הידרדרות ראיה מרחוק בגיל 40

הידרדרות ראיה מרחוק בגיל 40

שלום, אני אישה בריאה בת 41.
לפני שנתיים עשיתי עדשות חדשות למשקפי הראייה שלי (אני צריכה רק למרחק, בינתיים).
לפני איזה חודשיים שמתי לב שאני לא רואה טוב. שאני לא מזהה פרצופים של חברים-לעבודה שנכנסים למשרד (והדלת אולי 5 מטר ממני). שאני לא אומרת שלום למכרים ברחוב, כי אני לא רואה את הפנים שלהם.
אתמול החלטתי שנמאס לי ושזה כנראה לא סתם נדמה לי (די הייתי בהכחשה) וניגשתי לאופטיקאית שעשתה לי את המשקפיים לפני שנתיים, כך שהיו לה כל הפרטים שלי.
על השלב הראשון של הבדיקה (זה שמסתכלים לך לתוך גלגל העין, או משהו כזה) היא אמרה לי תשמעי, הראייה מרחוק שלך הידרדרה מאד בשנתיים האלו. וזה ממש לא אופייני לגיל שלך, במיוחד שלא עברת לידות והנקות וכו'. ואז עשינו את הבדיקה הזאת של האותיות והמספרים והיא אמרה "ככה את רואה עם המשקפיים שיש לך עכשיו" (על הפנים, לא הצלחתי לזהות חצי מהאותיות).
כשהלכתי משם היא אמרה "את עוד יכולה לנהוג אבל בבקשה- בזהירות מאד!" (כבר החשיך).
בקיצור- היום יתקינו לי את העדשות החדשות, אבל אני דואגת.
למישהו הידרדרה הראיה מרחוק בגיל שלי?
התור לרופא עיניים לא יכול להיות היום כי יש לי משהו דחוף, ואני צריכה לחכות לשבוע הבא.

הידרדרות בראיה

אתחיל בכך שעדכון מספר במשקפיים צריך להתבצע כאחת לשנה, אז אם לא נבדקת שנתיים זה יכול להיות משמעותי. אינני מתרשם שיש לך ממה לחשוש כי בסך הכל למיטב הבנתי האופטי קראתי הצליחה להביא אותך עם תיקון כזה או אחר לראיה טובה. זה אומר שהעיניים עובדות ומתפקדות היטב ולמעשה הבעיה היחידה הינה אופטית. אני כן ממליץ להיבדק על ידי רופא עיניים, אולי אפילו לדחות את ביצוע המשקפיים החדשים עד אחרי הבדיקה.
את לא מציינת בכמה עלה המספר, האם יש צילנידר?
סך הכל אני לא מתרשם שיש לך ממה לחשוש, זה שגדל המספר לא אומר כלום. העיקר שאת רואה טוב. מה זה משנה אם יש לך מספר -2 או -4 ????
בברכה,

למעלה