הידעת

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

מגדלי הפטרונס, בקואלה לומפור(מלאזיה), הינם גורדי השחקים הגבוהים בעולם הראשונים שאינם ממוקמים בארה"ב. ופעם נוספת עלי להזכיר... תואר ה"קומה המאויישת הגבוהה בעולם" ותואר ה"גג הגבוה בעולם" - שניהם עדיין שייכים לסירס טאוור ובגדול!!! הפטרונס בעלי ספיירס ארוכים... ומכאן "גובהם"
(לא שהם נמוכים בלעדיהם...
).

reshef

New member
איך זה ש..

מרכז המבקרים בCN Tower טוען שלCN Tower יש את מרפסת התצפית הגבוהה בעולם?

oren*

New member
מגדלי תצפית נכנסים לקטגוריה נפרדת

מאשר מגדלי משרדים או מגורים. המגדל של סירס בעל הקומה המאויישת הגבוהה בעולם, אבל אינה מיועדת לתצפית וכביכול תיירים לא יכולים להגיע אליה. כמו למשל אצלנו בישראל - סיטי גייט גבוה יותר מעזריאלי העגול ועדיין עזריאלי העגול הוא מגדל התצפית הגבוה ביותר במזרח התיכון (כי לא תהיה לנו גישה לסיטי גייט). CN TOWER הוא המבנה הגבוה בעולם אליו אני ואתה וכל אחד אחר יכולים להגיע ולטפס עליו בלי אישור מיוחד ובלי צורך לעבוד בבניין או לגור בו.

reshef

New member
האמת היא ש...

אפשר לטפס גם על בנייני משרדים בלי אישור מיוחד. למשל כשהייתי במנהטן היה תור ענק כדי לעלות לתצפית באמפייר סטייט בילדינג, ובכלל הייתי אמור לעלות על מגדלי התאומים לאחר מכן אז בקיצור החלטנו לעשות מין ´קיצור דרך´, נכנסנו לבניין, בחרנו איזושהי מעלית ולחצנו על הקומה הכי גבוהה שם (80 ומשהו אם אני זוכר טוב..). כשהגענו לקומת המשרדים העליונה לא יכולנו לראות את הנוף, כי כדי להסתכל מהחלון צריך להיכנס למשרדים שונים וזה לא היה יפה אם היינו נכנסים לסתם משרדים אז פשוט החלטנו לרדת.. אבל זו הייתה חוויה נחמדה.

TheIllustrator

New member
איזה קטע... גם אני עשיתי

את השטות הזו בביקורי בניו-יורק!
עליתי לקומה מאד גבוהה ב-GM בילדינג(דרום הסנטר פארק), אבל זה היה מאד מטופש... כל המשרדים היו נעולים ולא הייתה לי גישה לשום חלון תצפית.
יחד עם זאת... לבטח כיום, לאחר הפיגוע ב-11 לספטמבר, לטפס ללא אישור זה בלתי אפשרי.

TheIllustrator

New member
זה נכון רק לפי הגדרה...

לפי ההגדרה, מרפסת התצפית על מגדל שידור\תצפית\תקשורת(מחק המיותר), הגבוהה בעולם היא באמת זו של ה-CN טאוור בטורונטו(בקומת המצפה הראשונה, יש אפילו איזורי קצפת זכוכית!!! מרהיב!!!) עם זאת
המצפה הגבוה בעולם(בכל סוג של מבנה), היה ונשאר (עד לרגע זה), קומת המצפה של הסירס טאוור - מצפה בגובה 430 ומשהו מטר!!! קומת המצפה השניה בגובהה בעולם הייתה על גג WTC 2(ז"ל), בניו-יורק וזו הייתה גם קומת המצפה הפתוח הגבוהה בעולם!!! לך לאתר הדיאגרמות SKYSCRAPERPAGE.COM ושם תוכל לראות בצורה מוחשית על מה אני מדבר - מומלץ ביותר.

DrunkGoat

New member
אבל הוא לא מגדל...

מגורים או משרדים, הוא בסה"כ שלד עם כמה מרפסות ומעלית...

למעלה