היהודים ב 7" לילות"

Drowned World

New member
היהודים ב 7" לילות"

במסגרת כתבה שעשתה מערכת 7 לילות של עיתון ידיעות אחרונות נתנו למבקר בריטי בכיר לבקר את המוזיקה הישראלית העכשווית ולראות מה העולם חושב על מה שהולך פה מבחינה מוזיקלית בכל מקרה הוא קטל כמעט את כולם בלי סוף דווקא עם היהודים שלנו הוא יצא דיי בסדר קצת קטל את תום אבל פירגן לאורית "היהודים|| 'אם כבר': "אהבתי את זה. אני אוהב את הדרך שבה המלודיה מתפתחת. זה נשמע כמו מיינסטרים עם קצת יותר אדג'. הייתי מעדיף שרק הבחורה תשיר ולא הבחור. הוא לוקח את זה למחוזות קונבנציונלים, והיא יותר מעניינת. זה כמו שביורק היתה בשוגרקיובס וריצי לבעוט בבחור השני כי רציתי לשמוע רק אותה."

izzys

New member
אם הוא היה מסתפק רק ב"קונבנציונלי",

זה היה הרבה יותר הולם. ומספיק בהחלט כדי להעביר את הפואנטה שלו. אבל פירגן באופן יחסי.

מתנות

New member
הביקורת על היהודים הייתה בין הנעימות...

אני לא יודעת אם קראת את דעתו על שאר השירים שהוכנסו לכתבה, אבל את דעתו על היהודים הוא הביע יחסית בנימוס. לא אהבתי בכלל, לא בגלל שלא הסכמתי עם מה שהיה לו לומר, אלא הדרך. יותר מדי השוואות מיותרות.

יפה להם לקחת ת'רקע של הפורום

אהבתי ממש. ובקשר לכתוב, כנראה לכתב הבריטי הבכיר הזה.. אין טעם משהו. ואני אסתפק בזה.

חמדונה

New member
תקראי תכתבה

הבנאדם חושב שברי סחרוף משעמם, מה כבר יש לצפות ממנו?

Winston Guy

New member
אממ ,

אני חושב שזה מאד תלוי בשיר. לגביי אם-כבר, אני דווקא כן מסכים איתו שאם השיר היה מבוצע רק ע"י אורית זה היה יותר מעניין ואולי אפילו מקבל משמעות נוספת. לעומת זאת, יש שירים שאי אפשר בכלל לדמיין שלא תום ישיר אותם כמו "סוף העולם" למשל, ואם הוא היה מבקר עוד שירים אולי היה מגלה את זה גם
. ביקורת נחמדה דווקא, מאד אינדיוודואלית.

מתנות

New member
אני לא מסכימה....

כל ביצוע שונה היה לוקח את השיר לכיוון אחר לגמרי, כך שאורית לבד היה משנה ומוסיף, אבל אני לא יכולה לדמיין את "אם כבר" בלי תום... הוא חלק משמעותי בשיר. (ולא רק מבחינת הכתיבה, אלא גם השירה) בעיקר הקול שלו תופס אותי. עצבות כזאת שרק הוא יכול להעביר. הוא מביא איתו צד אחר, אני לא יודעת עד כמה הצד הזה חזק אצל אורית... כמה חבל שהשיר לא נכנס לאלבום.

../images/Emo121.gifלמה חבל?

השיר יצא על הדיסק הכפול של ההופעה האקוסטית, רץ ברדיו, מבוצע בכל הופעה והופעה של היהודים.. כשאני קונה אלבום חדש של היהודים, במיוחד אחרי כל-כך הרבה זמן שהם עובדים עליו אני מצפה לשירים חדשים שאני לא מכיר לא שיר שאני כבר מכיר בע"פ ולי אישית ממש מתחיל להימאס ממנו.

izzys

New member
למה לא חבל?

