היה לנו "שד עדתי" ? כעת יש שניים.

היה לנו "שד עדתי" ? כעת יש שניים.

משך עשרות שנים אנחנו נלחמים נגד כל מיני דמגוגים שמנסים לרכב על המוצא המזרחי של האנשים כדי להציג אפליות, וכך זה עד היום, למרות שהמזרחיים תופסים מקום בכל רבדי החיים במדינה, וכל הטיעון על "שד עדתי" הוא פשוט שקר מוחלט של אנשים שמעוניינים ללבות את האש מידי פעם למטרותיהם השליליות.

והנה כעת יש לנו גם "שד אתיופי". לא משנה שהם משתלבים בכל רבדי החיים, הם טוענים שיש נגדם אפליה גיזעית, וגורמים לכך שגם מי שחושב שהם אנשים נחמדים, הולך ומאבד את הסבלנות לשמוע את דברי ההבל הללו.

כל הזמן הם משווים את עצמם לעולים מרוסיה, כשהם מסרבים להבין שהעולים מרוסיה הביאו איתם מטען תרבותי מערבי, בעוד רוב האתיופים לא מביאים איתם דבר. ולכן ברור שלהם יקח הרבה יותר זמן להתקדם.
אז בוודאי שקשה למי שאין לו נקודת התחלה סבירה להתקדם, אבל עובדה שאתיופי שרוצה, הוא מגיע למטרתו.
היכן שאני מביט, אני רואה אתיופים בתפקידים שונים.

יש היום המון אתיופיות עובדות נקיון ובסופרמרקטים ? אז מה? לפניהם היו הרוסיות עד שהצליחו להסתדר. דור בא ודור הולך.
גם אשתי בזמנו עבדה בניקוי מדרגות עד שהצליחה למצוא מקום עבודה ראוי.
אבל מאידך אני רואה המון אתיופים בתפקידים הולכים ונכבדים ומקצוענים. פקידת הקבלה למיון בוולפסון שצריכה רקע רפואי, אחת מהן היא אתיופית שסיפרה שהיא למדה והגיע לאן שהגיעה בכוחות עצמה.

מכירים את הסיפור על שני העכברים בסיר החלב ?
זה בדיוק הסיפור של כל מי שמתלונן שמקפחים אותו ולא משנה אם הוא ממוצא רוסי או אתיופי.

אני זוכר שזה היה ממש זעזוע בשבילי כאשר לפני כ-15 שנה האתיופים התנהגו בהפגנה ליד משרד ראש הממשלה באלימות רבה ביותר וניסו לפרוץ פנימה. אלה האתיופים הנחמדים ?
בהפגנות האחרונות הם התנהגו באלימות מרובה כולל גרימת נזקים מכוונת לרכוש של אזרחים, כאשר ראשיהם קוראים לתקוף אזרחים ולגרום למלחמת אזרחים, למהומה בה אזרחים יכו אזרחים אחרים.

לא משנה מה קורה, הם ישר מתלוננים שזה בגלל צבע העור.
באירוע האחרון עם הנעדר, המשפחה מאיימת שבינתיים הם ינהגו באיפוק.
מענין שמשפחת גלעד שליט לא איימו במלחמת אזרחים, גם כשגלעד היה בשבי חמש שנים. המכסימום היה אוהל מחאה מול הכנסת, ופה ושם איזו צעדה לעורר את תשומת הלב.
וזה בדיוק ההבדל.

הם טוענים שמשך 10 חודשים השתיקו אותם כדי שלא ייגרם לעצור בעזה נזק, וזו אמנם טקטיקה ידועה של ניהול משא ומתן שקט בלי רעש ובלי עיתונות, כדי לנסות להגיע לתוצאות, ורק כאשר המו"מ נעצר, מפרסמים.
המשפחה טוענת שהסתירו את האירוע רק מכיוון שמדובר בצבע העור. על זה אמרנו פעם - "הגזום הגזמתם".
הם גם משווים את האתיופי הפגוע נפשית, שאמנם זכותו שיתנהגו אליו כמו לכל אזרח, הם משווים לחיילים שנעדרים מצוק איתן שאיתם הנושא היה גלוי מהרגע הראשון.

