הידרופוליס

petpatrol2

New member
הידרופוליס

בעמ' 13 של ידיעות אחרוננות היום התפרסמה כתבה מדהימה על פרוייקט של מלון תת ימי שאמור להפתח בדובאי עוד שנתיים! מאוד ממולץ לקרוא!

../images/Emo198.gif רוצים להיתחרות באמריקאים

הערבים של דובאי רוצים להיתחרות נגד " המערב " .

ILoveNadav

New member
אני לא רואה שום תחרות..

בדובאי הם ניצחו כבר ממזמן........ PROJECT NAME: Hydropolis Hotel (Underwater) LOCATION: Jebel Ali, Dubai, UAE LANDSIDE APPROX: 30.000 ms (Gross Floor Area) HOTEL APPROX: 75.000 ms (Gross Floor Area) DEPTH: 20 meters belowsurface COST: US$ 550 M NUMBER OF SUITES: 220 OTHER DETAILS START OF DESIGN: 2003 April START OF CONSTRUCTION: 2004 September END OF CONSTRUCTION: 2006 July OPERATING FROM: 2006 December KEY FACT: World's first under water hotel!

ILoveNadav

New member
פשוט כנסו לאתר שלהם.. חח..

למרות שהוא לא משהו. http://www.crescent-hydropolis.com/

צריך גם לקחת בחשבון

שדובאי מאוד קטנה, רק 3885 קמ"ר...זה כלום...אפילו ישראל, בלי מזרח ירושלים, יהודה ושמרון, עזה והגולן, היא 20,770 קמ"ר.. כנראה שהם צריכים לייבש ת'ים בשביל שטח...

petpatrol2

New member
אההה...

לא ממש.... דובאי זו רק עיר... היא חלק מהאמירויות הערביות המאוחדות, אם אי לא טועה

כן צודק..

אבל היא חלק מאיחוד האמירויות...לדעתי מה שקורה שם זה כבר מוגזם..הם התבייתו על תחום אחד והתחילו לפתח אותו באופן מוגזם עד שזה כבר ניהיה מגעיל.

../images/Emo198.gif איחוד האמירויות הערביות

פעם לפני 20 שנה קראו להם " איחוד נסיכויות המפרץ "

איחוד האמירויות הערביות ../images/Emo198.gif

זאת מדינה של 21 משפחות בדואיות שבראש כל משפחה עומד נסיך כלומר בערבית " אמיר " . אבו דאבי שייכת למשפחת שרג'ה , ואילו דובאי שייכת למשפחה אחרת שאני לא זוכר את השם !!! .

Amit Avigour

New member
דובאי לא כזו תיירותית

מרוב שחסר להם כסף אפילו התושבים נוסעים לבתי מלון. אבל אין שם תיירות בגלל שזה איזור מודרני שהאנשים בו לא מודרניים, ואפילו קיצוניים בדתם. הכל שם כאילו מפלסטיק. ולמה לתיירים ללכת לשם? אין שם נוף, הכל עיר, וזו לא עיר כמו ניו יורק, שיש מה לעשות בה. עיר טובה אולי לגור בה(לא בשביל היהודים לפחות).

petpatrol2

New member
בסדר, -עכשיו- אין הרבה מה לעשות

(למרות שגם בזה אני לא לגמרי מסכים איתך) אבל מה עם כשתפתח דובאילנד? כשיפתח הקניון הגדול בעולם? כשיפתחו המליון ואחד דברים שבונים שם עכשיו?

../images/Emo202.gif הולכים להקים בדובאי

...........4 אולפני קולנוע והראו איך השחקנים האמריקאים מצלמים שמה סרטים . וויל סמית הגיע לשם עם הבן שלו .

וגם !!!! ........................

מרכז לשיגור חלליות לחלל . בדיוק כמו האמריקאים .................................

oren*

New member
אין מקום להשוואה עם ניו-יורק

או כל עיר אחרת בעלת מורשת של עשרות ומאות שנים, לעומת דובאי שהחלה בתהליך הפיתוח לפני בקושי חמש עשרה שנה (מדי פעם מתפרסמת פה תמונת "לפני ואחרי" עם החולות והמדבר). חכה, יפתחו הפרוייקטים החדשים, יהיו אזורי נופש ותיירות ואנשים יגיעו לשם בדיוק כמו לכל עיר אחרת - חופים, מלונות פאר, קזינו, פארקי שעשועים (הסיבה שאנשים טסים לאורלנדו או לוס-אנג'לס - עכשיו במרחק נגיעה ממדינות רבות באסיה, אירופה ואפריקה) ועוד... לגבי האנשים הלא מודרניים, בדיוק כמו במדינות באסיה (אינדונזיה לדוגמה, שהיא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם), אין להם ברירה והם מבינים שהפיתוח תלוי באנשי המערב. כל המותגים הבינלאומיים פתחו שם סניפים, יש הבנה לגבי נשים עם חולצות קצרות, רשתות טלוויזיה בינלאומיות בבתי המלון, יינות ומשקאות במסעדות (למוסלמים הרי אסור אלכוהול) ופשרות נוספות שהם עשו על מנת לעמוד בסטנדרטים של התיירים המערביים.

עדיין לא יהיה לך בתור תייר נניח

אם נוכל מתי שהוא להגיע לשם, לא תהיה חירות, וחירות זה הדבר החשוב ביותר, המנהגים בחצי האי ערב הם פרימטיבים לחלוטין, והחופש שם כמעט, ולא מורגש אצל האזרחים, למרות שהכל מבחוץ נראה נוצץ, לכן אני יעדיף את ניו יורק, או כל מדינה דמוקרטית אחרת, ולא משנה אם בדובאי יהיו מגדלים עד הירח, ולונה פארק בשמיים, ויער בים כמובן שכל אחד והבחירה שלו, אני די עקרונית לא יתייר במדינות אנטי דמוקרטיות, מה גם שהשמועות אומרות שלא כל כך מחבבים אותנו שם.

petpatrol2

New member
עם כל הכבוד

זו הדעה שלך, ואני מכבד אותה, אבל אני, אישית, מוכן לשים גלבייה או מה שלא יהיה ולדבר במבטא אמריקאי אם זה אומר שאני יכול לשהות במלון שבנוי בגבעת חול, לבקר בקניון הגדול בעולם, לעלות לקומה העלינוה במגדל שגבוהו כמעט קילומטר, ולהנות שבועיים בלונה פארק לפני שאני בכלל מתחיל להגיע למתקנים הפחות טובים.

למעלה