היה לי האומץ להתגרש וכעת.......

ירדן 41

New member
היה לי האומץ להתגרש וכעת.......

היה לי האומץ להתגרש (לפני כשנה) (לאחר 13 שנות נישואין) וכעת יש לי אפילו האומץ להישאר לבד....!! אני מרגישה שאני לא יכולה להכיל מחדש בן זוג בחיי, אני מרגישה שאני לא יכולה לחלוק באהבה שלי לילדיי עם בן זוג נוסף שאני לא רוצה שהוא יגזול מזמני היקר, ומהרגש שאני מקנה כעת רק לילדיי. שיותר מידיי טוב לי עם הלבד הזה שלי, הפרטיות שלי, אבל אני גם מרגישה שזה קצת מפחיד להרגיש כך, כאילו שאני בוחרת בבדידות, בחוסר זוגיות. אולי ההרגשה הזו נובעת מכך שהילדים שלי קטנים, עובדה שמאוד מגבילה ביציאות, מפגשים ובילויים למיניהם. אולם, זה בכלל לא מפריע לי, כאילו שאני לא זקוקה לזה בכלל. היה פה מסר לפני מס' ימים, על אלו שאוזרים אומץ לפתוח פרק ב', דהיינו להתגרש, ועל אלה שממשיכים לזרום עם מה שיש, כלומר חוששים להתגרש. אז קודם כל, האומץ להתגרש הוא לא בהכרח נותן אומץ לפרק ב', אולי אפילו נהפוכו אולי בגלל פרק א' נוכחי שסיימתי, אולי דווקא בגללו אני לא רוצה פרק ב'?, מפחדת מפרק ב', לא נראה לי כלל בר ביצוע פרק ב', כל הנושא הזה של אהבה, זוגיות, ריגושים, נראה בעיניי פתאום כ"כ לא רציונלי כ"כ מיותר כ"כ מכביד על החיים, כ"כ פטתי ומגוחך. תראו איזה מחשבות מוזרות יש לי, אני המומה מעצמי אפילו. הדברים הבסיסים של החיים, אהבה, אינטימיות, רגשות וריגושים, נראים לי כמעמסה ?! האם נידונתי להיות כך לבד?האם רק כשהילדים הקטנים, המקסימים והאהובים שלי יגדלו, האם רק אז אתפנה ריגשית להכיל גבר נוסף בחיי (שמשום מה נראה כאילו שגם אותם, הגברים, צריך לגדל......מעמסה...כבר אמרתי?....) אנא, אשמח לתגובתכם, מנסיונכם, ומהרגשתכם האישית באותו עניין.

mika tal

New member
מתוקה.. קודם כל ברכותיי על פרק ב

כאמור, היה לך ה"אומץ" להתגרש ועשית זאת, טבעי שתחשבי "כל מיני מחשבות". את לא צריכה להחמיר עם עצמך. אז כרגע אין מקום לבן-זוג חדש בחייך? מובן ולגיטימי ביותר, לא חייבת דין וחשבון לאף אחד. את עוברת כעת תהליך של שינוי, עם הזמן תוכלי לשלב בן זוג בחייך, שיחלוק איתך ועם ילדייך את אושרכם המשותף. את מפחדת מ"פרק ב" אך בשבילי את כבר ב"פרק ב". אל תפחדי מאדם משמעותי ביותר בכל זה- והוא- את עצמך. ילדייך יאהבו אותך, יש להם את אביהם, הגרוש שלך, שיהיה דמות חשובה בחייהם. אל תחששי מכך ש"לחיות את חייך" כפי שאת מרגישה כרגע, יהיה "אגואיסטי" מבחינתך. "תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב".. חיוך ענק אני

ירדן 41

New member
אני אכן ארגיש אגואיזם

אני ארגיש לא טוב עם עצמי, אם אזמין בייבי סיטר רק על מנת ללכת לאיזה חוג, או חברה ואבזבז כסף גם על החוג וגם על הבייבי סיטר במקום לקנות לילד חליפה או נעליים חדשים. אני עובדת במשרה מלאה והם בצהרונים גם ככה אני רואה אותם רק מ-4.5 אחה"צ אני מרגישה שהם זקוקים לי ואני להם ולכן אני לא "מעסיקה" את עצמי בדברים אחרים. (חוץ ממנוי לתיאטרון שעשיתי לעצמי השנה, לפחות את זה אבל כמובן שעשיתי גם להם.)

magenta73

New member
תשמעי,

אין לי ניסיון בפרק ב', כי עוד לא היה לי ממש נסיון בפרק א'. לעומת זאת, או... קצת קשור, אבל לא ממש, אני בת של הורים גרושים. כשהאחד בחר להפסיק לגמרי עם חיפוש הפרק ב', בכלל. והאמת, לא בגלל הגירושין, אם כבר, בגלל מערכת היחסים שהיתה לו ממש קצת אחרי הגרושים, שלדעתי, פגעה בו נורא, ולכן, או בגלל כל סיבה אחרת, הוא החליט שלא מתאים לו. והאחרת, נמצאת כרגע בזוגיות חדשה שמאוד טובה לה. גרים ביחד. וכו' ובכיף. כרגע את עסוקה ומלאה בחיים שלך וזה מה שחשוב. החיים שלך לא ממוינים לפי - יש לי בן זוג או לא. יש כ"כ הרבה מעבר... ובתור מי שהיה לה בן זוג, שכנראה לא ממש היה זה, ובגלל זה גם נפרדתם, אני בטוחה שאת יודעת על מה אני מדברת. אולי כרגע אינטימיות נראית לך כמעמסה בגלל מה שעברת, וזה בסדר. לא צריך למהר לשום דבר. והאמת, לא נראה לי שז כ"כ קשור לילדים. גם אבל לא רק. לכל דבר יש את הזמן שלו. אל תרגישי לא בסדר כי את כביכול לא עובדת לפי ה"נורמה".