'אם כבר' פשוט סינגל שתפס, שאולי כן יש בו את ה" מיינסטרים עם קצת אדג' " המדובר. אין פה שום דבר פסול, אני לא מבינה מה הבעיה עם שיר מוכר באלבום חדש, ממש לא הייתי מתנגדת לגרסא חשמלית באלבום. ללהקה יש את השיקולים שלה, ומסיבות אלו או אחרות הוא לא יהיה בדיסק. אולי בגלל שבאמת לא מתאים ליהודים המדבקה על האריזה: " כולל את הלהיט 'אם כבר' ".

נקודה מעניינת,

אבל בכל-זאת אני חושב שזה מיותר שהוא יהיה באלבום החדש, הרי "אם כבר" כבר ממש לא חדש, ואין שום טעם שהוא יהיה במקום חומר חדש באמת. לא יודע, פשוט לי אישית זה נראה ממש מיותר.

izzys

New member
זה לאו דווקא חייב להיות במקום,

זה יכול להיות בנוסף. מאיך שהם נשמעו בראיון לגבי הדיסק נראה שהם מאוד שלמים איתו, ואני בטוחה שכל שיר שהרגיש להם מספיק טוב נכנס, אם כבר לא היה בא על חשבונו של שום שיר חדש. אני חושבת שבגרסא חשמלית השיר יכול לקבל יותר נפח. כל שינוי קטנטן ישנה משהו בתחושה של השיר. תחשוב על הקלטה חדשה ל'מלחמה שקטה' למשל, שיפור סאונד, גיטרה יותר דומיננטית, שינויים קלים בסולו, כל דבר יכול להוסיף, או לחילופין לגרוע. אבל בטוח לחדש משהו. חוץ מזה, כל שיר באנפלגד מקבל אופי קצת שונה. תוכל לבחור בין גרסא אקוסטית מהופעה לגרסאת אולפן. זה לא נחוץ באופן שבלי 'אם כבר' האלבום לא יהיה שלם, אבל גם לא יזיק לשמוע אותו בגרסאת אולפן חשמלית.

אממ ,

בתכלס נכון, אבל לא יודע למה, פשוט יש לי סלידה מסויימת מאם כבר, ולא שאני חושב שהוא שיר לא טוב, ההפך. פשוט השיר הזה נטחן באופן שהוא כבר לא מעניין, נגיד שהם שרים אותו בהופעה זה מרגיש כאילו רק בגלל שהוא כבר מן להיט מסויים וחייבים לשיר אותו, והוא איבד את כל המיוחדות שהייתה לו. למשל כמו שהיה עם "קח אותי", על אותו משקל. לא הייתי יכול לשמוע אותו יותר, הייתי מעביר אותו במערכת אבל אחרי שעברה תקופת זמן, ואפילו בהופעות הוא כבר לא מבוצע ברצף הבנתי מה אני כל כך אוהב בו, ואפילו הבנתי שהוא פשוט אחד השירים הטובים ביותר שלהם. בקיצור אני חושב שטחינה של שיר עושה לו רק רע .
. מורצ'.

מתנות

New member
בדיוק כמו שמור אמרה.

למה לא חבל? גם דונק לייק כבר לא כל כך חדש, ואני עדיין לא רואה התנגדות מסויימת שיהיה חלק מהדיסק החדש. זה ש"אם כבר" הצליח בתור סינגל, לא הופך אותו לשיר פחות ראוי להיכנס לאלבום. הרי זה לא בא על חשבון חומר חדש שאתה לא מכיר. זה לא או זה או זה. אני אישית אוהבת את השיר הזה, מאוד, והייתי שמחה לשמוע אותו חלק מאלבום, לא דווקא בגרסא חשמלית שתחדש לי משהו, אלא חלק מתוצר כלשהו של היהודים, ויש רק סיבה אחת שלא כזה מפריע לי שבסופו של דבר הוא לא חלק מהאלבום- זה מה שהיהודים בחרו, זה מה שמרגיש להם נכון. ורק עם בחירה אמיתית ולא מתחשבת בסינגלים/הבטחות הדיסק יהיה שלם.

eliavtu

New member
כנראה שהוא פשוט לא מתאים לאלבום..

לא נראה לי שיש קשר בכלל לזה שהוא פורסם קודם/הפך ללהיט וזה..

למעלה