היה לי ביקור הביתה מהוצאה לפועל

ליליxx

New member
היה לי ביקור הביתה מהוצאה לפועל

בו רשמו מה יש לי בבית. שאלתי היא, ברגע שירוקנו לי את הבית, ונניח שאני מוותרת על כל הרכוש שהם לוקחים, האם כאן ניגמר הסיפור או שהם עלולים לגעת ברכוש אחר שלי, בחשבונות בנק, דירה על שמי או משכורת? החוב הוא לבנק. במקורו מדובר על 3500 שח אבל זה כבר תפח ל9000. אין לי כרגע את הכסף ופיתרו אותי מהעבודה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? תודה

עיקול מטלטלין

אינו מונע עיקול כספים או עיקול הדירה. בהתחשב בחוב, נסי להגיע לפריסה הגיונית מבחינתך. אם אינך עובדת ומצבך הכלכלי מצדיק זאת, פני ללשכה לסיוע משפטי הקרובה למקום מגורייך.

ליליxx

New member
תודה.

איפה אני יכולה לברר על לשכה לסיוע משפטי? שאלה שאני שואלת ברצינות: הבנתי שאנשים נכנסים לכלא בשביל הוצאה לפועל. האם אחרי זה הבן אדם חופשי מהחוב (כמו שכל פושע שריצה את עונשו שילם את חובו לחברה ואין לבאו אליו בעונשים נוספים על אותו פשע)? האם יש לי אפשרות להמיר את החוב בישיבה בכלא? אם כן, איפה אני מבררת על כך? דרך אגב, רק מתוך סקרנות. נניח שיש לי חוב של 200 שקל ומסיבה כל שהיא אני לא משלמת אותו(נניח שאני לוקה בשכלי או לא נמצאת בארץ). האם יכולים לעקל לי רכוש בערך מיליון שקל, ובאם אני עדיין לא משלמת אז לעקל לי גם דירה בשובי עוד מיליון שקל ואם עדיין לא שילמתי להמשיך עוד בעוד, למרות שהרכוש שנלקח ממני כבר מזמן החזיר את החוב?

ליליxx

New member
ועוד שאלה לכל מי שיכול לעזור לי

האם ידוע לכם על גוף תמיכה נפשית לנפגעי הוצאה לפועל? אולי מפגשים של קורבנות שם אפשר לדבר על זה או משהו דומה? זה מאוד יעזור לי.

יוסי99

New member
תשובות

1) אין טעם לדעתי לרוץ ללשכת הסיוע המשפטי בהכרח. תגיעי ללשכת ההוצל"פ וחפשי את דוכן הסיוע של התנועה למלחמה בעוני. זאת לאור גובה החוב הנמוך - יש סיכוי טוב לזכות בפריסת תשלומים סבירה ולגמור את העניין. 2) את ממשיכה לשאול שאלות בנוגע ל"להפטר" מהחוב - אז הסבר קצר: חוב לא נעלם, עד שאת משלמת אותו. למה ? כי את חייבת את הכסף הזה למישהו. ואותו ממש לא מעניין כמה ימים הייתה בכלא, או מה עיקלו לך מהבית. כל אלו הם בעיקר אמצעים לדרבן אותך לשלם. 3) העיקול צריך להיות בפרופורציה. בכל מקרה, אם הרכוש המעוקל נמכר, את זכאית להפחית את תמורת המכירה מגובה החוב. לכן, בדוגמה התיאורטית שלך, לא רק שמראש אסור להקל בפרופורציה לא סבירה, אלא שאחרי שמכרו את אחד הפריטים, אז אפשר לסגור את התיק כי זה מכסה את גובה החוב. יחד עם זאת: א) תזכרי שהתמורה שמקבלים עבור רכוש מעוקל היא אפסית - אפשר לקבל 50-100 ש"ח על טלוויזיה למשל. לפיכך, אם אין לך ברירה אחרת, כבר עדיף למכור את הרכוש באופן עצמאי ולשלם את החוב (ויותר כדאי להגיע ללשכה ולנסות להגיע להסדר תשלומים שבאמצעותו אפשר יהיה לנסות לעכב את ההליכים). ב) בגלל שהתמורה כ"כ נמוכה, הגיוני לעקל רכוש בשווי 20000 ש"ח על חוב של 9000 ש"ח - כי העיקר הוא כמה כסף יקבלו על זה במכרז הוצל"פ.