ירדן 41

New member
magenta, איך אביך חש בלי זוגיות?

את יודעת לאמר אם טוב לו עם הלבד שלו? הוא לבד בכלל? או שגרים איתו ילדים, או משפחה?

magenta73

New member
אבי מרגיש נהדר ונפלא

הוא כרגע לא לבד, כי ידידה שלו, היא שותפה שלו לבית. ככה שזה טוב, כי הוא לא לבד, וגם מנקים ומבשלים לו.... ואני הילדה. וגם אחותי. ושתינו כבר גדולות מספיק ולא גרות איתו. אבל שתינו גרנו איתו תקופה מסויימת.

orrin

New member
...

אולי זו רק אני, אבל אני ממש לא רואה פה סתירה. אני יכולה להניח שאף אחד לא מפרק זוגיות בת יותר מעשור, עם ילדים קטנים, בלי שום סיבה. מעבר לזה, אני יכולה להניח שמכיוון שאת עשית את ההחלטה- זה לא משהו שמחליטים בן רגע אלא משהו שמלווה בהרבה לילות לבנים, הרבה חששות וספקות האם זה הדבר הנכון וכו', ולכן זו גם החלטה שיש לה מחיר רגשי כבד. והיה וההנחות שלי נכונות- מה שכרגע מרגיש לך כ"מעמסה" לא ירגיש כך כשהסערה תרגע והשגרה החדשה תתפוס מקום. אם כרגע מרגיש לך טוב להיות עם עצמך- זה כנראה הדבר הכי נכון עבורך עכשיו. מה יהיה מחר? אלוהים גדול. אבל לא נראה לי שאת צריכה להסיק מהרגשות שלך כרגע איך,כמה ולמה יראה העתיד. אז תנשמי, תהני מהשקט שיש, מהילדים שלך שבטח גם עבורם זו לא הייתה תקופה פשוטה והם צריכים "זמן אמא" ותזכרי שכשזה ירגיש נכון- זה יקרה. למה? כי ככה זה. רק טוב

זמשוש

New member
לא מניסיון

אבל ממה שראיתי אצל חברה שהתגרשה, הרצון להיות חלק מזוגיות יגיע ויחזור בהמשך... עם הזמן...

Mari bel

New member
היי ירדן, תגובה מתוך ניסיון....

אתחיל מזה שאני גרושה כבר כך וכך שנים ויש לי 2 ילדים ..... ירדן תני לעצמך יותר קרדיט! אני מבקשת להתייחס תחילה לרעיון של להשאיר את הילדים לבד, ובכן.... לא יקרה להם כלום אם הם יהיו עם בייבי סיטר למספר שעות מדי פעם, תאמיני לי, הם אוהבים את זה ונהנים מזה, שמרטפית טובה בדרך כלל מעניקה המון, זה שונה, אחר, לעיתים אפילו יותר מהנה מהשהות שלהם אתנו האמהות שלהם ולו בגלל העובדה שאנו עוברות בסיטואציה הזו תקופה קשה מאוד. תביני משהו חשוב, אם לא תלמדי לקחת פסקי זמן מהילדים ומטלות הבית, אם לא תלמדי להעשיר את עולמך הפנימי, כוחותייך יתכלו במהרה ולא תהיה לילדים הנפלאים שלך אמא סבלנית ואוהבת, אלא, תהיה להם אמא מרירה ותאמיני לי מרירות היא שורש כל רע!!! בסיטואציה הזו אפילו הקרובים לנו ביותר עלולים שלא לסבול אותנו, על אחת כמה וכמה גברים פוטנציאליים. בקשר לזוגיות.... פרק ב' הוא קשה מאוד בעיקר בגלל הילדים שלנו, מלבד זאת, יהיה לך קשה למצוא מישהו אם יש לך רגשות אשם בכל פעם שאת חושבת על להשאיר את הילדים עם בייבי סיטר. יהיה לך מאוד קשה אם את לא ממש מאמינה בעצמך וביכולות שלך, אני בטוחה שאת אדם נפלא ואמא נהדרת, כל מה שאת צריכה זה זמן (מרחק מהגירושין) וחיזוק הבטחון העצמי שלך במי שאת ובמה שאת. ירדן, לפני שאת אמא את כל כל אדם!!! אל תשכחי את זה אפילו לא לרגע.... בהצלחה ענקית בדרך החדשה.... מארי

מזל טוב

אין לך מושג כמה אני מקנאת בך אני נשואה גם כבר שתיים עשרה שנה וכל יום הוא גהנום מחדש. חיזקי ואימצי.

למעלה