ממנה.

TheIllustrator

New member
מה טוב...

אני לא דיברתי על "כינויה" של העיר, אלא על עובדה פשוטה... בשיקגו רוחות עזות מאד מבחינה אקלימית - לא תרבותית. אם היא גם עיר של רוחות מבחינה פוליטית... מה טוב. על כל פנים, אני דיברתי על רוחות ממשיות ולא כאלה של "הלך רוח" והשפעה פוליטית.

א.א.אפל

New member
ולמרות מה שהשתמע מדבריו של האילו...

סטיירטר מדובר בבניין שרובו הגדול בניין דירות, אם כי לא כולו.

TheIllustrator

New member
לחלוטין לא כולו...

כי אם מחציתו, לערך. עד קומה 50 אין דירות(יש קומות תפעול, מועדון + בריכה, חניה, משרדים ומסחר), וקומה 95 ואילך זה כבר לא למגורים(יש מסעדה, תפעול ומצפה). אני חושב שכיום, זהו הבניין שמציג בצורה הטובה ביותר את העיקרון של "עיר בתוך בניין"... נפלא!

Farbiash

New member
זה היה סתם קוריוז ../images/Emo13.gif

כל מי שנמצא בשיקגו בטוח שכינויה של העיר "עיר הרוחות" קשור לאקלים. אך זו לא הסיבה המקורית. אבל אתה בהחלט צודק, שיקגו ובכלל המערב התיכון, נתונים לאקלים בעייתי מאוד לפעמים (רוחות, טורנדו, טמפרטורות קיצוניות וכו´).

למעלה