היהודים לא אמורים לקבל לחיקם את המעוניינים ביהדות?

שמלת תחרה1

Well-known member
לאחר שנתיים היא עברה הליך גיור מסודר בבית הדין האזורי "גוש עציון" שבראשות הרב ישראל רוזן ז"ל. אחרי שרבני הגיור התרשמו לטובה מידיעותיה וכנות רצונה, היא טבלה במקווה וביולי 2016 ניתנה לה תעודת גיור.

המוסלמים הנוצרים חיים למען דבר אחד למשוך את היהודים לדתם, ולמחוק את גזע אברהם.

והיהודים מקשים על מי שמעוניין להצטרף אליהם.

אבי בן 1231

Well-known member
לאחר שנתיים היא עברה הליך גיור מסודר בבית הדין האזורי "גוש עציון" שבראשות הרב ישראל רוזן ז"ל. אחרי שרבני הגיור התרשמו לטובה מידיעותיה וכנות רצונה, היא טבלה במקווה וביולי 2016 ניתנה לה תעודת גיור.

גם אני לא הבנתי את הקושי שיוצרים.
האם כאשר אני נוצרי שרוצה להתגייר אני הופך ליהודי כשר רק אם גונבים לי חתיכת עור מאבר המין??

שמלת תחרה1

Well-known member
גם אני לא הבנתי את הקושי שיוצרים.
האם כאשר אני נוצרי שרוצה להתגייר אני הופך ליהודי כשר רק אם גונבים לי חתיכת עור מאבר המין??
לא גונבים, אין להם מה לעשות בחלק מאבר המין שלך. ולא מספיק שתעבור מיחה כדי להפוך ליהודי, כדי להתנצר לדעתי מספיק שישפכו עליך מים

משתפרת1

Well-known member

הליך הגיור האורתודוכסי (היחיד שמקובל על הרבנות בישראל) מערים קשיים על המועמד כדי לברר ולוודא שרצונו להפוך יהודי הוא אמיתי, שהוא רוצה להגיע ליהדות ולא לטובת הנאה כלשהי שההגדרה יהודי תביא לו. כך אנשים שמנסים להתגייר כדי שיוכלו להתחתן בישראל עם יהודי עוברים תהליך ארוך של למידה והכשרה והוכחה של אמיתות הרצון להיות יהודי.
גם הקורס הצבאי הוא קשה והגיור של המועמדים הוא ממש לא אוטומטי. לא מעט מהם נושרים מהקורס שמיועד לאנשים שמוכיחים ע"י התגייסותם לצבא את השתייכותם לישראל. באזרחות ההתגיירות מסובכת עוד יותר.
יש אפשרות לגיור רפורמי שמעמיד פחות קשיים על המועמד, ומשרד הפנים מחוייב לרשום את המגויר הרפורמי כיהודי. הרבנות לא מקבלת גיור כזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם הקורס הצבאי הוא קשה והגיור של המועמדים הוא ממש לא אוטומטי. לא מעט מהם נושרים מהקורס שמיועד לאנשים שמוכיחים ע"י התגייסותם לצבא את השתייכותם לישראל. באזרחות ההתגיירות מסובכת עוד יותר.
רק נציין שהליך הגיור הצבאי מסתיים בעמידה בפני בית דין אזרחי בדרך כלל.

lemner40

Well-known member

זה לא היהודים
זאת מדינת ישראל שמכרה את אלוהים והדת ליהודים קיצונים , לחרדים,
חלק גדול מהיהודים היום כמו האתיופים, התימנים וחלקים מיהודי אשכנז
אלו קבוצות של גויים שיום אחד התגיירו,
בלי רבנות ובלי מבחנים
כל הקבוצה ביחד
הם אמרו שהם יהודים ומאותו היום הם וצאצאיהם יהודים

Harrington

Well-known member
מנהל
היהודים לא אמורים לקבל לחיקם את המעוניינים ביהדות?
בהחלט כן וכך אכן נעשה. העיכובים בהליך הגיור לא נובעים מהרחקת המעוניינים, אלא מהקושי לזהות מי מעוניין מהסיבות הנכונות ואת מי עדיף לנפות שכן הוא מעוניין מהסיבות הלא מקובלות (למשל תקציבי קליטה, שיקולים משפחתיים וכיו"ב).

צריך להכיר יותר פרטים, אבל לא מן הנמנע שזה בס"ה חלק ממחלוקת ישנה בין גיורי הרב רוזן למנהלי המערכת המאוחרים יותר שאולי לא מקבלים את גיוריו. ככל שאני צודק, הרי שאין קשר ממשי או ענייני לגיורת עצמה ואין כאן עניין של "הרחקת המעונין להצטרף ליהדות" אלא בס"ה משחקי אגו (והמעורבים יטענו שעל בסיס עמדה הלכתית עניינית) בין כמה גורמים ש'מעל' לראש שלה.

למעלה