היה לי יום קשה
הצילו

shooGS1

New member
היה לי יום קשה../images/Emo7.gif הצילו

הייתה היום ישיבה בבוקר. הגיע גזבר חדש לעיריה - מטאטא חדש... בישיבה דיברו על קיצוצים בתחום המזון. במשך שנתיים במערכת אני רואה איך מתבצעת הזמנת מזון, בצורה הכי מטופשת שרק ניתן להעלות על הדעת, כשבעל העסק מרוויח על חשבון העיריה אלפי שקלים בחודש, בלי בקרה, בלי סקר שוק, בלי ביקורת - הוא דוחף בחשבון מה שרק ניתן להעלות על הדעת ואין מי שעוצר אותו. לו היו מבצעים הזמנת מזון מסיטונאי היינו חוסכים עשרות ומאות אחוזים. בקיצור, מהיום - אין שניצלים, סנפרוסט פעמיים בחודש, ממתקים - אין, מפיות - אין, חטיפים - אין. אוכל למי שלא מהצוות - אין. מי שלא מהצוות כולל גם סטודנטים שמגיעים אלינו לעבודה (ועבודה מדהימה) עם הילדים. הסטודנטים האלו מקבלים מילגה על רקע סיפור חיים קשה, ומצוקה כלכלית, ילדי פנימיות, ילדים משכבות מצוקה שגדלו לתפארת והפכו להיות סטודנטים למשפטים. חבורה של מדהימים. וכך - נגזר עלי, לומר לאותם סטודנטים שמגיעים אלינו להתנדב עם הידים ולא תמיד משגת ידם לקנות לעצמם אוכל, שאין לי רשות יותר לארח אותם לארוחה אחת בשבוע לסטודנט. ולא עוד אלא, שהוזהרתי שאם אתפס כשבשולחן יושב סטודנט - אפוטר מיידית.

SuperGirl 25

New member
אני בשוק ../images/Emo46.gif ../images/Emo14.gif

אין מילים! חוסר אנושיות משווע וזועק לשמיים!! איזה אנשים חסרי לב , ממש כך! כ"כ עצוב. הרשויות המקומיות ניראות כך (בגירעונות עצומים) הרבה בזכות אותם אנשים שלא יודעים לנהל חשבונות כמו שצריך וסדר העדיפויות שלהם דפוק כ"כ. במקום לחפש את המחיר הכי נמוך, הם מקצצים מהאוכל של ילדים נזקקים :( אוף, אני כועסת יחד איתך :( ועוד לאיים עלייך שתפוטרי?? שוב-איפה האנושיות?? לא בבית ספרנו , לצערי הרב. ממש מדינת עולם שלישי. תגידי, יש תקווה באופק? אז מה הילדים יוכלו?? הרי זו בטח הארוחה המשמעותית שהם אוכלים כל היום, לא? אולי כדאי להעביר למחליטי ההחלטות הצעות מחיר ממקומות שמוכרים בסיטונאות? אולי לרשום מכתב אמיתי לראש העיר? אולי להיפגש איתו? אולי להפעיל את ההורים? אולי לפנות לעמותות/חברות גדולות שיספקו חלק מהמזון או אביזרים (כמו מפיות, חטיפים וכו'). בחברות מזון גדולות לרוב יש מישהו שאחראי על תרומות למען הקהילה. מה גם שאולמות יכולים לתרום עוגיות יבשות ומשקאות. אצלנו במועדון הנוער האוכל שמגיע כולו על טהרת התרומות.

shooGS1

New member
אסור לנו!!!

אסור לרכזת להשיג משהו שאין במועדונית אחרת!! חייבים לשמור על סטנדרט, את מבינה. וחוצמזה - למה עוד פעם תרומות? שוב נפטור את הממלכה מאחריות לנתינים? הבנאדם חושב בצורה כלכלית טהורה, מבחינתו תקציב המזון במועדוניות הוא שערורייתי ומקומם. צודק, זה נכון. אבל ככל שניסיתי להסביר שזה כתוצאה ישירה של ההתנהלות האטומה, הבזבזנית והפושעת של השנים האחרונות (והזהרנו ודיברנו עם קודמו, לא עזר), ענו לי שאני אגיד תודה, כי הצעד הבא הוא פיטורים וסגירת מסגרות. בקיצור הוא ירד עלינו מכל הכיוונים.

SuperGirl 25

New member
מי זה "עלינו"?

את צודקת מאד בקשר לתרומות, התכוונתי שזה יבוא אחרי שיחה עם מקבל ההחלטות (אפילו ראש העיר), הבאת הצעות מחיר והפעלת ההורים (אם ניתן). כלומר, אם אין דבר אחר לעשות. מה הילדים בכל זאת יאכלו? יש משהו שניתן לעשות על מנת לשנות את רוע הגזרה?

shooGS1

New member
כבר התחלתי לפעול

אין צורך להביא הצעות מחיר כי הגזבר החדש פועל בצורה מאד כלכלית, וזה הצעד הראשון שהוא נקט, לפתוח מיכרז לסיטונאי מזון. הילדים יאכלו בסיסי, בלי הרבה גיוון ובלי מותרות כמו ירק קפוא. בלי ממתקים לימי הולדת ופרסים. נפעל כמו שפועלת כל משפחת מצוקה... בתקווה שלא יתחילו לפטר ולסגור מסגרות.

כלכלנים עם לב אנושי

הם שילוב לא מצוי. כמו נתניהו, מורם ורבם של אנשי הכלכלה היום במשק, הוא רואה מספרים ומתייחס לסכומים שבסוף המשוואות. רעב אינו משתנה שנכנס למשוואות כאלה.

למעלה