היה לי תאונה עם האופניים.. מה אפשר להציל? ושאלה ביטוחית
גם אני וגם הפעוטה יצאנו בשלוש שריטות בלבד (ביחד!), אבל למדנו מזה...
האם ביטוח של הנהג הפוגע ישלם על עלות האופניים?
אני לא בטוח מי אשם יותר, הסיטואציה היתה כזו:
אני נסעתי נגד כיוון התנועה, והוא יצא מימין שלי שמאלה (לכיוון שלי).
עצרתי כמעט לגמרי קרוב יותר לימין כי ראיתי שהוא מתכוון לנסוע, אבל הופתעתי שבכלל לא ראה אותי ולקח פנייה חדה וישר נכנס בנו עם צד שמאל של האוטו שלו.
אז אני לא יודע מבחינת ביטוח האם יש לי בכלל מה לבקש נזק לאופניים כאשר נראה לי שאני אשם יותר ממנו - אם מישהו יודע מה הסטטוס המשפטי במצב זה, אשמח לדעת, או לחילופין המלצה לעורך דין מנוסה בתחום תאונות אופניים החשמליות שייעץ.
בכל אופן, כעת נשאלה השאלה מה אפשר לעשות כדי לצאת במינימום נזק? מדובר בסוללה 48 וולט, בקר תואם, מנוע "משופר" של 350 וואט.. בזמנו חיה כזו עלתה כ 6500, למרות שהשיפור במהירות לא משמעותי - רק כ 35 קמ"ש במקום 25...
שמעתי פעם אומרים ששלדה אפשר לקנות ב 300-400 ש"ח - איפה? המוכר אופניים פה טוען שאם אמצא כזה הוא יקנה ממני בכיף והכל.
הוא אמר המזלג גמור, התחבר עם ציוד למנוע (תשע פינים) - ורק 3 נורות מתוך 9 נדלקו, ולכן טוען שצריך יהיה לשלוח למעבדה...
בקיצור טוען שיש שם חלקים+עבודה על 1400 שקל לפני חשמל.
מציע לי לקחת את הסוללה הישנה שלי (בת כשנה וחצי כבר) על אופניים חשמליים חדשים עם שני בלמי דיסק, חישוקי מגנזיום בתמורה ל 2500 ש"ח, ואומר שאלו לא יהיו איטיים יותר מזה שלי...
אני לא בטוח אם להאמין לו, מה אתם אומרים? אשמח לקבל המלצות גם בהודעה פרטית (במיוחד שמדובר על משופרים..)
האם נכון לתקן? אצלו או במקום אחר? או לקבל את ההצעה הזו שלו, או אחת אחרת?