אני פשוט מאוכזב לגמרי מהאתיופים שבשעת מבחן נכשלו.

מינהר

New member
מאיר, אני מסכימה איתך בהחלט. נמאס מכל הבכיינים,

"המקופחים" למיניהם, והסכסכנים למיניהם, שמלבים את זה. לדעתי, כל מי שלא מוצא חן בעיניו- שיחפש לו ארץ יותר טובה, שם יושיבו אותו על כס של מלכות, יפנו למשפחתו את המשרות הכי נחשקות ויתנו להם במתנה את הבתים הכי יפים.

deebeebee

New member
פרשת מנגיסטו והאזרח השני שבידי החמאס

בהחלט מבליטה את הקיפוח. העובדה שמדובר בציבור מוחלש לא מצדיקה את הזלזול בהם. מלבד זאת, היא מבליטה שוב ושוב שיש לנו קים ג׳ונג (נתניהו) משלנו, שאפילו לחברי הקבינט לא מרגיש מחוייבות לדווח.
לומר שמי שלא מוצא חן בעיניו יכול לעזוב היא עוד דרך להתעלם מהבעייתיות שבהתנהלות כאן.

יוליקה

Member
מנהל
הקים ג'ונג שלנו, עולה על כל קודמיו

את ביביהו... לא מעניין כלום מלבד עצמו....
נציג הממשלה ליאור לוטן הזהיר שאם ימתחו ביקורת, נתניהו עלול להפסיק לעזור: "ראש הממשלה רק יחטוף? זה הדבר הכי חשוב לו?".
מה חשוב מה המשפחה מרגישה...
אז נכון ביבי הרגיש שהגזים ושלח התנצלות

נציג הממשלה התנצל בפני משפחת הנעדר; נתניהו: דברים שלא היו צריכים להיאמר
בעקבות הסערה שחוללה שיחת האיום של נציג הממשלה ליאור לוטן עם משפחת הנעדר מאשקלון אברהם (אברה) מנגיסטו, התנצל לוטן ואמר שימשיך לפעול בהתנדבות. נתניהו הזמין את המשפחה לפגישה היום

אצל נתניהו זו דרך התנהלות רגילה לגמרי

הוא עושה פעולות שונות, ואחר כך כשצועקים אז הוא כביכול מתנצל, אבל למעשה הכל מתוכנן על ידו, והוא חוזר על כך שוב ושוב ושוב.
ולמה שלא יעשה מה שהוא רוצה ?

אם הוא קדנציה רביעית בתפקיד ולמרות מה שהוא עשה הוא נבחר שוב, הוא כנראה בטוח שהוא חסין, ולכן הוא מתנהג כ-"מונרך" וכך גם הסובבים אותו, כשכל מה שמענין אותו הוא הכסא גם אם הוא רעוע, ולא משנה את מי או מה הוא מוכר לשם כך.
לא פלא שהוא קרא לחרדים "שותפים טבעיים", הם הרי בחצרותיהם מונרכים מוחלטים, וכך יש לו ממי ללמוד.

במקרה הנוכחי הרי באופן כללי היתה התנהלות כפי שמנהלים משא ומתן (אני בוגר קורס לניהול משא ומתן במגזר הפלילי) אבל מה שמסביב היה מוזר לגמרי בכך שמי שצריך להיות מדווח לא דווח, הקשר עם המשפחה לא רציף, כנ"ל אני מבין שזה גם עם הבדואי בעזה.
אבל זה לא פלא, כאשר ראש ממשלה מרשה לעצמו בחוצפה רבה להחזיק אצל מספר תיקים, הרי אין אדם סביר שיכול גם לנהל ממשלה וגם לנהל מספר תיקים כמו בריאות ותקשורת וחוץ, זה בלתי אפשרי, רק אחד כמו נתניהו שמזלזל בציבור מתנהג ככה, ולכן הוא לא ממלא את תפקידו כראש ממשלה, ולא אף אחד מהתפקידים שהוא נטל על עצמו - כי ביממה יש רק 24 שעות.

