היד שמאכילה

ענתי44

New member
היד שמאכילה

הבוקר אמא נאבקה בי. לא הצליחה להבין מה אני עושה לה, ואז הפחד ליפול ולהיפגע היה גדול. "מה אני עושה?!" היא השיבה בתוככה ובאמת לא הבינה למה אני מתרגזת. לא מקשרת לכך שנאחזה חזק במעקה לקושי להלבישה או לשרירים שאימצה כדי שלא אושיב אותה על הכסא לכך שזה גרם לי לכאב בגב. ואז היא הגיעה לממלכה שלה בעבר, שם היתה מבשלת ואופה לכולנו. מפנקת אותנו במטעמיה. זה עדיין הממלכה שלה בה היא מקבלת קפה ועוגה. ואז באמצע ארוחת הבוקר ראיתי אותה מפסיקה לאכול ומתבוננת בי בסקרנות, "מי לעזאזל האישה הזו?" בטח שאלה את עצמה. היא פשוט לא זכרה אותי ואת המקום בו היא נמצאת. אבל כשהאכלתי אותה נענתה בשמחה. אמרתי לה מי אני ועיניה אורו. "את הבת שלי ענתי.... החמודה" היא ספק אמרה לי ספק ניסתה להזכיר לעצמה. ואז כשאני ואמא ממשיכות בארוחה ועיניי שוב דומעות הבנתי משהו נורא ואיום על המחלה הזו. יש אולי כאלה כמו אמי שידרדרו באיטיות למחלה. כמו בהילוך איטי, לאט לאט תחליק במדרון אל תהום השכחה, ויש שמצבם יחמיר במהירות. אבל בסופו של יום, הם כולם, יקירנו, לא ידעו עוד של מי היד שמאכילה אותם. הם לא ידעו עוד שזו יד. והכי עצוב, לא יהיה להם איכפת. ולכן זה לא ממש משנה אם היד המטפחת אותם באהבה היא שלנו, בני המשפחה, של מטפלת הן בבית והן בבית אבות. זה רק אנחנו שמחשיבים של מי היד המאכילה את היקרים לנו, אנחנו ורגשי האשם שלנו. ולכן, אם אנחנו רוצים, כמוני, עוד להמשיך ולהיות אותה יד מטיבה זה בסדר, אבל גם בסדר אם היד המטיבה תהיה יד אחרת ואנחנו נלך לדרכינו ולחיינו. ורק אנחנו יודעים מתי הזמן הנכון לשחרר את היד ולתת לאחרים להמשיך במקומינו.

טילי66

New member
ענתי יקירתי

כרגיל את מרגשת עד דמעות.עכשין חזרתי מאישיבמצכ רוח נוראי הוא לא ידע מי אני קרא לי בכל מיני שמות רק לא האשה שמלווה אותו 57 שנים.עצוב בלשון המעטה
אך אני לא יכולה להרפות ואני לצידו יום יום. הבכי שלו גומר אותי אני שואלת האם אתה רוצה חיבוק והתשובה כן והחיבוק מרגיע אותו אז איך אפשר להשאיר רק
בידיים אחרות זר לא יבין זאת רק מי שנמצא בתוך המחלה הערורה מנהרת ה"אלצייהמר"הים ששואלים אותי מה חדש? יש לי רק תשובה אחת יש שיפור בהחמרה
קשה לראות איך המחלהאוכלת לאט ובטוח כל חלקה במוח.אני יודעת שאני לא עודדתי אותך אךמבינה מחבקת ואוהבת.שתיהיה לנו שנה טובה ומי יתן וקצת יותר קלה.

ענתי44

New member
זה לא מה שאמרתי

לא אמרתי לנטוש. חלילה וחס. אבל הבנתי, שאפשר לקיים חיים לצד המחלה. הנה את, מבקרת יום יום, מאכילה ובעיקר מחבקת. אבל איפשרת שעוד ידיים יטפלו באישך היקר. והשמיים לא נפלו. מה שאני אמרתי לאותם בני משפחה שבינינו שחוששים להיעזר בעזרה ומתמודדים לבד בטיפול, וזה בלתי אפשרי. והמחשבות על העברת יקירנו למשל לבית אבות היא קשה ועם תחושות של בגידה ונטישה. ולא כך.
אפילו אני, שמטפלת באמא בבית כבר 8 שנים, נעזרת בעובדת טובה, שהפכה לי לאחות ובמרכז היום. אני קוראת פה שוב ושוב על הקשיים ועל המאבקים הפנימיים בין הצורך שלך להמשיך בחייך ובין הבושה ורגשות האשמה. וההבנה שגם בבית, וגם עם אמא שלי, שכולם כל כך מתפעלים מאיך שהיא מגיבה, יחסית לחולת אלצהיימר. זה מגיע. שהיא לא מודעת איפה היא ומי לעזאזל אני. בהחלט לא טענתי לנטוש ולשכוח מיקירנו. כשאני עברתי את הניתוח הקשה בבטן, וחזרתי מאשפוז יישר לבית אבות לאמא. עם בטן מלאה תפרים, ולא היה יום, גם לא בימים של כאבים חזקים שלא התייצבתי שם והייתי עם אמא. ישבתי והחזקתי לה יד ושרתי לה, עד שכל המחלקה כבר הוכנסה למיטות והעובדת היתה לוקחת את אמא.
אני יודעת כמה קשה לך להגיע ולראות את בעלך שאינו זוכר את השם שלך וליבי איתך.

טילי66

New member
ענתילה הי

אני הבנתי מצויין למה התכוון המשורר.באתי בלי מצב רוח ושפכתי את ליבי.אני יודעת שמבין צדיק נפש. שיהיה לנו שבוע טוב וקל.מחבקת תמי

למעלה