היה לי אתר, ולא חידשתי את הדומיין מרצוני...

michaly2003

New member
היה לי אתר, ולא חידשתי את הדומיין מרצוני...

כי לא רציתי שהאתר יהיה עוד באויר, ואז חברה שגונבת או רוכשת דומיינים של אחרים גם לקחו את האתר שלי, ועדין מפעילה את האתר באיחסון שלהם, ומוסיפה פרסומים מסביב. אין לי בעיה שמישהו אחר ישתמש בדומיין, כי הרי לא רציתי לחדש אותו. הבעיה שהם משתמשים באתר שלי, יש שם טלפון שלי, תכנים, עיצוב הכל... מה עושים ? זאת חברה מחו"ל, איך להתמודד מולם שלא ישתמשו באתר שלי...?

תנסי פניה ישירה בכתב

לאתר, דרך מנגנון התלונות שלו complains, claims, support רוב הסיכויים שיש משהו כזה באתר עצמו. תכתבי שהעתיקו אתר שזכויות היוצרים בו שלך ושהורדת מהרשת מרצון. לא בטוח שיעזור אך אין לך מה להפסיד. לשם כך אולי כדאי שתשתמשי בתיבת דוא"ל חדשה שתפתחי אצל אחד מספקי הדוא"ל רשת החינמיים.

michaly2003

New member
אבל עשו זאת במכוון, כך שהם רק מחכים למכתב

הדואג שלי. ומה יהיה אחכך אולי אפילו יותר גרוע. לכן רציתי להראות לך הקישור מי אלה, הם בפרוש כותבים בעמוד הבית שאנחנו שולטים בדומיין שלך.

זאת הפרשנות שלך

בדיוק כפי שאת "קבעת" שזה אתר שעוסק ב"גניבת דומיינים". כשהם כותבים שהם שולטים בשם המתחם שלך, הם לא פונים אלייך, כי את לא לקוחה שלהם, הם פונים ללקוחות שלהם.

פרשנות לדורון

מה שדורון בעצם אומר זה - תנסי לגרום להם להסיר בצורה נעימה. אם לא - לאיים בתביעה תמיד אפשר אל לא תמיד זה כדאי. בקיצור - אל תדאגי. תזהירי אותם, ואם לא ילך - לכי קדימה בצורה יותר מאסיבית. אולי יצליח וזהו?

michaly2003

New member
אם הם גבו את האתר שלי, זה כבר אומר

שהם עושים דברים לא כשרים ולא חוקיים - וזה גם נתון לפרשנות שלי ?

קודם כל

אני לא יודע מי זה "הם". לפי מה שהבנתי זה אתר אירוח ולמעשה את לא יודעת מי רכש את הזכויות בשם המתחם שהיה פעם ברשותך והחלטת מרצונך החפשי לא להמשיך לשכור. רק מה, את משוכנעת שששם המתחם מוחזק היום על ידי אתר האירוח, אולי כן ואולי לא. לאתר הזה את קוראת "הם". נניח שזה באמת המחזיק. את מכירה במקרה את "פרפר נחמד", הסדרה של הטלוויזיה החינוכית? באחד הפרקים של הסדרה הזאת, אחת הדמויות (אאל"ט הדמות אפי, המגולמת על ידי השחקנית אפי בן ישראל אומרת משפט מאד חשוב: "לא כל מי שצועק צודק!" זה שאת כותבת כמה פעמים "הם גנבו לי" לא הופך את זה לנכון. וזה לא רק מפני שאף אחד לא גנב ממך כלום, ולא מפני שאתר הוא לא דבר הניתן להיגנב, אלא מפני שלמעשה, את הפקרת את הקבצים שלך על שרת של צד שלישי שמכר לך שטח אכסון. צריך לבדוק את הסכם האכסון שלך, לראות אם מותר לו להציג את הקבצים האלה ברשת לאחר סיום ההסכם. בפועל אף אחד לא הזיז כלום, את יצאת מתוך הנחה שהאתר יורד. בפועל האתר נשאר באוויר. אין כאן אפילו העתקה. אלא אם כן לא הבנתי אותך ואת מחקת את האתר מהשרת לקראת סיום האירוח ו"הם" העלו אותו מאיזשהו גיבוי. הבהרה נוספת: אם היית אומרת ששינו פרטים באתר, (למשל מחקו את שמך ובמקומו רשמו שם של עסק מתחרה, כתובת וטלפון שלו במקום שלך) הייתי אומר שמדובר לכאורה על "גניבת עין" שזו עוולה מסחרית. אבל לפי שסיפרת, לא זה המצב.

michaly2003

New member
אני ממש לא הפקרתי את הקבצים שלי על שרת אחר

לא מבינה איך הגעת לזה, אני מחקתי את הקבצים שלי, וגם האיחסון שלי אמר שהם העתיקו את הקבצים במטרה לשים פרסומים מסביב באיחסון שלהם.

כי לא כתבת בהודעתך הראשונה

שהעציקו, כתבת שפשוט לא חידשת את שם המתחם, זה הכל. העתקה של אתר ללא רשות מהווה לכאורה הפרת זכויות יוצרים.

תשובתו של דורון היא דוגמא נפלאה

למה שאנחנו כל הזמן אומרים - אין פורום אינטרנטי מהווה תחליף לעורך דין במקרה ספציפי. אף פעם לא נמסרות כל העובדות הרלוונטיות. מאוד קשה לתחקר את השואל על מנת להבין את כל העובדות. תמיד נדמה לך שאמרת אבל לא והצד השני בכלל לא שמע... בקיצור - אם זו שאלה כלכלית אמיתית ולא תרגיל מחשבתי, שימי קצת כסף בצד ולכי להתייעץ עם עו"ד שמבין או שתזנחי את העניין. אם תנסי ללכת באמצע - לטפל אבל על בסיס "יעוץ חינמי באינטרנט" - סביר להניח שהנזק שיגרם לך יהיה גדול יותר בגלל טעויות שתעשי.

העניין הוא ככה:

א. כמו שנכתב כאן אלפי פעמים, הפורום אינו תחליף ליעוץ משפטי אצל עו"ד. ב. למרות שאני לא נותן לך יעוץ, אני כתבתי לך מה לעשות לפחות כצעד ראשון" ומשום מה את החלטת להתעלם מכך, או שזילזלת בכך. ג. עכשיו אני רואה שיורם כתב לך גם בדיוק מה לעשות. הוא נתן לך שתי דרכי התנהלות אלטרנטיביות, בנוסף למה שהמלצתי לך. אם במקרה שכחת, אני מזכיר לך שמה שאני הצעתי לך זה לפנות לאתר שמנהל את שם המתחם ולהגיש תלונה. בנוסף, יורם הציע לך אחת משתיים, או לפנות ליעוץ משפטי אצל עו"ד שמתמחה בתחום, או לרדת מהעניין.

למעלה