אבל אני מוכן להתערב שאם הוא ירוץ בפעם החמישית לבחירות, הוא ייבחר.....

הדסהש1

New member
למנ שלא ימליך את עצמו למלך...הרי על פיו ישק דבר..

והוא אומר שאנו ממשלה דמוקרטית???אותי זה מצחיק...

בקיצור לבן עדיף...

מעורר סלידה.

מינהר

New member
אור, גם זה לא מדויק.

הנכון בישראל, שמי שקולני, מקים זעקות קיפוח, גם אם הוא דור שלישי ויושב בעמדות מצוינות, זוכה לבונוסים, כי נבהלים מן הכוחניות שלו.
הצבע של האתיופים הוא לא הבעיה. יש עוד עדות כהות עור שהספיקו להשתלב. כרגע נראה שדווקא האשכנזים כעדה נתונים לשיסוי. למרות שכשעלו חיו בתת תנאים.
גלעד שליט לא דוגמא. הוא נלכד בשליחות המדינה, והיה בשבי 5 שנים. וגם לגביו לא רצה רוה-מ דאז לשחרר 1000 מחבלים. וזו כנראה הבעיה גם היום. למזלו של גלעד היה לו לובי חזק מאוד בתקשורת. רון ארד לא זכה לזה, למרות שלא היה בדיוק שחור.

מינה, עבור רון ארד רון -

בין השנים 1986 ל-1994 נחטפו מלבנון ונאסרו בישראל 21 לבנונים, בהם דיראני ובכיר חזבאללה עבד אל-כרים עובייד, במטרה שישמשו קלפי מיקוחבמשא ומתן אפשרי לשחרור ארד.
-26 בדצמבר 2000 הושלמה עסקה‏[5] עם חזבאללה בתיווך גרמני ובה התקבל בישראל רובה ההישרדות האישי של רון ארד בהתאם לדרישת ישראל לקבלת אות חיים ממנו. במסגרת העסקה שוחררו 40 פלסטינים ו-12 לבנונים.
בדצמבר 2004 הכריזה עמותת "לחופש נולד" על פרס בסך 10 מיליון דולר למי שימסור מידע שיוביל למציאתו
-15 באוקטובר 2007 ערכה מדינת ישראל עסקת חילופי שבויים עם חזבאללה. בעסקה הועברו לישראל גופת אזרח ישראלי שטבע ונסחפה ללבנון, וכן היומן שכתב רון ארד בשבי (כך מדווח העיתון הלבנוני אל-אח'באר) וזאת תמורת שתי גופות מחבלי חזבאללה ועציר לבנוני.‏[
בשנת 2011 הוצגו היומנים, שקיבלה המשפחה בעסקת חילופי השבוים ב-2007, בתוכנית הטלוויזיה "עובדה".

אשתו תמי נסעה ברחבי עולם... גם הפגנות היו ... אך לא הוקם אוהל מחאה מול בית ראש הממשלה....

המדינה ניסתה, ועשתה הרבה כדי לנסות להעלות על גורלו של רון - מקרהו לא ניתן להשוואה כי שולם המון תמורת מעטי מידע אישי שלו.

מינהר

New member
כלומר, אור, את מספרת לנו שיש יותר

גרועים מן החמאס. טוב, זה לא פלא שאלה הם פני הדברים אצל האיסלאם הפנאטי.

בת אל57751

New member
הויכוח הוא לא הצבע בכלל ,אלא בין אלא שהיו בשרות המדינה

לבין אלו שהיו אזרחים מהשורה,,סרחו עברו על החוק למה המדינה צריכה להיות ערבה להם?.

כנראה שיש לה "בעיה שיכלית" כפי שנהגנו לאמר

בתוך ים המלל של דבריה הנלוזים היא גם אמרה:"בעוד שאנו הרוסים סבלנו בשקט והתקדמנו במדינה, האתיופונים רוצים לשלוט בה בלי לעבוד ובלי לקבל שוחד"......
הבנתם ? חלק מההתנהלות של העולים מרוסיה היא גם נושא השוחד,(לכן לא פלא למעצרים הנרחבים בקרב נושאי התפקיד של ישראל ביתנו...), שוחד שהאתיופים לא יודעים לדרוש.....

