היה כאן פעם שרשור על משפחות מעורבות

מתנדב

New member
היה כאן פעם שרשור על משפחות מעורבות

ועל התבוללות שקורה היום שמשפחות דתיות מתחתנים עם גויים, על המעורבות שקורה... מנתוני הסוכנות היהודית עולה, שישים אחוזים מהמשפחות היהודיות ברחבי העולם הן משפחות מעורבות. ראש הוועדה לחינוך יהודי בתפוצות בסוכנות היהודית טען בעת שהופיע בפני וועדת העליה, הקליטה והתפוצות של הכנסת, כי שיעור ההתבוללות בתפוצות הולך וגדל בקצב מוגבר, לדבריו, היום שישים אחוזים מהמשפחות היהודיות ברחבי העולם הן משפחות מעורבות, והוא ציין עוד כי מתוך שני מליון יהודים בעולם, רק חצי מליון מקבלים חינוך יהודי כלשהו... המצב פשוט מזעזע...

Marinka78

New member
אכן. לכן אני בעד לעודד את העליה

אז יהיו פחות משפחות מעורבות, כי הסביבה לבחור ממנה בן זוג תהיה יהודית. וגם החינוך בארץ יותר יהודי מאשר בתפוצות (לפחות אנחנו מכירים את החגים שלנו וכאלה). אבל! אם הייתי חיה בגולה והבת שלי הייתה רוצה להתחתן עם גוי, מתוך אהבה כמובן, לא הייתי עוצרת בעדה. אין מה לעשות, בגולה מתבוללים. וקבוצות שלא מתבוללות מעוררות אנטישמיות (הכללה גסה, כמובן, אפשר להביא דוגמאות נגד, אבל בגדול זה נכון). לכן הפתרון היחיד שאני רואה שלא ניעלם מעל פני האדמה היא העלייה. גם של משפחות מעורבות. כי ילדיהם כבר יגדלו בארץ כיהודים, ו"יצטרפו לשורותינו"

מתנדב

New member
Marinka78, הבעיה היא שכפי המצב של

היום במדינה, בעוד כמה שנים ההתבוללות בארץ גם תהיה באחוזים גבוהים מאוד...

Baby Boo

New member
נו לא חייב...

פה באופן יחסי יש יותר יהודים על.. מגעיל להגיד אבל על שטח של מקום. בגולה זה לא ככה. בתור אחת שעלת מרוסיה ויש לי המון חברים רוסים המון מהם מעורבים הורה יהודי הורה גוי. זה משהו בלתי נמנע כי אתה לא בוחר במי לאתאהב ורבי חיים בערים גדולות שם אחוז היהודים שנמצא מפוזר ומה לעשות פוגשים מעורב. בגדול אני רוצה להתחתן עם יהודי וחופה והכל אבל ברור לי למשל שרבות מחברותי יתחתנו בכפריסין כי ככה זה..

lala897

New member
מה זאת אומרת כי ככה זה?

השאלה אם חשוב להן שילדיהם ישארו יהודים או לא. ולדעתי כן אפשר לבחור במי להתאהב. בכלליות. יש יוצאים מהכלל אבל אם זה מאד חשוב לך אתה משתדל לא להכניס את עצמך לסיטואציות מסוימות.

Baby Boo

New member
או קיי אבל כשאתה גר בין גויים

זה לא בסדר העדיפויות שלך. אצלי נגיד במשפחה זה היה חשוב אבל שני הורים שלי באים ממקומות של יהודים. ככה שלהם קל להגיד דודים שלי נשואים לגויות כי ככה זה.. כשאתה גר בגולה זה לא מה שמתריד אותך וזה לא מזיז לך כל כך.. גם אם בגדול כן כשאתה מגיע לסיטואציה זה לא..

lala897

New member
טוב. אם זה לא בסדר העדיפויות של אז

זה משהו אחר. ומבחינתי הבעיה היא שזה לא בסדר העדיפויות.

Baby Boo

New member
ושוב קל לך לדבר

כי את גרה פה במסדרת מסויימת. קרוב לודאי אם הית דתיה שגרה בגולה הית מתחתנת עם יהודי מהקהילה אבל ליהודים שגרים בין גויים עובדים איתם והכל מעורב החתונה היא חלק מזה..

lala897

New member
את צודקת../images/Emo13.gif קל לי לדבר והרבה דברים

הם לא בעיה בשבילי בגלל המסגרת שבה אני חיה. אבל זה לא מפחית מחומרת המעשה,לדעתי,גם אם זה טבעי וחלק מזה, זה לא אמור להיות ככה.

lala897

New member
נכון.

אני מדברת כמובן מנקודת המבט שלי על העולם.

Marinka78

New member
הבהרה קלה

מכיוון שבמדינת ישראל לא קיים מוסד הנישואין האזרחיים, וגם אסור להתחתן נישואים מעורבים, הברירה היחידה של זוג מעורב היא להתחתן בחו"ל. (דרך אגב, נושא נפלא לדיון מתישהו). זה שמדינה מונעת מאזרחיה נישואים בגבולות ישראל זה ממש לא אשמתם. עכשיו לגבי ילדים יהודים או לא: כל אחד מכם יודע שמי שנולד לאמא יהודייה הוא יהודי, לא משנה איפה הם התחתנו, ואם התחתנו בכלל.(ממזרים זה נושא נפרד). דרך אגב, למיטב ידיעתי החוק הזה שדם האם קובע נקבע בתקופת הרומאים. רומאים רצחו גברים יהודיים ואנסו נשים יהודיות. לכן נוצר מצב, בו היהודים החליטו שתינוק של אישה יהודיה ואנס רומי יחשב כיהודי, לצורך שמירת יתרון דמוגרפי כלשהו.

למעלה