היה לי חלום שאינני יודע מה לעשות

היה לי חלום שאינני יודע מה לעשות

יש מנהג שמי שחולם על נפטר, מדליק לו נר נשמה.

לי היה חלום שבו אימי בגילה המבוגר שתבדל לחיים ארוכים, ילדה בן, ואבא ז"ל רצה למול אותו. ובמציאות אבא לא היה מוהל. הוא חילוני, כמו במשפחה שלי שתיבדל לחיים ארוכים, ומבין האחים אני שומר שבת ומברך על מה שאני אוכל.

ולאחר שהילד נולד, אני לא ראיתי אותו. ואחר כך שמעתי שהוא נפטר, ובכיתי.

על אבא ז"ל, שאבדל לחיים ארוכים, אצטרך להדליק לו נר, וכמובן להגיד את שם האמא.

ומה עלי לעשות עם האח שנולד לי בחלום.? האם עלי להדליק גם לו נר נשמה.? ואם כן אז מה להגיד.?

אני אדייק

אצלי בבית לפי המנהג של אימי, מדליקים נר נשמה על נפטר, שבא בחלום.

החלום שלי כפי שכתבתי אותו, בו אבא שלי היה, ועוד אח שקיים רק בחלום. לפי המנהג של הבית אני אדליק נר לגבי אבא שלי. אבל לגבי אח שנולד לי, ואחרי מה שקרה לו. שהוא נפטר. איך עלי לנהוג עם החלום הזה.?

אם זה מנהג מבית אמך, איך אנו נדע מה עושים במצבים כאלה?

צריך לשאול את מי שהמציא את המנהג או קיבל אותו בירושה, הוא בטח ידע, בכל אופן מי שאין לו מושג על המנהג , כיצד ידע מה לעשות?
&nbsp
לי באופן אישי מבלי להבין כלום במנהג הזה, נראה שאדם שלא נולד אלא היה פרי דמיונך, אין סיבה להעלות את "נשמתו" כי הוא בסך הכל דמיון בחלום לא מציאותי.

תגובה

אז אני אגיד לאמא שלי את תשובתך, ואשאל אותה את מקור המנהג.
&nbsp
עד היום כל פעם שמישהו חלם על נפטר, הדלקנו לו נר נשמה.
&nbsp
אני אשאל את אימי על המנהג, אגב היא גדלה בבית דתי. אז בעניין הזה היא בטח תוכל לעזור לי.
&nbsp
תודה לך.

אופירA

New member
מנהל
אין חובה לנהוג כך, אם כי זה רעיון מצוין

אבל בוודאי שאין להיות מוטרדים מכל חלקי החלום. כי חלומות שווא ידברו, וכל מיני דמיונות קשורים בחלום. ופה כמעט שקוף שראית מהרהורי ליבך בעניין. לא נולד לך אח ולכן נשמתו לא עלתה למרום וחסל.

למעלה