אין ספק שהתמונה איננה כמגמה של אפליה גיזעית נגד אף מיגזר באוכלוסיה בארץ,
אולם כמובן שיש מקומות שיתנהגו באופן גיזעני נגד אחרים, למשל החרדים שמפרידים בין ילדיהם לילדים האתיופים כיוון שאצל החרדים אין דמוקרטיה, יש מקומות עבודה שלא מקבלים נכים או אתיופים או רוסים, ישנן חברות שלא מעוניינות להכיר באתיופים או ברוסים, וכו וכו.

אבל התופעה הזו הולכת ומיטשטשת משך הזמן (תזכרו את המערכון של אורי זוהר ואריק איינשטיין "העולים") אלא רק אצל מישהו שרוצה לשמר "שד" זה או אחר.

לכל מי שיש מה לאמר בנושא, אני רוצה להזכיר שעם תחילת העליות ארצה (שלוש העליות הראשונות היו מרוסיה) תושבי הארץ היו כולם ללא יוצא מהכלל מזרחיים החל מספרדים ועד קווקזים בוכרים וגרוזינים, והיה איסור חמור על התחברות ל-"מוסקובים" כי הם לא "משלנו". הם הוחרמו בכל שטחי החיים, ולכן נאלצו לפנות את ירושלים ולרדת לחוף, שם בנו את תל אביב ויתר הערים.
בחורה מזרחית שהעזה לקשור קשרים עם ה-"מוסקובים" (האשכנזים) הוחרמה מיידית, ההורים "קרעו עליה קריעה" והיא נחשבה מתה בעיני משפחתה ועדתה.
גם הפשקווילים של אותם ימים הזהירו לוך והזהר מפני קשר עם מי שאיננו מזרחי כי אז הוא עוכר ישראל.

ומה קרה?
משך הזמן זה הלך ונעלם , היטשטש ונמוג, רק מכיוון שהאשכנזים לא עשו מזה סיפור וחיו בסבלנות שהמזרחיים יכירו בהם כשווים אל שווים.
גם היום ניגודי עדות רבים הולכים ונעלמים, ורק אלו שמטפחים "שד" זה או אחר, שומרים על הגחלת מסיבות שליליות שלהם, ולרוב מסיבות של שליטה באוכלוסיה שהם גורמים לה להיות ממורמרת

עוד נקודה למחשבה:
לכל עדה בזמנה יצא כינוי גנאי זה או אחר - רומני גנב, פולני שותף, מרוקאי סכין, עירקי פיג'מה, רוסיה זונה, כורדי אהבל, צרפתי אוכל צפרדעים, פרסי קמצן , תימניה חמה, טורקיה טורקיה, טריפוליטאית בת יענה וכו וכו
לא שמעתי שיש כינוי נפוץ לאתיופים או לאתיופיות.....

מינהר

New member
דבי, תהי מציאותית. לעולם מהגרים חדשים קשה להם,

ביחוד אם הגיעו מן העולם השלישי. דברים לוקחים זמן. אני לא מתיחסת לפרשת הנעדרים בעזה, והדרישות של החמאס עבורם. אבל אני בטוחה שאנשי רוה-מ פועלים בהגינות וללא ציניות. מה שלא במקום, הוא העובדה ש"מקופחים" מקצועיים למיניהם מיד מנופפים בדגל הקיפוח לעניין ושלא לעניין.
קשה בעצם לכל הלא מקושרים ולא מאורגנים באופן כללי. אין לזה סוף. כל אזרח כאן בעצם יכול להרגיש מקופח, כי הוא לא מקבל את המשכורות היפות של האלפיון העליון, ולא מקבל ג'ובים טובים בזכות קשרים פוליטיים או הטבות מס מיוחדות. כך שהקיפוח כולל 99% מאזרחי המדינה.

למעלה