ליליxx

New member
תודה

אולי משהו פה יכול לתת לי כתובת או טלפון של לשכת ההוצל"פ. עוד כמה שאלות (אני בורה לחלוטין בנושאי משפט כך שלא יודעת איך להתנסח) איזה סוג של עיקולים הוצ"ל מותר לעשות? האם רכוש רשום וכשר בחו"ל של אזרח ישראלי נגיש מבחינתם? מה עם קופת גמל סגורה? מה עם כספי הפנסיה שלי? לגבי רכוש שהם מעקלים, האם הם יכולים לקחת גם תמונות וכל מיני פסלונים או ספרים או דברים בעלי ערך בעיני אבל לא בעלי ערך בזכות עצמם? האם הם יכולים לפרוץ את הבית אם הם באים כשאין אף אחד בפנים? אם כן, במקרה שלי יש לי שער משותף עם בעלי הבית (אני גרה בשכירות), האם הם יכולים להזיק לשער זה שאינו שלי בכלל וכמובן שבעלי הבית שלי לא חייבים להם כלום? אם הם פורצים את הבית ולוקחים דברים כשאני לא נימצאת, איך אני יכולה לדעת מה הם לוקחים? האם הם משאירים איזה טופס שם כתוב הכל? איך אני יכולה למנוע שאחד מהעובדים לא יקח לעצמו איזה פריט שמוצא חן בעיניו? האם הם יכולים לפרוץ גם בלילה? מה לגבי שישבת? האם הבנק קיבל כבר את הכסף מההוצא"ל ואלה עכשיו בעלי העיניין להוציע ממני את הכסף או שהבנק לא מקבל כלום עד שאני לא סוגרת את החוב כפי שניסחת?

יוסי99

New member
עוד תשובות

יכולים לעקל הכל, למעט דברים בסיסיים (מקרר, תנור חימום, מיטה..) הנחוצים לקיום. חשבונות בנק וקופות גמל בוודאי, רכוש בחו"ל אני מאמין שיהיה להם קצת קשה. נזק - בעיה שלך למיטב ידיעתי. איך לסמוך ? לא יודע איך זה עובד, אני מניח שפשוט אמורה לסמוך על הפיקוח שיש עליהם או משהו. עיקול בכל מקרה מתבצע בשני שלבים: א) רושמים מה יש לך ב) כעבור שבועיים יכולים לקחת את זה לילה ושישבת - למיטב ידיעתי אין מניעה, אבל יותר סביר להניח שיבואו בשעות היום ביום חול. חשוב מאד: הסבר לגבי הוצל"פ - הוצל"פ זה לא איזה עוף מוזר. זה מנגנון של המדינה לגביית חובות. הם כמובן לא משלמים לבנק את החוב שלך. החוב שלך הוא מול הבנק. הבנק יכול לגבות ממך את החוב, ואם הוא לא מצליח לגבות ממך ישירות, יש לו זכות לפעול בהוצל"פ. כל הליך הוצל"פ הוא הליך יזום ע"י הזוכה (כלומר הם צריכים לבקש ואף לשלם אגרה מסויימת, כדי לפתוח לך תיק \ לעקל וכו). שוב- הסכום נמוך ונראה שאפשר לפתור את הבעיה בקלות, אם תפסיקי לשאול שאלות באינטרנט ופשוט תיגשי לאחת הלשכות לקבל הסבר יותר מפורט ולמצוא פתרון מהיר לבעיה.

ליליxx

New member
רק הערה קטנה, הנזק לשער זה לא בעיה

שלי אלה של בעלי הבית שלי. לי אישית בתאוריה לא צריך לשנות, ובאופן רישמי אני לא אשמה על הנזק הזה כלפי בעלי הבית.

יוסי99

New member
עוד תשובות

יכולים לעקל הכל, למעט דברים בסיסיים (מקרר, תנור חימום, מיטה..) הנחוצים לקיום. חשבונות בנק וקופות גמל בוודאי, רכוש בחו"ל אני מאמין שיהיה להם קצת קשה. נזק - בעיה שלך למיטב ידיעתי. איך לסמוך ? לא יודע איך זה עובד, אני מניח שפשוט אמורה לסמוך על הפיקוח שיש עליהם או משהו. עיקול בכל מקרה מתבצע בשני שלבים: א) רושמים מה יש לך ב) כעבור שבועיים יכולים לקחת את זה לילה ושישבת - למיטב ידיעתי אין מניעה, אבל יותר סביר להניח שיבואו בשעות היום ביום חול. חשוב מאד: הסבר לגבי הוצל"פ - הוצל"פ זה לא איזה עוף מוזר. זה מנגנון של המדינה לגביית חובות. הם כמובן לא משלמים לבנק את החוב שלך. החוב שלך הוא מול הבנק. הבנק יכול לגבות ממך את החוב, ואם הוא לא מצליח לגבות ממך ישירות, יש לו זכות לפעול בהוצל"פ. כל הליך הוצל"פ הוא הליך יזום ע"י הזוכה (כלומר הם צריכים לבקש ואף לשלם אגרה מסויימת, כדי לפתוח לך תיק \ לעקל וכו). שוב- הסכום נמוך ונראה שאפשר לפתור את הבעיה בקלות, אם תפסיקי לשאול שאלות באינטרנט ופשוט תיגשי לאחת הלשכות לקבל הסבר יותר מפורט ולמצוא פתרון מהיר לבעיה.

למעלה