הידעת

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

ג´ון הנקוק סנטר שבשיקגו(נבנה 1969), הידוע גם בשל צבעו הכהה והאיקסים לכל גובה הבניין(בעתיד, אכתוב "הידעת
גם לגביהם!), הינו הבניין הנמוך ביותר בעולם כיום, אשר לו 100 קומות או יותר. עם זאת, זהו המגדל בעל הדירות הגבוהות ביותר בעולם, נכון לשנת 2001. ולעת סיום, אין כיום(אם כי יש כעת אחד בבניה), אף גורד שחקים מחוץ לארה"ב, בו 100 קומות או יותר. יש בסך-הכל 3 בניינים עם מעל 100 קומות כיום... סירס טאוור - 110 קומות. אמפייר סטייט בילדינג - 102 קומות. ג´ון הנקוק סנטר - 100 קומות. גם בתאומים היו כ-110 קומות(בכל אחד), אבל הם לא ממש קיימים עוד.

mr. man

New member
גועל נפש

אני שונא את הבניין הזה! האיקסים עליו מכוערים!!! סירס טאוור כבר יותר יפה!

TheIllustrator

New member
על מה אתה מדבר??? ../images/Emo2.gif

זה בניין מקסים! מדהים! מטריף! מרהיב! מלהיב! מרנין! עותק נשימה ויפהפה! אני מאד אוהב אותו!

אושר מ

New member
אכן. מדהים. אבל אני עדיין הכי אוהבת

את בניין הבנק של סין בהונג קונג או ביפן. אני כבר לא זוכרת. אגב - למה האיקסים? סיבה קונסרוקטיבית, אני מעריכה?

oren*

New member
כן, משולש זו הצורה החזקה ביותר בטבע

ומסוגלת להעביר אנרגיות מהחלק העליון של הבניין לחלקים התחתונים שלו וכך לבלום את התנודות שנוצרות עקב רוחות חזקות או תנועות ססמולוגיות באדמה. אני זוכר את הסידרה בערוץ 8 שדיברה על הנושא, ואת הארכיטקט שהניח ערימה של ספרים כבדים על קוביית עץ והתפלא כיצד היא לא נשברת. דרך אחרת למנוע תנודות קיצוניות של מבנה גבוה היא בעזרת מטוטלת גדולה שנעה בכיוון הפוך לכיוון התנועה של המבנה ובעצם שוברת את תנועתו. בעבר זו הייתה מטוטלת שתלויה על כבלי פלדה, כיום מדובר במטוטלות דיגיטליות הנעות על משטחים הידראוליים ומסוגלות להגיע לדיוק מקסימלי בזמן מינימלי. עבודה עם משולשים איפשרה שימוש ברצועות פלדה צרות יותר (חיסכון בחומר) ובניה לגובה רב יותר.

אושר מ

New member
תןדה. אני מעריכה שכשאלמד זה יהיה

בין הנושאים הנלמדים.. תודה שוב.

TheIllustrator

New member
לגבי האיקסים...

כן, כפי שאורן ציין, צורת ה-X היא מאד חזקה, ואכן משמשת למטרות קונסטרוקטיביות מרובות!(לראיה, שימי לב שברוב הגשרים, ישנם איקסים או חצאי איקסים... לא בגשר שער הזהב!!!) ואני אכתוב בעתיד בפינתית "הידעת" עוד על האיקסים... ככה שיש חהשאר מעודכנים!

TheIllustrator

New member
Bank of China

בנק אוף ´ציינה ממוקם בהונג-קונג, סין. הוא נבנה בשנת 89´ ע"י הארכיטקט פיי קוב פריד, וגם עליו יש איקסים וחצאי איקסים! מדוע? לא... לא מסיבות קונסטרוקטיביות, אלא כדי להרחיק רוחות רעות שבאות להפריע לעסקים ולפגוע במזל העסק. בכל מקרה, איזה יופי, מה?
מת על המגדל הזה... ובלי שום קשר, וללא שום השוואה, גם המגדל עליו אנו מדברים הוא מאד מושך ומדהים.

אושר מ

New member
טעות יש גם סיבות קונסרוקטיביות. אבל

לא הכרחיות. זה נעשה למען הוספת שטח מרחבי בפנים. מערכת צינורות פלדה מעבירה את העומס לצידי הבניין ולאיקסים שעליו, ובחלל עצמו אין עמודים (כמעט). ושוב, אני לא מכירה מושגים טכניים. אני שולפת את הפרטים ממוחי שלא זוכר הרבה. אם יש לי טעויות, בבקשה לתקן. אני אשמח ללמוד. אושר

TheIllustrator

New member
למדתי... והידעת ש...

למדתי!
אם אנני טועה, בעיצוב המקורי שלו גם תוכנן להיות צלב בתוך האיקס(הקיצר - כוכבית!), אבל העריון נשלל ע"י הסינים, כי הסמל היה מסמל מוות או משהו כזה. עוד נתון מעניין הוא שהבניין אמור להדמות למקל במבוק לאחר הגשם - זה עוד איזה משהו בשביל האמונה הסינית, אני ממש לא מבין בזה. אבל מה איכפת לי רוחות רעות או מקלות במבוק באמצע ינואר - המגדל הזה הוא פשוט יצירת אומנות!!!

אושר מ

New member
זה בדיוק מה שהוא

ובכלל, זה ארכיטקטורה. וחבל שיש ארכיטקטים שהורסים את זה ושלא מבינים את זה...

mr. man

New member
זה רק מוכיח

עד כמה הבנין מכוער. לפחות לא מכוער כמו בית שיאים בב"ש (ערן יודע
)

TheIllustrator

New member
כיצד זה מוכיח זאת?

אני באמת חושב שהג´ון הנקוק סנטר הוא בניין מאד ייחודי, יפה, מרשים, וחשוב. חבל שאתה לא אוהב אותו.

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif ב

בג´ון הנקוק סנטר, הבניין עליו כתבתי לעיל, נמצאת בריכת המגדל הגבוהה ביותר באמריקה! בקומה 47(או 49.... אני לא כ"כ זוכר), נמצאת בריכה פנימית, לשימוש חברי המועדון האקסלוסיבי שבמגדל, וכן, למתגוררי דירות הפאר שבו. הנוף, אגב, הורס!!! (אני אנסה למצוא תמונה של זה...)

למעלה