היה היום ערב דל משתתפים אך מעניין למדי

DoronModan

New member
היה היום ערב דל משתתפים אך מעניין למדי

ומעניין גם שהמפגש הוקדש בחלקו לארוע האספרנטיסטי בעקבה. ובכן ישראלים בירדן, ובשבוע הבא תהיה לנו כמדומני הרצאה על ישראלים במצרים. המשכיות

Ni estis nur ok geamikoj. אני לא סופר את עמרי, למרות שהוא המרצה המיועד, כי הוא הגיע למעשה רק לחלק השני של הערב. אני גם לא סופר חברי הנהלה שנכנסו להרצאה לפני הישיבה ותלמידי הקורס למתחילים שנכנסו לחדר לקראת השיעור. ממסיימי הקורס לממשיכים היה לצערנו רק ינאי. ישראל הגיע בסוף המפגש. אבל גם מהוותיקים היו רק יהושע, אלuויר, יעל, אלדד, יואלה.
מפאת השעה המאוחרת אפסיק עכשיו, ואני מקווה שינאי ירחיב לגבי התוכן עצמו.

DoronModan

New member
פירוט נוסף על הערב

מכיוון שינאי לא הרים את הכפפה (עדיין?), אני אוסיף קצת, גם למען הדיוק ההיסטורי, החברים, ולמען לאה שהיא גם על תקן 'היסטוריונית' של המועדון.
ב-18:30 היו רק כ-5 חברים, שמשום מה חיכו בחוץ, על אף שחדר המועדון היה פנוי, יהושע התבקש על ידי עמרי להתחיל את ההרצאה על עקבה היה עסוק בלחפש אחר האיש הטכני, כדי להכין את הציוד האורקולי עבור עמרי. לכן תפסתי את החפץ הראשון שמצאתי בחדר, זה היה שעון מעורר, ואילתרתי פעילות: כל אחד צריך לחבר שאלה באספרנטו לגבי השעון, ולאחר כמה שניות לבחור 'קרבן' שיענה על השאלה באספרנטו. זה שענה צריך בתורו לחבר אלה ולבחור עונה, וכן הלאה. השאלות היו למל: כמה שניות יש בשעה, מה צריך לעשות עם השעון כדי להתעורר ב-7:10 בבוקר. דרך זה למדנו את המילים hormontrilo - מחוק השעות, ו-minutmontrilo- מחוג הדקות. שעון מעורר: vekhorloĝo. המילה לסובב (את המחוק) - turni ולא turnigi, בעוד שלהסתוב זה כמובן turniĝi. הגייה - חוץ מ-prononco, גם elparolo, שהיא מילה יותר מקורית-אספרנטית.
הפעילות הזו ארכה כ-10 דקות ואז יהושע התחיל, ודיבר על ההגעה מ- ולעקבה, בתוספת פכים קטנים.. כשעמרי הגיע, בערך אחרי 30 שעה נוספת, הסתבר שהוא לא הביא עמו את התיק עם המקרן שלנו (לדבריו בגלל שנסע ברכבת...) והמתאם בין הפורמאטים HDMI ו-VGA שהיה בציוד שלנו בתוך התיק, היה מסייע להקרנת השקופיות שלו, ועל כן הסתפקנו בלראות (קצת בקושי) את התמונות דרך המחשב שלו. היו כמה תמונות מהטיולים באילת וסביב לה, וכן כמה תמונות מעקבה, ותמונות מהקונצרטים. לאחר מכן היה השיעור של אלדד, שכבר לא נכחתי בו עקב מחויבות קודמת.

DoronModan

New member
נזכרתי

שהיה גם יגיל. אם היה עוד מישהו עימו/עמה הסליחה

למעלה