היה חמוד!

greeneye

New member
היה חמוד!

במיוחד הקטע הקצרצר הזה, שאיל וטל מדברים, והם חמודייםםםם אוי, אבל זה היה קצר מידי. ודוב היה חמדמד גמכן. (במיוחד בלובה שהוא צועק "יאאאאאלה איתכם!!!" זה קורע כל פעם מחדש). אעע..צריך צילומים! (נו, יובל צ'יפס והסטטיסטיקות, אתה רוצה לברר כמה פעמים אמרתי שצריך צילומים? כן? הא?).

greeneye

New member
אה ושכחתי!

היום הייתי בשיעור פרטי בלשון בישוב עומר (ליד באר שבע. אני גרה ברעות להזכירכם שזה בממוצע שעתיים נסיעה אם נוסעים בכביש 6..תראו מה אני עושה בשביל לעבור את הבגרות המחורבנת!), והיינו ברחוב צר וחביב, ואמא אמרה "אוי תראי איזה בית קפה נחמד! הרהיטים יפים והשם חמוד!" -אני מסתכלת- "אמא! זה קפה פיטפוט בבאר שבע! נו, סטיב, עובד החודש?" אמא לא זהיתה. מה איתכם? ותאחלו לי בהצלחה ותחזיקו לי אצבעות לקראת המתכונת בלשון, שהיא מחר.

Yuvalenko

New member
חחח... ../images/Emo13.gif גברת ציפיטפוט!!.. ../images/Emo3.gif

וואלה, לא ידעתי שיש אשכרה מקום כזה. (אני מדבר על באר שבע, כן?) הסטטיסטיקה אומרת שאת מתלוננת על הצורך בצילומים אחת ל3 שעות, גם מתוך שינה. (נרגעת?) באמת הקטע הכי חמוד היה השיחה הקצרצרה בין TL לIL (נכון באנגלית זה נחמד יותר?) אני ממש נקרעתי מצחוק שם, בעיקר כי רוב הבדיחות שלהם אלה בכלל בדיחות פרטיות שרוב האנשים לא מבינים.
מר נמלים היה קצת יבש עם איל משו מה, אבל אורנה.. אח... אורנה.. אני אומר לכם - שחקנית דגולה. חבל שלא באה יותר לידי ביטוי בפרק הזה או בכלל העונה, אין לי ספק בכלל שהיא היתה מרימה לבד את הרמה בפרקים הירודים יותר. איך היא שמה לב לשרשרת הדקיקה הזאת על הצוואר הנפוח של קושניר?!?
אני לא יודע אם אני חולם, אני מציאות.. שלום, ברוך מי בא..

greeneye

New member
הכל בגללך.

אמרתי שתחזיקו לי אצבעות למתכונת. אפחד מכם לא עשה את זה, ולא איחל לי בהצלחה, ובגלל זההההה הלך לי חרא. חראאאאאאאא. אני לא יודעת תחביר, שזה כבר חולני. אבל למה צריך את זה?!?! אני לא מדברת עם מישהו ואומרת: היי(פניה), יובל(נושא), הלכת (נשוא) לעבודה (ת.מקום) אתמול (ת.זמן)?

Yuvalenko

New member
מר נמלים ../images/Emo26.gif

במהלך הצילומים האחרונים שמנו לב שאיל וטל קוראים לדבל'ה כל הזמן "מר נמלים" ולא הבנו למה. אז בסוף אחרי שהם יצאו תפסתי את איל ושאלתי אותו "מה זה לעזאזל מר נמלים?!?!" או מסתבר שההסבר די פשוט - דב נבון, הוא כאילו דב נמלים? אז שם המשפחה שלו זה נמלים. מכאן - מר נמלים. זה מה שקורה שמחזיקים אנשים כמו טל ואיל ערים עד 2 בלילה.

greeneye

New member
חלקית.

יש 6 שאלות, בוחרים 4, ויש יותר תחביר. עשיתי את כל השחבור שניתן, אבל חלק היו קשורים גם בלתחבר, וגוועלד.

Yuvalenko

New member
אני (אנחנו) ממש מצטער(ים)...אבל

הניתוח שלך לא נכון - הלכת זה נושא + נשוא. יש מתכונת חוזרת? מועד ב' כזה?

greeneye

New member
לאו דווקא,

אם יש כבר נושא במשפט אז הוא הנושא. אם לא, אז ההלכת הוא הנושא והנשוא. ניתן להגיד גם: היי! הלכת לעבודה אתמול? וכאן ההלכת הוא גם נושא וגם נשוא ואפשר להגיד: היי יובל! הלכת לעבודה אתמול?" ולכן היובל יהיה הנושא, וההלכת רק נשוא

Yuvalenko

New member
אני מצטער, אבל זה לא נכון גל..

המשפט "הי יובל! הלכת לעבודה אתמול?" הוא משפט שמורכב משני משפטים. החלק השני הוא משפט בפני עצמו "הלכת לעבודה אתמול" כש"הלכת" הוא נושא+נשוא, לעבודה - ת.מקום, אתמול - ת.זמן. אם זה היה רק נשוא - היית אומרת או "יובל הלך לעבודה אתמול" או- "אתה הלכת לעבודה אתמול". אי אפשר להגיד בתור משפט רציף "יובל הלכת לעבודה אתמול". זה נשמע רוסי גם ככה.

greeneye

New member
לא.

עבר המווווון זמן מאז שהיית בבצפר, לא? יש דבר הנקרא פניה. היי יובל, זה לא משפט בפני עצמו, הוא פנייייייייה. היי יובל, הלכת לעבודה אתמול?
היי מציין כאן פניה, ויובל הוא הנושא.

Yuvalenko

New member
אני יודע מה זה פנייה, אני מלמד לשון

בזמני הפנוי, ואני מאוד מעוניין שתשאלי את המורה שלך לגבי המשפט הזה. אני חושב שאת טועה. "הי יובל" זה הפניה, אבל יובל לא יכול להיות הנושא.

F10J

New member
א. יש לך זמן פנוי? ../images/Emo13.gif

ב. אתם מתווכחים על עניין של בין חצי נקודה לנקודה בערך. ג. יובל יכול להיות הנושא אם הוא רוצה ד. אני דפוקה :) ביי

Yuvalenko

New member
תשובות ../images/Emo26.gif

א. יש לי החל ביום שני (שימי לב - החל ב. לא החל מ'. חשוב לזכור..) ב. זה גם נכון, אבל חשוב לדעת הכל לדעתי. ג. אני לא רוצה להיות הנושא!
ד. את לא. בי

F10J

New member
../images/Emo13.gif

א. החל מיום ראשון אני אזכור להגיד החל ב' ולא החל מ' ב. מה חשוב בלדעת הכל? ג. מעדיף מושא ישיר? ד. באמאש'ך?

למעלה